ממשיכה בעניני שאיבות והגברת החלב,שאלה על תוסף

ונוס 26

New member
ממשיכה בעניני שאיבות והגברת החלב,שאלה על תוסף

השרשור הישן שלי כבר ישן מכדי לקפוץ, אז ברשותך הדר, פתחתי חדש

אני רוצה להתחיל לקחת תוסף להגברת כמות החלב. יועצת המליצה לי על חילבה או מורינגה, כשהיתרון של מורינגה הוא העדר הריח (שיש לחילבה).
בניו פארם ראיתי שיש חלב-רב של רפאל שמכיל תערובת צמחים, לרבות חילבה.
בחנות הטבע שלנו המוכר המליץ על "נוטרי מילק" או "מגה מילק", תוספים חדשים יחסית, שלדבריו נחטפים מהמדף,
איכשהוא המגה מילק (מהפרסום ברשת) נראה לי טוב במיוחד, אבל בטט הקרה מפורום הנקה אמרה שרק חילבה הוכח כיעיל ושבנוטרי ובמגה יש גם שומר שלפעמים רק מפריע לייצור.
האם למישהי יש ניסיון ויש המלצה? אני מחפשת את מה שיהיה הכי יעיל בהגברת כמויות החלב בהקדם (ראיתי שהתוספים אמורים לעזור גם להעדר גזים אצל התינוק וחיזוק האם - זה לא חשוב לי, אני חזקה ואין לנו בעיות גזים) - מה שאני צריכה זה הרבה הרבה יותר חלב.

ונוס 26

New member
ושאלה בעניין מידת הניקוי של חלקי המשאבה

שוב, כיוון שהשרשור המקורי שלי כבר לא קופץ, אני מעתיקה לכאן קישור להודעה המקורית (והדר, סליחה אם אני סתם מעמיסה על הפורום, פשוט לא רוצה שההודעות יאבדו, הפורום (בעיקר את) עוזר לי מאד!
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?ForumId=1499&MessageId=168968101

לגבי הניקוי

גם אני שאבתי בתחילת הדרך המון.
נהגתי לחטא ולהרתיח בין כל שימוש לשימוש, זו הייתה העדפתי וגם מדובר בפגות אז הזהירות כפולה.
אני חושבת שאת יכולה להשאיל את ההמלצות של משרד הבריאות לניקוי בקבוקים שמנחות לשטוף בקבוקים עם סבון בין כל שימוש ולחטא פעם ביום.
הייתי ממליצה לשטוף עם סבון אחרי כל פעם לפחות.
גם עלי זה נמאס בשלב מסוים וזו אחת הסיבות שהעדפתי לשאוב מצד אחד ולא דו"צ.
פתרון נוסף, השגתי לי חלקים נוספים למשאבות - דרך אגורה בעיקר, ואז היו לי מספיק חלקים לכמה שאיבות בלי לחטא (+ סינגרתי את החצי לחיטוי )

ולא כך כל הבנתי, את רק שואבת או גם מניקה ? למה בעצם את צריכה לשאוב כל כך הרבה ?

ונוס 26

New member
תודה, אני שואבת לגן ומניקה בבית

הבנות בנות חמישה חודשים כמעט, וכבר נמצאות בבית תינוקות. חזרתי לעבוד. אני שואבת להן חלב לכל היום. כשהן איתי הן רק יונקות כמובן. לצערי בינתיים כמות החלב שיוצאת בשאיבות לא משתווה לכמות שהן יונקות, השאיבות מתאימות לתינוקת וקצת, ולא לשתיים. ההמלצות שקיבלתי הן להוסיף שאיבות בניסיון להגביר את כמות החלב, זה עוזר חלקית. הדרך עוד ארוכה...
תודה לגבי עצות הניקוי, אמשיך לפי העצות של משרד הבריאות. אני מעדיפה לשאוב דו"צ בכל זאת כי זה חוסך זמן משמעותית. והחצי גם ככה תורם את חלקו בבית, שטיפת כלים באופן כללי זההתפקיד שלי....

shelleyw

New member
יש גם חילבה ללא ריח

אני חושבת שאולי של "אלטמן" ו "סולגאר"

פפשושית

New member
חילבה ללא ריח

אני משתמשת בחילבה ללא ריח של נוטרילייף.
להרגשתי עזר בהגברת החלב ומה שבטוח אין לו ריח.

