ממצאי בדיקה אצל רופאה התפתחותית

ממצאי בדיקה אצל רופאה התפתחותית

שורה תחתונה: עיכוב שפתי קל בלבד, סביר שיעבור מעצמו ונגרם מליקוי שמיעה שהיה לו, אבחון של קלינאית תקשורת ליתר ביטחון. ללא שום בעיה תקשורתית.
אני מבולבלת מאד. בפגישה הילד נהנה אבל ממש לא שיתף פעולה, לא דיבר והתעלם ממנה יותר מאשר זה קורה בבית. ועדיין לטענתה הוא מאד תקשורתי.
קראתי את הממצאים והיא רשמה כך: משחק חזרתי, לא תמיד מגיב להוראות, עסוק מאד עם המראה והשתקפות דמותו במראה (התלהב בטירוף מהמראה הגדולה שהייתה שם, ניסה לשחק עם אצמו ושלח נשיקות להשתקפות שלו). מגיב לקריאה בשמו, מגיב לקשב משותף לשניה. יכוןלות הבעה שפתית בתחום הנמוך של נורמה.
מה דעתכם? היא ביקשה שייתן לה קוביה - לא נתן, אולי אחרי עשרים נסיונות. לטענתה, זה לא משנה שהוא לא אומר אמא אבא, מספיק שיש לו אוצר מילים של 5-10 מילים חלקיות.
הוא ילד ממש חמוד וחייכן. אולי זה מטעה?
בעיני, הוא תקשורתי מאד. אבל אני לא זוכרת שחשבתי אחרת על הילד שאובחן בגיל 8.

TikvaBonneh

New member
דעתי

אם את עדיין חוששת, לכי לאיבחון פרטי. אני מכירה מקרים שטעו בהתפתחות הילד. ילד חמוד וחייכן יכול אכן להטעות באיבחון מהסוג הזה, שמסתמך המון על תחושת בטן.
באיבחון פסיכולוגי סופרים סעיפים ותתי סעיפים בטופס, לכן זה פחות מסתמך על אינטואיציה.

בנתיים חזרו אלי מאחד המכונים

שהתקשרתי אליהם לפני כמה ימים. סיפרתי לה הכל, היא אמרה שתעביר לי שאלון, ואז תוכל להגיד האם יש טעם באבחון או שאכן אין מה לחשוש. יש מספר סעיפים שזה כן מצביע על כיוון מסויים?

dina199

New member
תמלאו את השאלון.

לדעתי יש סיבות לאיבחון. נראה שהרופאה הושפעה מדי מהחייכנות של הילד.

בוודאי שאמלא

אבל יש דרך לדעת מה הכיוון? כלומר מספר שאלות עם תשובה מסוימת, לדוגמה?
בזמנו מלאתי שאלון עבור קשב וריכוז והבנתי מהתשובות שלי שיש סיכוי גבוה שהילד הגדול סובל מזה.

dina199

New member
חוץ מאיבחון אין דרך לדעת.

תמיד אפשר לחשוד , אבל רק איבחון מקצועי יכול לתת תשובה.

grayart

New member
גם השאלונים הם סובייקטיביים.

על הילד הגדול אנחנו מילאנו כמובן את כל השאלונים, ושאלונים דומים ניתנו גם לגננת.
היה פער מאוד משמעותי בין איך שהגננת מלאה את השאלון לבין איך שאנחנו מילאנו.
אותו גדול התחיל אבחון בהתפתחות הילד בקופה שם הרופא ההתפתחותי אמר לנו חד וחלק עוד לפני שהסתיים האבחון שהילד על הרצף , ובעקבות זאת הפסקנו את תהליח האבחון ופנינו לפסיכיאטר פרטי שתוך 10 דקות אמר לנו שהוא לא על הרצף.
בהמשך הדרך שתי גננות כולל נציגת המתי"א אמרו לנו שהוא על הרצף לדעתם ולפנות לאבחון שוב, ובאבחון בתל השומר שוב שללו הפרעת תקשורת.

