ממרח שילדים אוהבים

ממרח שילדים אוהבים

הי לכם,

הקטנה בגן ואנחנו מכינים לה סנדוויצ'ים (כשיש לי כח אני מכינה לה סלט פסטה והיא מרוצה עד הגג). הבעיה היא מה למרוח בסנדויץ'?
האם יש לכם מתונים לממרחים שילדים אוהבים?
טחינה (גם סילאן) לא אוהבת, אבוקדו לא אוהבת, ממרח חצילים כזה בטעם כבד היא לא אוהבת, כנ"ל חומוס. זה משאיר אותי עם קוטג', דבש וגבינה צהובה.
האם יש לכם רעיונות/ מתכונים לממרחים לא איומים (שוקולד רק בשישי), שאפשר למרוח לה? או לייצר בעצמי? ניסיתי פעם גם ממרח פלפלים קלויים- לא עבד.

goola8

New member
אנסה

חמאת בוטנים (המועדף עליי באופן אישי זה הטבעי- ללא תוספים ושטויות)
ממרח שקדים/ חמאת שקדים או איך שךא קוראים לזה
חציל עפ מיונז
ריבה- יש גם ללא סוכר וגם את יכולה לייצר בקלות בעצמך
גבינת סויה- את יכולה לעשות בבית עם איזה תוספת שהיא אוהבת (רגילה, בצל, בזיליקום, עגבניות מיובשות...)
וכמובן השילוב המנצח האמריקאי- חמאת בוטנים עם ריבה.

כשהייתי אופר בארה"ב הילדות שם אכלו פירות בתוך הסנוויץ' כמו למשל חמאת בוטנים עם תותים טריים חתוכים בפנים או בננה. אולי היא תאהב?

littlegem

New member
פאפי שלי אוהב חמ"ב עם עיגולי בננה

תודה, אבל היא ל א אוהבת חמאת בוטנים

אני יכולה להבין אותה, אני גם לא אוהבת....
לגבי הסנדוויץ עם הפרי זה דווקא רעיון ממש יצירתי ומגניב ומזכיר לי שגם אני כשהייתי ילדה אכלתי פרוסה עם חמאה וענבים... תודה!!!

littlegem

New member
סנדביץ' במבה= חמאת בוטנים מלוחה

אם את מצליחה להכין בבית רק תספקי איך. אני הרגתי את המולינוקס בנסיונות.

זיתים היא אוהבת?

סירופ מייפל אורני?
ממרח עגבניות מיובשות
שכבות של ירקות מומלחים מעט בצבעים שונים?
אם אתם צמחונים ולא טבעונים אז חביתה
שמן זית עם זעטר?
טופו פרוס דק דק עם קולפן , מטוגן עם תבלינים כמו שווארמה- אצלנו זה להיט, עם סלט ירקות בפיתה
חלבה
שקדים מלוחים מונחים בין הפרוסות או אגוזים קלויים

במקום כריך- מאפינס- גזר,בננה, תפוחים...

שניצל

מירק או מפרוסת טופו דקה או מפטריות פורטובלו, מתאים עם מיונז/ ממרח זיתים/ ממרח עגבניות מיובשות וחסה או כל ירק פרוס אחר

כמו סלט פסטה אפשר לשלוח פתיתים עם פטריות מטוגנות, פנקייק עם אבקת סוכר או רוטב מייפל אורגני או רסק תפוחים לטבול בו. או ריבה, או פרוסות תפוח/ אגס מקורמלות

קציצות מקטניות וירק טחון דק

פלאפל זה שוס רציני- מחומוסים מושרים שטחנת עם בצל וירוקים, כמון ומטגנים קטנים ונפלאים, פרוסות עגבניה מלפפון -יאמי

ladybug6

New member
גבינת סויה ביתית רכה זה ממש טעים

ואפשר לשלב אותו עם ירקות פרוסים.
אפשר גם גבינת שקדים ביתית.
חביתיות חומוס (אפשר להכין כמות ולהקפיא)
פרוסת טופו מטוגן + שכבת מיונז סויה דקה
פרוסות דקות של ירקות קלויים (מה שהיא אוהבת - גזר, קישוא, חציל, בטטה..) על גבי שכבה דקה של ממרח - סויונז / גבינת סויה / פסטו / ממרח זיתים
לביבות ירקות ו/או עדשים שגם אותן אפשר להכין בכמות ולהקפיא. יש בבלוג שלי קציצות עדשים וכרובית שקיבלתי עליהן הרבה פידבקים טובים, ובפרט גם מהורים לילדים קטנים שאהבו אותן. אפשר לשים 2 כאלה בכריך ביחד עם ממרח או ירק חי פריך.

אני גם בעד להחליף לפעמים במשהו אחר כמו שאמרת - פסטה, אפשר גם מאפה כמו שמיקי הציעה, מאפין או חתיכת עוגת גזר מקמח מלא ועם כמות יפה של גזר ורסק תפוחים או בננה. להכין מאפה מקמח מלא במילויים שונים, מעין סמבוסק כזה, אפוי. מילוי של חומוס / תרד / תפו"א / ירקות

נטאשKה

New member
נסי גם להכין לה ממרח

מהדלועים המתוקים - דלורית, דלעת ערמונים, בטטה. אפשר במעבד מזון או בלנדר עד לרמה של ממרח. אפשר לתבל בשילוב של מייפל/סויה למשל. תלוי במה שהיא אוהבת.
האחיינים שלי מאוד אוהבים את הממרח הזה. אפשר בשילוב עדשים כתומות להעשרת בריאות הממרח

למעלה