ממרח קארי אדום - מה עושים עם זה?

ימימה

New member
ממרח קארי אדום - מה עושים עם זה?

ראיתי וקניתי, עכשיו איך משתמשים בזה? סתם להוסיף לתבשיל?
אני רוצה לעשות איזשהו תבשיל ירקות בניחוח הודי (עדין, הילדים שלי לא רגילים לטעמים האלה, אז אני רוצה לעשות את זה בהדרגה), כדאי להוסיף קצת?
 

ימימה

New member
לא ענו לי אז אלתרתי...

ויצא מעולה!
פשוט תבשיל ירקות שהתחיל מבצל מטוגן, תוספות של שום, גזר, תפ"א, סלרי, כרובית וזוקיני (כל מה שהיה בבית..) ואז כפית גדושה של הממרח (זהירות, חריף!) וקופסת נוזל קוקוס. יאמי!
כמובן, אם למישהו יש עוד רעיונות - הם עדיין יתקבלו בברכה - יש לי כמות שמספיקה לעוד הרבהההה תבשילים...
 

Gidi Shemer

New member
רק עכשיו ראיתי

אבל חסכת לי תגובה. חלב קוקוס עם קארי אדום זה בדיוק השילוב המנצח שגם אני נוהג להשתמש בו.
 

ladybug6

New member
עשית בדיוק מה שאמורים לעשות

לצוות אותו לנוזל קרמי (חלב קוקוס/שמנת צמחית לבישול) ולהשתמש כרוטב לירקות. אפשר גם נתחי סויה או קוביות טופו.
ממליצה לך לחפש מתכונים הודיים ולקחת מהם השראה
לי אישית זה חריף מדי, לא מסתדרת עם זה. משתמשת מקסימום בקצת אבקת קארי וזהו..

אגב בוטנים הולכים טוב עם רטבים מהסוג הזה, תקלי שברי בוטנים ותפזרי מעל, בהגשה/צלחת.
חצילים הולכים טוב עם רטבים מהסוג הזה. גם כרובית, פטריות..
אפשר להתמקד בירק אחד, למשל חצילים ברוטב, או שאפשר לאלתר תבשיל מכל מני ירקות. אפשר גם סייטן.
 

ימימה

New member
בוטנים זה רעיון מצוין

אני מאד אוהבת את תוספת הטעם שהם נותנים (כשאני אוכלת במסעדות, בבית לא חשבתי משום מה להשתמש...) ואנסה באמת להתמקד גם בירק אחד כל פעם ונראה מה יצא.
מהחריפות דוקא לא התרגשו אצלי יותר מדי.
 
למעלה