ממרחים
לאחרונה אני מכינה ממרחים למכביר מכל מני סיבות
החג הכנתי ממרח/מטבל שנחווה כלהיט ע"י האורחים
טחינה עם הרבה לימון ועברה דרך מעבד המזון יחד עם שום בצל ירוק בנדיבות ו...עגבניות מיובשות.
יצא מרקם קטיפתי, טעם חמצמץ מתקתק בגלל העגבניות ומתובל היטב בזכות השום בצל.
עוד ממרח שהולך כאן מעולה זה טופו בטעם כבד קצוץ, שמבוסס על טופו (מורתח במים להארכת חיי המדף, תוצאה של לימוד מהחיים), אגוזי מלך, זרעי חמניה, שמרי בירה ומעט מעט רוטב סויה נ"ג, מלח ופלפל שחור ו הכי חשוב תועפות בצל מטוגן כמעט עד קירמול . הכל במעבד מזון חזק במיוחד או בלנדר שמסתדר עם מרקמים סמיכים.
ממרח שעועית לבנה קטנה עם נענע ולימון כבוש, מעט כמון ומלח
מוצרלה קשיו שאני מעבירה בכפית למים קרים ויוצא לי כדורי מוצרלה.
ממרח ירוקים קצוצים דקדקדק-לא טחונים! שמן זית גרעיני חמניה ודלעת טחונים במעבד מזון או בלנדר תלוי במרקם שמבקשים ובצל קצוץ דקדקדק לא טחון, ניתן להוסיף לגרעינים גם עדבניה מיובשת. טיפונת שמן זית ומלח בעדינות לפי הטעם. ניתן לקחת לכיוון החריף עם פלפלת חריפה טריה קצוצה בקפדנות לפיזור שווה.
ממרח שוקולד
200 גרם שוקולד איכותי, מריר כמובן, כף קקאו איכותי, רבע כוס סוכר, 5 כפות שומן קוקוס לא ארומטי, 2כפות עמילן תפוחי אדמה מומס בכמה כפות מים. תמצית וניל איכותית. טיפה מלח. ממיסים את השוקולד בבן מארי או במיקרו יחד עם השומן, מוסיפים תמצית וניל.מערבבים פנימה כשזה עוד חם את תמיסת העמילן ובוחשים היטב. מוסיפים קקאו וסוכר ואם לא ניתן לערבב עוד ארבע כפות מים רותחים. מערבבים עד שהתערובת חלקה. אצלנו יצאה במרקם פודינג סמיך ונמרחה על פיתות, לחמניות חג , עוגות שמרים עם מלית בהירה והכל בשמחה . בפעם הקודמת הכנו במקום עמילן עם מרשמלו טבעוני שרכשתי בחנות טבע ואפחד לא אכל ככה. הוא נמס מעולה בתערובת החמה ונתן מרקם מצויין.
לאחרונה אני מכינה ממרחים למכביר מכל מני סיבות
החג הכנתי ממרח/מטבל שנחווה כלהיט ע"י האורחים
טחינה עם הרבה לימון ועברה דרך מעבד המזון יחד עם שום בצל ירוק בנדיבות ו...עגבניות מיובשות.
יצא מרקם קטיפתי, טעם חמצמץ מתקתק בגלל העגבניות ומתובל היטב בזכות השום בצל.
עוד ממרח שהולך כאן מעולה זה טופו בטעם כבד קצוץ, שמבוסס על טופו (מורתח במים להארכת חיי המדף, תוצאה של לימוד מהחיים), אגוזי מלך, זרעי חמניה, שמרי בירה ומעט מעט רוטב סויה נ"ג, מלח ופלפל שחור ו הכי חשוב תועפות בצל מטוגן כמעט עד קירמול . הכל במעבד מזון חזק במיוחד או בלנדר שמסתדר עם מרקמים סמיכים.
ממרח שעועית לבנה קטנה עם נענע ולימון כבוש, מעט כמון ומלח
מוצרלה קשיו שאני מעבירה בכפית למים קרים ויוצא לי כדורי מוצרלה.
ממרח ירוקים קצוצים דקדקדק-לא טחונים! שמן זית גרעיני חמניה ודלעת טחונים במעבד מזון או בלנדר תלוי במרקם שמבקשים ובצל קצוץ דקדקדק לא טחון, ניתן להוסיף לגרעינים גם עדבניה מיובשת. טיפונת שמן זית ומלח בעדינות לפי הטעם. ניתן לקחת לכיוון החריף עם פלפלת חריפה טריה קצוצה בקפדנות לפיזור שווה.
ממרח שוקולד
200 גרם שוקולד איכותי, מריר כמובן, כף קקאו איכותי, רבע כוס סוכר, 5 כפות שומן קוקוס לא ארומטי, 2כפות עמילן תפוחי אדמה מומס בכמה כפות מים. תמצית וניל איכותית. טיפה מלח. ממיסים את השוקולד בבן מארי או במיקרו יחד עם השומן, מוסיפים תמצית וניל.מערבבים פנימה כשזה עוד חם את תמיסת העמילן ובוחשים היטב. מוסיפים קקאו וסוכר ואם לא ניתן לערבב עוד ארבע כפות מים רותחים. מערבבים עד שהתערובת חלקה. אצלנו יצאה במרקם פודינג סמיך ונמרחה על פיתות, לחמניות חג , עוגות שמרים עם מלית בהירה והכל בשמחה . בפעם הקודמת הכנו במקום עמילן עם מרשמלו טבעוני שרכשתי בחנות טבע ואפחד לא אכל ככה. הוא נמס מעולה בתערובת החמה ונתן מרקם מצויין.