ממצא גנטי ראשוני: אוטיסטים ומחוננים חולקים קשר גנטי משותף

sense9

Member
מנהל
ממצא גנטי ראשוני: אוטיסטים ומחוננים חולקים קשר גנטי משותף

חוקרים הצליחו להראות בפעם הראשונה את הקשר הגנטי בין ילדים מחוננים לילדים אוטיסטים.
נמצא שחלק מהריאציות הגנטיות דומות ואף זהות בשתי הקבוצות.
על פי החוקרים מאוניברסיטת אוהיו ובית החולים לילדים בקולומבוס, הסממנים הגנטיים המשותפים נמצאים על כרומוזום מס' 1.הממצאים מאששים את ההשערה כי למחצית מהילדים המחוננים היה בן משפחה מקרבה ראשונה או שנייה המאובחן כלוקה באוטיזם.
לדברי החוקרים, לא זוהו עדיין המוטציות הספציפיות ("האקדח המעשן") , אך נמצאו אזורים דומים בכרומוזום מס' 1 אצל ילדים מחוננים ואצל בני משפחותיהם הקרובים שאובחנו כאוטיסטים.
ממצאים אלו הם הצעד הראשון לקראת המענה על השאלה הגדולה יותר -
כעת אנו יודעים 'לקרוא' באופן ראשוני את הקשר בין אוטיזם לילדים מחוננים, אך מה שמעניין עוד יותר הוא לדעת 'ולקרוא' את מה שמבדיל ביניהם.
החוקרים מאמינים שיש מספר גנים המגינים על הילדים המחוננים מפני ההשפעה הגורמת לאוטיזם ושמאפשרים רק לכישרון והתבונה לבוא לידי ביטוי. המחקרים העכשוויים והעתידיים שמתבצעים הם לצורך זיהוי והכרתם של אותם גנים.
המחקר הנוכחי אינו מספק עדיין מספיק ידע בכדי לדעת בוודאות האם הילד או הילדה יתפתחו לילדים מחוננים או אוטיסטים. אך זאת התחלה טובה להמשך.
 
למעלה