ממרח החרובים של חרובית לפסח הוא ללא סויה-כדאי

ממרח החרובים של חרובית לפסח הוא ללא סויה-כדאי

במסגרת הכן ביתך ומצרכיך לפסח, המלצתי בשרשור למטה על רכישה של פסטת אורז אורנית, או פסטת תרד במחיר מוצלח במיוחד של 7 שח לאריזה של 454 גרם. מחירה הרגיל של אריזה כזו הוא 20 שח ויותר. אני מוסיפה כאן המלצה על הממרחים של חרובית- כל הממרחים מכילים לרוב קמח סויה, אך לכבוד פסח, הוציאו את הסויה ועשו את המוצר כשר לפסח ללא קטניות.. מה שכדאי בהחלט כי הממרח מעט יותר נוזלי אך בהחלט טעים ומתאים למי שאוכל ללא סויה. בסופרים יש פסטות תירס במחירים מצחיקים ומוצרי פסח רבים נוספים, כמו הקורנפלקס של תלמה, ללא גלוטן ומוצרים רבים אחרים. למי שחדש בנושא, אני מזכירה כי קמח מצות, עשוי מחיטה והוא בהחלט מכיל גלוטן, אך למרות זאת, יש מוצרים מתפוחי אדמה ומרכיבים נוספים, המתאימים לילדינו ולפסח. אז זה הזמן להצטייד ובהמשך לשרשור שכתבתי בו על מתכון מצות ללא גלוטן, אומר כי המוצר הסופי, קמח אורז מעורבב טוב עם מים רותחים וקצת שמן ואח"כ ביצה אחת מוקצפת פנימה, לשטח ולאפות על אש בינונית, היה הצלחה גדולה אצל בני והיווה את המצה לסדר הכיתתי בשמחה רבה
לא נראה לי סביר בכלל לרכוש מצות המחירים המוגזמים האלו, כי הן ללא גלוטן. זה תקף רק למי שרצה לברך עם המצה הזו דווקא, כי קמח תירס אינו מתאים לברכת "המוציא" ולברכות של פסח (רואים שאני עובדת בסביבה חרדית
) אז בכל מקרה, קמח טף הוא מתאים לפסח, ואני משתמשת בו במוצרים מאפה רבים אצלי. גם קמחי אורז מתאימים מאד ואפשר בהחלט לעשות לחמניות פסח איתם. קינואה גם הוא מתאים לקמח, מרכיב כשר לפסח ואפשר לטחון בבית לקמח. יתר הקמחים גם. מי שנמנע מקטניות, לא ישתמש בקמח חומוס או עדשים, אך יכול להשתמש בכל היתר. המאפין שלי שנאפות לרוב לבני, יכולות לשמש לפסח לכל המשפחה - כוס קמח אורז לבן\דביק כוס קמח טפיוקה כוס קמח אורז מלא כוס קמח שקדים כף סודה לשתייה כף גואר גאם כוס מיץ תפוזים 3\1 כוס מיץ לימון 1 ביצה או כמה כפות רוטב תפוחים כוס מים 1/2 כוס שמן קורט מלח- עד 1/2כפית סוכר, לפי הטעם והרצון, או חצי סטיביה וחצי סוכר תוספות למי שרוצה - שומשום, קישואים טחונים סחוטים (או להקטין נוזל) שוקולד צ'יפס, גזר קצוץ, בטטות, בננות (בשלות מחליפות ביצה וצריך פחות נוזל) ועוד לפי הרצון. לערבב יבשים טוב טוב, להוסיף שומן, נוזלים, ביצה והיתר ולערבב טוב. אם יבש להוסיף נוזלים כדי שיהיה במרקם שמנתי-סמיך. לשים בצלוחיות זכוכית משומנות. אני מפזרת טיפה קמח על כל צלוחית מעל השמן. לאפות בחום בינוני כ-35 דקות. הערה, אם שמים יותר קמחים כבדים, המרכז עלול להישאר לא אפוי. כדאי לחלק עם קמחים קלים יותר. צירפתי מתכון לבייגלה שאפשר לעשות גם עם סודה לשתייה במקום שמרים ולחמניות. ח ג ש מ ח
 

vered73

New member
תגידי תלמה, איך הטעם של הפסטה תירס? קניתי

כמה אריזות אבל מר "אני לא יכול בלי פסטה" עיקם את הפרצוף. (עקשנות לפעמים לא פחות קשה מאוטיזם בבית גם אם זה אצל ילד אחר, את יודעת...)
 

debitz

New member
לדעתי לפסטה תירס יש טעם מר-מישהו טעם?

כל הפסטות על בסיס תירס שקניתי היו נפילה, התפרקו קודם כל וחוץ מזה הרגשתי טעם מר מזעזע... פסטות של חברה כנראה ישראלית שמוסיפה קינואה לקמח האורז- היו הכי טובות (אולי נקראים "תומר"?) כמובן לא זול.....
 

vered73

New member
טוב, נשים על זה המון רוטב עגבניות.

ממילא זה למען הגדולים. הקטן תקוע בתפריט שלו.
 

אמא יעל

New member
ממרח החרובים של הרדוף הוא תמיד ללא קמח סויה

והוא פחות מתוק ויותר כהה, דומה יותר לשוקולד.
 
למעלה