1מדינת ישראל
New member
ממרח פסטו מעלי שום טרי
טיפ שרשמתי ביום 31/3/15 לגבי העלים הירוקים של השום הטרי
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=744&messageid=178187376
לקלף את הגבעול , להשאיר את הגבעול כשהוא ירוק יציב ויפה
להשרות אותו במים לקבלת עלים נקיים מחול
לקצוץ במעבד מזון
לשמור בשקית אטומה - במקפיא
מתאים כהוספה לכל דבר במקום כתישת ראש שום -
רוטב לתבשיל , לשקשוקה, לביצה, לדגים.
ממרח פסטו
להכניס למעבד מזון את -
- עלי השום הטרי הקצוצים (2 קופסאות קטנות אטומות קליפ לפ)
- כוסברה (חבילה גדולה)
- 2 כפות גדולות חרדל רגיל
- מיץ מ-1 לימון
- כ- 2 כוסות שמן זית
- קמצוץ מלח (להוסיף לפי הטעם)
- 2 עגבניות מקולפות
- 1/2 כף שטוחה פלפל שחור
-------------------------------------------
לטחון הכל היטב לממרח, אם התערובת מעט יבשה להוסיף עוד שמן זית.
טיפ שרשמתי ביום 31/3/15 לגבי העלים הירוקים של השום הטרי
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=744&messageid=178187376
לקלף את הגבעול , להשאיר את הגבעול כשהוא ירוק יציב ויפה
להשרות אותו במים לקבלת עלים נקיים מחול
לקצוץ במעבד מזון
לשמור בשקית אטומה - במקפיא
מתאים כהוספה לכל דבר במקום כתישת ראש שום -
רוטב לתבשיל , לשקשוקה, לביצה, לדגים.
ממרח פסטו
להכניס למעבד מזון את -
- עלי השום הטרי הקצוצים (2 קופסאות קטנות אטומות קליפ לפ)
- כוסברה (חבילה גדולה)
- 2 כפות גדולות חרדל רגיל
- מיץ מ-1 לימון
- כ- 2 כוסות שמן זית
- קמצוץ מלח (להוסיף לפי הטעם)
- 2 עגבניות מקולפות
- 1/2 כף שטוחה פלפל שחור
-------------------------------------------
לטחון הכל היטב לממרח, אם התערובת מעט יבשה להוסיף עוד שמן זית.
![](http://img2.timg.co.il/forums/16/1280_0_3d994705-a9c6-45cc-a5dd-d992b7b4f90e.jpeg)