גם ראיתי סרט על אוטיזם שמדבר בדיוק על העניין הזה, שבהחלט במצב של היום יש הרבה שוקול דעת והתרשמות אישית הייכן להעביר את הקו, ושבהחלט ייתכן שמכון אחד יאבחן על הרצף ומכון אחר ישלול את האבחנה.

אגב , שוב לגבי הגדול, היה צוות דיי גדול בתל השומר שאבחן אותו, ולא כל אנשי הצוות הסכימו עם האבחנה הסופית, היו שחשבו שהוא כן על הרצף.

לגבי הילד הקטן, כאן לא היה לאף אחד ספק, כולם פה אחד אבחנו וידעו שהוא ASD , אבל ככה זה כשהתפקוד נמוך, אין הרבה מקום להתלבטויות, זה דיי חד משמעי.

עוד שמעתי ממי שניהלה אלוטפים שהרבה פעמים הגיעו למעונות ילדים שהיא חשבה שהאבחנה שלהם הייתה מוטעית ושהבעיה שלהם הייתה אחרת , עיקוב התפתחותי או פיגור או קשב, אבל אף פעם זה לא שינה כי בזכות האבחנה הם קיבלו טיפול שתכלס הם היו זקוקים לו אבל היו זכאים לו רק האוטיסטיים (וזה לא הוגן).

לאנה אומר, שזה מאוד נתון לשיקול של ההורים במיוחד בגבוליים, וכן במכונים הם הרבה פעמים מתחשבים בדעה או ברצון ההורים (כך אמרו לנו מפורשות בתל השומר, שהם מאוד מתחשבים בדעה של ההורים).

אם לדעתך הוא צריך להיות מאובחן ASD ולקבל טיפול הולם, אז אל תוותרי,כי גם האבחונים הם לא באמת אובייקטיביים , ובמקרים הגבוליים מאוד נתונים להתרשמות אישית על פני אבחנה ברורה או קבלת ציוון בשאלון כזה או אחר.

אישית אומר שאם יש ספק, אני לא הייתי מתעקש להדביק את האבחנה לילד , כי לדעתי המחיר של האבחנה מאוד גבוה.

TikvaBonneh

New member
מותר לשאול?

אתה מוכן לפרט על נקודת המבט האישית שלך, על המחיר הגבוה של האבחנה?

אני חצי-מצטרפת לדבריך

לילדה שלי בעיה אחרת שהיא לא אוטיזם אבל יש קווי דמיון ויש הורים שמעוניינים להוציא גם אבחנה של אוטיזם כדי לקבל יותר שירותים. לרוב הצוותים הרפואיים/אבחוניים מסייעים להם בכך ממה שאני שומעת.

dina199

New member
לא בהכרח יש משהו אחר.

אוטיזם של בנות מתבטא אחרת מאוטיזם של בנים. רק שבאיבחונים המקובלים בודקים את הסימנים שמתאימים לבנים. זו גם הסיבה שהבנים מאובחנים יותר.

יתכן. אני לא מבינה באוטיזם. במקרה שלנו יש משהו אחר מובהק

ועדיין מסיפורים שאני שומעת הורים שבאים ומנסים להוציא אבחנה נוספת של אוטיזם לא נדחים על הסף.

השאלה היא למה לא נדחים

האם בגלל שיש חשד כלשהו או שמרחמים על ההורים ורוצים לפחות כלכלית להקל עליהם

מין הסתם אני יכולה רק לנחש

אבל בתחושה שלי היא שמקלים על ההורים. אבחנת אוטיזם משמעותה יותר כסף ויותר שירותים.

dina199

New member
מאחר ואלה סיפורים (גם אני שמעתי ,כולל

הפחד של אנשי מקצוע מ'אבחון יתר') צריך להשאיר אותם בתור סיפורים.
הורים צריכים להתמקד בלקבל את האבחנה הנכונה עבור הילדים שלהם כי רק זה מוביל לטיפול נכון.

dina199

New member
ברור שיש פער. יש פערים גם בין אמא לאבא

כשהם ממלאים שאלונים. לכן המאבחנים מתייחסים גם לכל הפערים.
(זה מה שאמרו לנו באיבחון של הבן כשהיו פערים ביני לבין בעלי)

למעלה