ממצאי המאובנים בין קוף לאדם.

Caligola

New member
ממצאי המאובנים בין קוף לאדם.

סיימתי כרגע לכתוב מאמר ממצה ומקיף הסוקר את ממצאי המאובנים בין קוף לאדם, אומנם יש עוד ממצאים שאפשרי להוסיף, אבל לבינתיים זה יספיק. הצעות, תיקונים, ביקורת בונה, יתקבלו בברכה..

SilentMike

New member
אין ספק יותר.

אני חושב שתותחותך הוכחה מעבר לכל ספק סביר. שים לב רק שיש לך טעות בסדר המספרים באשר לתקופת החיים של "הומו ארקטוס". בנוסף הייתי נזהר בהחלטיות שלך לגבי לוחות הזמנים. יש גרסאות אחרות (שים לב שאצלך יש למעשה פער בן 300,000 שנים בין סופו של המין הומו הביליס לתחילתו של הומו ארקטוס, הצאצא הישיר שלו, שזה לא ממש הגיוני. וזה לא המקרה היחיד). גם סדר ההתפתחות הוא בגדר "משוער". ככל הידוע לי עוד לא החליטו לסגור את הספר על עץ הגניאולוגיה שלנו. זה אומנם די ברור היום שהסדר בסוף הוא הומו הביליס --> הומו ארקטוס --> הומו סאפיאנס, אבל נראה לי שבאשר לדודים הרחוקים יותר עוד יש התלבטויות. לגבי הטענה שבשכבות גיאולוגיות מאוחרות יש בע"ח "מתקדמים יותר". זה כמובן נכון אם משווים לשכבות שלפני הקמבריון. אבל בסך הכל אפשר בהחלט למצוא הרבה יצורים "פרמיטיביים" גם בשכבות מודרניות, וקשה לקבוע שיש עליה עקבית עם הזמן בין כל שתי שכבות. יש בהחלט עליה בכלל ממלכת בעלי החיים לאורך זמן ארוך (מאות מליוני שנים), כאשר מערכות חדשות ומורכבות יותר נוצרות ותופסות נחלה (לצד יצורים "מתקדמים" פחות שמצליחים לשרוד למרות "נחשלותם"). אבל עדיף (לדעתי) פשוט לציין שאנחנו רואים יצורים "אחרים" בשכבות אחרות, ושאנחנו רואים סוגים חדשים מתווספים משכבות מסויימות והלאה. זה יותר מדוייק. ושוב, המסמך מצויין, כתוב היטב, רהוט, אינפומטיבי. אלו רק עניינים נקודתיים שאני מעיר עליהם.

Caligola

New member
תודה

כאשר יהיה לי זמן אני אעבור ואשנה את המאמר לגירסה 1.01, כאשר הגירסה החדשה תקח בחשבון את הערותיך כאן. את הפער בין הומו-הביליס לצאצא הישיר שלו הסברתי בכך שאנו קובעים גבול תחתון וגבול עליון לזמן בו חי המין לפי המאובנים שנמצאו, כלומר אם נמצא מאובן של הומו-ספאינס-ספאינס והוא מתוארך כבן 195 אלף שנה, אז זה למעשה הגבול התחתון שלנו, והגבול העליון נקבע באותו האופן. ולכן למעשה יכולים להיות פערים, אבל אותם פערים הם לא בגלל שלא היו הומנואידים שחיו באותה תקופה, אלא מאחר וקביעת הזמנים מתבצע לפי המאובנים שנמצאו, ולא לפי השערות היפוטיות מחוסרות בסיס, הגיוני שפשוט עוד לא מצאנו את כל המאובנים, ולכן נראה כביכול שיש פער, למרות שבפועל זה לא אומר שלא חיו בתקופות של הפער הומונאידים, אלא שפשוט מאובניהם עוד לא נמצאו. גירסתך האחרת ללוח הזמנים סובלת מאי-דיוקים, מאחר והיא קובעת שההומו-ספאינס-ספאינס חי בין 130 אלף שנה עד לתקופתנו, כאשר המספרים האלו עודכנו בעקבות מחקר שפורסם ב-nature, בו תיארכו באמצעות argon גולגולת של הומו-ספאינס כבת 195 אלף שנה.. כך שבכל מקרה על מנת לדייק בלוח הזמנים, צריך מקור מעודכן, מאחר והזמנים בהם חיי מין מסויים לעיתים משתנים מדעית בעקבות גילויים של מאובנים חדשים, ועל ידי קביעת גבול עליון/תחתון חדש כשם שהסברתי. וזה למשל עץ התפתחות שהוא במעט שונה מהעץ שסיפקת קישור אליו. הטענה שבשכבות גאולוגיות מאוחרות יותר יש בעלי חיים מתקדמים יותר היא בהחלט טענה נכונה, עצם זה שאפשר למצוא יצורים פרימטיבים בשכבות גבוהות לא רלבנטי ולא פוסל את הטענה, עצם זה שקיימים כיום בקטריות גם לא רלבנטי, בשכבות הגואלוגיות המאוחרות אנו מוצאים בע"ח מורכבים יותר בעוד שבנמוכות מורכבים פחות, כדי לראות את זה לא צריך להרחיק לכת לקמבריון ואפשר גם ב-Jurrasic לראות עליה במורכבות בהשוואה ל-Quaternary, ואפילו אם תשווה את ה-Quaternary ל-Tertiary תמצא עליה במורכבות. (בתמונה מצורף לוח זמנים גאולוגים מתוך הספר Evolution And The Fossil Record)

למעלה