ממרח חרובים ואגוזים,

• פותח הנושא lulyK
  • פורסם בתאריך

lulyK

New member
ממרח חרובים ואגוזים,

זה טוב או רע? אני מתה על זה ומבחינתי זה ממש פינוק מסעיר. אם אני אוכלת שתי פורוסת לחם קל ביום עם הכמעט ממרח שוקולד הזה, אני ממש שוברת שמירה? (על הצנצנת כתוב שיש שם פחות מ-500 קלוריות ל-100 גרם וצנצנת שלמה מכילה 280 גרם ומחזיקה הרבה זמן)

אתי אתי

New member
תלוי מה עוד את אוכלת...

בעקרון נשמע בסדר גמור. אני דוקא בעד לשלב באוכל שלנו פינוקים כאלה, החוכמה היא לשלב אותם במסגרת שמאפשרת אותם.

lulyK

New member
תודה, אתי. בינתיים אני פשוט מנסה

לאכול בריא ונכון (לשיטתי
). אני מקווה שעד שבוע הבא כבר אהיה בפיקוח של דיאטנית
. אז על תקן צ'ופר את אומרת שזה נשמע סביר?

חן123

New member
השאלה כמובן כמה את אוכלת

נסי להעריך לכמה פרוסות מספיקה צנצנת. מדובר בממרח באמת עשיר בקלוריות אבל במידה בתור צ'יפור זה בהחלט יכול להיות בסדר

1אורניתה

New member
חישוב פשוט

בכף ממוצעת שטוחה כמו פלטה יש כ-10 גרם ,זאת אומרת שבכל כף שאת מורחת על הלחם שלך את מקבלת ממנה כ-50 קלוריות. אל תשכחי שבנוסף לשומן הרב אך האיכותי שאת מקבלת בממרח את מקבלת גם ברזל מהחרובים והמון כיף,אני ממש מקנאה...

lulyK

New member
פטרת אותי מרגשי האשמה.

למה את מקנאה? את יכולה גם......

1אורניתה

New member
אני לא יכולה...

זה מכיל סוכר לא? אז אסור לי,זה יוצר אצלי ריאקציה של אכילה כפיתית ועייפות שאחריה באה אכילה ללא שליטה,אז אני נמנעת מאכילת סוכרים כולל פירות וכל מה שמזכיר לי את החולשות שלי וזה אומר גם דאיט.

lulyK

New member
כן, זה מכיל סוכר חום.

סחתיין על המשמעת העצמית.

1אורניתה

New member
את יכולה בבקשה

לכתוב לי כמה פחממות שומנים וחלבון יש במוצר למאה גרם-זה פשוט נשמע לי מעט מדי 500 קל' ל-100 גר' .

lulyK

New member
הנה (וזה רק 407 קק"ל ל-100 גרם...)

חלבון 5 גר' פחמימות 67 גר' שומן 13.2 גר' שומן רווי 5 גר' סידן 70 מ"ג נתרן 27 מ"ג כולסטרול 0 גר' אשלגן 378 מ"ג ברזל 4.5 מ"ג ניאצין 2.4 גר'

1אורניתה

New member
תשובה

אם יש בזה רק 13.2 גר שומן זה אומר שאחוז האגוזים נמוך ביותר וכמות הסוכר גבוהה ביותר מי היצרן?

למעלה