ממרח פסטו מעלי שום טרי

ממרח פסטו מעלי שום טרי

טיפ שרשמתי ביום 31/3/15 לגבי העלים הירוקים של השום הטרי
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=744&messageid=178187376

לקלף את הגבעול , להשאיר את הגבעול כשהוא ירוק יציב ויפה
להשרות אותו במים לקבלת עלים נקיים מחול
לקצוץ במעבד מזון
לשמור בשקית אטומה - במקפיא

מתאים כהוספה לכל דבר במקום כתישת ראש שום -
רוטב לתבשיל , לשקשוקה, לביצה, לדגים.

ממרח פסטו

להכניס למעבד מזון את -
- עלי השום הטרי הקצוצים (2 קופסאות קטנות אטומות קליפ לפ)
- כוסברה (חבילה גדולה)
- 2 כפות גדולות חרדל רגיל
- מיץ מ-1 לימון
- כ- 2 כוסות שמן זית
- קמצוץ מלח (להוסיף לפי הטעם)
-
2 עגבניות מקולפות
- 1/2 כף שטוחה פלפל שחור
-------------------------------------------
לטחון הכל היטב לממרח, אם התערובת מעט יבשה להוסיף עוד שמן זית.

 

חנהפ

Active member
נקרא מצויין

טוב, חוץ מהכוסברה, אפשר, לדעתך להמיר בפטרוזיליה?
 
לדעתי כן. בכל אופן

תכיני 1/2 עם כוסברה וחצי עם פטרוזיליה , אולי יגיע מישהו שאוהב עם כוסברה

צריך לשים מעט מלח מאחר והכוסברה יש בה מלח
 
למעלה