הגברת חלב

שלום רב,
קודם כל חשוב לדעת כי בתקופת ההנקה עולה הדרישה לוויטמינים ומינרלים, ולכן כדאי להמשיך בנטילה של מולטי ויטמין המתאים להריון והנקה.
חילבה מבית סולגאר מופחת ריח והינו מעודד הגברת חלב אצל אם מניקה.
הנחיות: 1-3 כמוסות ביום, עם הארוחות.
כמו כן יש עוד מוצר הנקרא אספסת אורגנית אשר היא עשירה בוויטמינים, במינרלים ובחלבונים. היא מסייעת בהגברת ייצור חלב בנשים מניקות ותורמת לחיוניות הגוף ולחיזוקו.
הנחיות: 1–3 כמוסות ביום, עם הארוחות.

בברכת בריאות שלמה,
אביבית שלום.
נטורופתית צוות סולגאר.

ונוס 26

New member
אביבית, תודה רבה על התשובה המפורטת, שאלה

לגבי מספר הכמוסות - התחלתי כבר לקחת חילבה (לדעתי, במקרה מה שיש לי הוא של סולגאר), אבל אני לוקחת הרבה יותר מ3 כמוסות ביום - הבנתי שההנחיות הן 1-2 כמוסות, 3 פעמים ביום, ואני אכן לוקחת בס"ה 6 כמוסות. האם זה בעייתי?
עד כמה חשוב לקחת "עם הארוחות"?
תודה על ההמלצה לגבי המולטי ויטמין, נדמה לי שעוד נשאר לי מההריון, אמשיך לקחת. ואקנה גם אספסת (ואני מקווה שאז תחושת הפרה החולבת תתגבר, והחלב בהתאם

הגברת חלב וניקו משאבה

הי ונוס יקרה, בוקר טוב

כמה דברים ...

ראשית - את בכלל לא מעמיסה, וטוב שאת מקפיצה אם לא קיבלת תשובה לשאלותייך..

עכשיו לעניינינו -

הכי חשוב - כדי להגביר את כמות החלב - עלייך להניק יותר ו/או לשאוב יותר..
אין מה לעשות.. ייצור החלב עובד על ביקוש והיצע.. וזה הכי חשוב , לפני כל המגבירים למיניהם.. כי אם לא יהיו הרבה הנקות ושאיבות - כל הכדורים לא יעזרו...
שאלה קצת לא "נכונה" - "כמה" את רוצה להגביר את כמות החלב ??
אני שואלת כי כתבת שאת רוצה להגביר בהרבה את כמות החלב...
את בטוחה שזה מה שאת צריכה ?
למה את לא מוסיפה כמה שאיבות במהלך היממה ? תזכירי לי בבקשה עם מה את שואבת ? עם הלקטינה או ספקטרה ?
לפני שאת או כל אחת אחרת ממהרת לקחת מגביר חלב - חשוב לברר מדוע ולשם מה צריך ?
האם יש מה לשפר בעניין ההנקה והשאיבות ובכך להגביר את כמויות החלב ?
האם יש בעייה אחרת ?

עכשיו... נגיד שאין אפשרות להניק יותר ולשאוב יותר ולא חשובה כרגע הסיבה, ואת רוצה בכל זאת לקחת תוסף -
היחיד שיש עליו עדויות מחקריות שהוא עוזר בהגברת החלב הוא החילבה. אני לא אומרת שהוא יותר מומלץ מאחרים, רק שעליו עשו מחקרים.
אין שום בעייה להגיע למינון של 9 כדורים ביום של חילבה. אם את רואה שה- 6 שאת לוקחת לא מגביר מספיק, נסי להעלות את המינון.
צריך לזכור - לא להפסיק את החילבה בבת אחת. אם נראה לך שהגעת למנוחה והנחלה מבחינת כמויות ואת רוצה לנסות להוריד - תורידי כדור אחד כל כמה ימים, בהדרגה, ותראי מה קורה לכמות החלב, כי הרבה פעמים - צריך להמשיך לקחת את החילבה כל עוד שאת מניקה.

