ממשיכה את הדיון בנושא העובדים הזרים

sreuveni

New member
ממשיכה את הדיון בנושא העובדים הזרים

בהמשך לדיון כאן מלפני מספר ימים, גם אנחנו נכנסנו כעת לנושא. האם אכן לחברות כוח האדם יש אינטרס "לייבא" עובד חדש לארץ יותר מאשר להעסיק אותו אצל משפחה אחרת לאחר שהפסיק עבודתו אצל אחר גם מסיבות של מות המטופל? הטענה שלהם היא שהעובד "מתקלקל" עם הותק שלו בארץ, נעשה יותר מפונק, מכיר טריקים וכד. (בואו נשים בצד את עניין העלאת השכר עם השנים) ואילו עובד זר שמגיע אליך ישר משדה התעופה מכיר רק אותך, ומעוניין מאוד למצוא חן ועוד ועוד שבחים. הרי לחברת כוח האדם אנו משלמים עמלה בכל מקרה.

ronnyw

New member
עובדים זרים "וותיקים"

אני חושבת שאתה צודק, ניתקלתי באותה תופעה. חברת כוח האדם "שלי" ניסתה לשכנע אותי בכל צורה שאלך על עובדת חדשה, שרק הגיעה ארצה. גם לי הם אמרו שהוותיקים "מקולקים", יודעים את כל הטריקים, רצים ל"קו לעובד" עם כל שטות וכו' וכו'. אני דווקא רציתי מישהו עם ותק בארץ, גם בגלל שרציתי קצת יותר עברית (הורי לא יודעים מילה אנגלית), וגם בגלל שרציתי להנות מנסיון קודם שצברו. שידעו מה זה "קוטג'" ו"שקדי מרק" ו"חומוס" ו"אגד" ואיך מסתדרים עם משרד הפנים, ומה זה "יום כיפור" וכו' וכו' - אני מניחה שאתם מבינית מה הכוונה. ויותר מכך - ההנחה שלי היתה שקל יותר להעריך (גם לי וגם לחברת כוח האדם) אם בן אדם מתאים או לא על סמך קדנציה קודמת. לא הצלחתי להבין למה חברת כוח האדם כל כך התנגדה לדעתי. עד שהאסימון נפל: חברת כח האדם מקבלת סכום נאה מכל עובדת זרה שמגיעה ארצה. כמובן שהם מעוניינים לייבא כמה שיותר. מה אכפת לחברת כוח האדם, שעובדת שהתפנתה, נשארת ללא עבודה? ושאחרי חודש ללא עבודה, היא הופכת להיות לא חוקית? (וללא אמצעים לחזור הביתה? ככה נוצרים רוב העובדים הזרים הלא-חוקיים. והמדינה יודעת ושותקת !!) אז התעקשתי, וקיבלתי מישהי ותיקה. וכמה שהיא בסדר, וכמה שאין לה טריקים ושטיקים !! בהצלחה!! ואם הזכרת כסף - הסכום (600$) נאמר לי על ידי חברת כוח האדם עוד לפני שנבחרה העובדת. אכן היא התחילה עם 600$ (אין לי מושג כמה קיבלה במקומות אחרים), אולם מאז העלתי לה שכר כמה פעמים, כי היא מצוינת ומגיע לה !! בהצלחה.

DaisyDuck

New member
אינטרס של חברות כוח אדם?

הי, גם אני שמתי לב למגמה כזו. עם זאת, קיים הפרש בעמלה שחברות הכ"א מקבלות על השמה של עובד ותיק לעומת עובד חדש - על השמה של עובד ותיק, מעבירים לחברה סכום כפול (400$ במקרה שלנו), מאשר על עובד חדש. אני אומנם לא יודעת כמה כסף מרוויחה כל חברה על הבאה של כל עובד חדש מחו"ל, אולי הם מרוויחים הרבה יותר מאשר אותם 200$ הפרש, אבל אני לא בטוחה שיותר משתלם להם להמליץ על עובד חדש.

ronnyw

New member
ועוד על חברות כח האדם

למיטב ידיעתי עובד שרוצה להגיע ארצה משלם סביב 1000$... השיטה שהיזכרת מטרתה להגביר את המוטיבציה שלנו לעובד חדש. ואגב, אני שילמתי לחברה סכום קבוע של 2000 ש"ח לשנתים, ועוד 1000 ש"ח לשנה שאחר כך תמורת שרותיה (עד כה - קיבלנו 5 עובדים, שתיים שהחזיקו הרבה, שלוש שעזבו מהר.) התשלום לא היה תלוי במי וכמה יעבדו במשך הזמן הזה.

hilaryw

New member
עובד זה

היום חברה כח אדם מטפלת במטפלת הישראלית של אמא מפני שאמא זכאית ל15.5 שעות מביטוח לאומי (אני הבאיתי אותה אליהם לרשם כדי שנקבל את ההשתתפות ביטוח לאומי. אני מעונינת להחליף אותה עם עובדת ל- 24 שעות והשבוע מצאתי מטפלת זרה שמעביד שלה נפטרה לפני שבוע (אמה של חברה שלי) והיא רוצה להעבור לעבוד אצלנו. שלחתי אותה לאותה חברה כח אדם להרשם ואני קבעתי תור במשרד הפנים כדי לשנות את הויזה שלה על שם של אמי. השאלה שלי: במקרה כזה - האם אני צריכה לשלם לחברה. אני מצאתי אותה, והם כמובן ימשיכו לקבל מביטוח לאומי עבור 15.5 שעות. בינתיים לא נזכר שאלה של כסף מצדי. מה דעתכם? בברכה,

sreuveni

New member
לרוני ולאחרים

אני המומה מהנושא של העמלה. אותם חברות כוח האדם מוכנות לתת לנו לחכות עם זה ולא להפנות אלינו עובדת ותיקה גם על חשבוןזה שאמי תהיה ללא מטפלת עד אשר נקבל את האשורים. עד כמה אפשר להיות קרים. וללא השמצות, האם אפשר לקבל המלצות על חברות במדור ההמלצות ב"לוחות" כמו שמנהל הפורום המליץ לנו?

למעלה