ממציא התווים

LalaXS

New member
ממציא התווים

יש לי שאלה - משהו יודע מי המציא את התווים? איך כל זה התחיל? סתם מסקרן אותי לדעת! Lala

יפתח מ

New member
זה יותר כמו התפתחות התוים...

הכל החל בעצם בימי הביניים במזמורים הגרגוריאנית. מזמרי הכנסייה של ימי הביניים נדרש מאמץ רק מדי כדי לזכור את כל הלחנים הגרגוריאניים בע"פ ולהעביר אותם לדורות הבאים. הקושי הזה הוליד את הצורך ברישום המוסיקה. ישנם כמה שלבים עיקריים בהתפתחות כתב התוים: 1. שיטת הנאומות- נאומות (סימנים ביוונית) הם סימנים מעל הטקסט המסמנים את כיוון התנועה (מעלה או מטה). החיסון שלהם תמון בעובדה שהם לא מסמנים את גובהו המדוייק של הצליל ואת אורכו. 2. בשלב מאוחר יותרהתחילו לכתוב נאומות על קוים על מנת לציין את הגובה המדוייק. בתחילה היו רק שני קוים אחר כך מספרם גדל עד שהגיעו לחמישה (באותו שלב גם הומצאו המפתחות). 3. במאה ה-13 נולדה שיטה גם לרישום משך הצלילים. השיטה נקראת "השיטה המנזוראלית" (מדודה). והיא כבר מתחילה להיות מאוד דומה לתוים של ימינו ובעצם שמשה את הבסיס לתוים כפי שאנחנו מכירים אותם היום. שמות הצלילים: שמות הצלילים שאנו מכירים היום הומצאו במאה ה-11 ע"י נזיר איטלקי בשם גווידו דה- ארצו. הוא השתמש בהמנון כנסייתי ידוע שבו כל שורה התחילה בטון אחד גבוה מהשורה הקודמת. (כאשר השורה הראשונה מתחילה בתו דו והמילה שמתחתיו היא "אוט" השורה השניה מתחילה בתו רה והמילה היא "רה" שלישי מי והמילה היא "מי" וכך הלאה). במאה ה16 הוסיפו גם את התו סי לפי האותיות הראשונות של sanctus iohanes ובמאה ה17 הוחלף התו "אוט" לתו "דו" רק כדי שיהיה יותר קל לשיר אותו. זהו- פחות או יותר

LalaXS

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo13.gif

תודה רבה על התשובה המפורטת.

Lady Drm

New member
את התוים

המציא יווני אחד ( אעעע אני ממש לא זוכרת, פיתגורס? נראה לי משהו עם א) ע"י לקיחת מיתר וחלוקתו למרווחים שונים אשר הפיקו צלילים בגבהים, ומרווחים שונים. איך רשמו? בתקופת יוון העתיקה השתמשו בטטרכורדים, כך שרשמו את הטטרכורד עליו אילתרו, לא באמת היה משהו ברור כמו חמשה. עם התפתחות הציביליזציה אנשים רצו להניח דברים שלהם, ופיתחו את השיטות, לכן למשל אין תיעודים ליצירות יווניות עתיקות- כי פשוט לא תיעדו אותם. אם אני לא טועה איזה כומר או מישהו לענייני דת פשוט רצה שיהיה אחיד הצורה בהם כותבים אז הוא המציא את החמשה. אם התכוונת "איך הומצאו תוים" הבחור למעלה ענה, אם התכוונת איך הומצאו המקומות, איך הגיעו לחמשה אז זה בערך, זה התחיל בזה שפשוט רשמו את הטטרכודים בשלל צורות, עד שמישהו ( בעתות הקדומות יותר הכל הונע בגלל הדת{ אם תקופה יותר פתוחה זה בגלל שהיה ערעור באל, ירדה כוחה של הכנסיה, ואם יותר כוחנית אז המוזיקה והאמנות בהתאם- ראה מוזיקה גרגוריאנית}) שטעמי דת החליט שצריך להיות משהו רציני ואוניברסלי, והמציא את החמשה, דומני.

למעלה