לגבי התוספים האחרים שכתבת עליהם -
ראשית - היצרנים אינם מוכרים. זה לא אומר שהן לא טובים, אני ממש לא רוצה להשמיץ. רק חשוב לוודא שיש להם אישור של משרד הבריאות.
שומר- אכן יכול להפחית כמות חלב ולכן תוסף שמכיל שומר - לא הייתי ממהרת לקחת, במיוחד כשיש הרבה מוצרים אחרים בשוק.
שיח אבהרם - אכן ידוע כמגביר חלב. (הוא גם מופיע שם כאחד המרכיבים).
המרכיבים האחרים - כוסברה,קמומיל,ורבנה רפואית,אנג'ליקה סינית ואספסת - אין שום מידע מוכח שהם עוזרים בהגברת חלב. מצד שני - גם לא ידוע שהם עלולים להפחית כמות חלב..

לגבי המוצר השני שכתבת עליו - המגה מילק -
פה בכלל הייתי נזהרת. לא מופיעה רשימת המרכיבים שלו בכלל.
יש רשימה של דברים שהוא לא מכיל - זה בכלל לא רלוונטי..
בנוסף - כתוב שהוא משפר דרסטית את כמות החלב, משביח את איכות וסמיכות החלב - אין שום תוסף שיכול להבטיח דבר כזה..
כך שעליו ממש לא הייתי ממליצה...

אין כמעט מחקרים בעולם בכלל ובארץ בוודאי על צמחים מגבירי חלב והשפעתם. באופן מפתיע - קיימים מחקרים על פרות.. אבל הרי זה ממש לא אותו הדבר..

גם החילבה שהוא הכי מפורסם ומוכר כמגביר חלב - גם איתו צריך להיזהר אם האמא לוקחת תרופות לסכרת,קרישיות יתר,דיכאון ועוד... לפעמים - מומלץ לקחת אותו כמגביר לטווח קצור ולפעמים לטווח ארוך. במינון גבוה - יכול לגרום לשלשולים וצריך לשים לזה לב.

הצמחים שידועים בנוסף לחילבה שעוזרים בהגברת חלב הם:
קרצף מבורך - יש כאלה שממליצים להוסיף אותו לחילבה ובכך זה מגביר את האפקט .
גלגה - מגיע מאירופה וידוע במסורת כמגביר חלב. נותנים אותו לפרות ולכבשים להגברת החלב.. , גם לו (כמו לחילבה) - יש השפעה על רמות הסוכר בגוף, יכול להתאים במצבים של שחלות פוליציסטיות ובלוטת התריס.
מורינגה - עץ שגדל בהודו ובאזורים טרופיים נוספים . (נשים מניקות בהודו,אפריקה,נפאל,תאילנד,פיליפינים, אפגניסטן, הוואי, דרום אמריקה - לוקחות אותו). גם לו יש יכולת להוריד רמות סוכר. הוא מאוד מחזק באופן כללי אמהות אחרי לידה.

מילה על שומר - בדרך כלל מוספים אותו בגלל ההשפעה המרגיעה על הבטן. אבל - יש לו השפעה על האסטרוגן ולכן יכול לגרום לירידה בכמות החלב..

אם כבר ברברתי כל כך הרבה על צמחים מגבירי חלב - חשוב להוסיף מילה על צמחים מייבשי חלב -
מרווה,נענע,מנטה,זוטא לבנה, פטרוזיליה בכמויות גדולות,עלי כרוב.. - לשים לב מי שלא רוצה לייבש את החלב..

מקווה שזה עוזר לפחות קצת..

כמובן שמינונים משתנים מאמא לאמא ומצמח לצמח ולכן לא התייחסתי לכך פה.

אני מצרפת קישור לפרוטוקול של ABM - American Breastfeeding Medicine בנושא הגברת חלב ומגבירי חלב - מומלץ מאוד לקרוא.

למעלה