ממשיכה בשאלות

ממשיכה בשאלות

הילד מתקשה להרדם וממש צורח במיטה לאחר שנרדם מתעורר באמצע הלילה בצרחות שום דבר לא עוזר לא המיטה שלנו לא אבא ולא אמא גם מזון לא עוזר. אם שמים אותו על השטיח הוא מתחיל לשחק כאילו כלום. אני והזוגי מרגישים כמו זומביט אין לנו יותר כוחות, מה עושים? מה זה יכול להיות? הדבר נמשך כבר כשבועיים (אולי יותר עם הפוגות)
 
בעיות שינה

אצל ילדים בספקטרום יכולות לנבוע מהרבה גורמים. לצערי אנחנו מכירים אותן היטב, כולל התבנית שאת מתארת (כשיותם היה צעיר יותר). להלן רשימה לא ממצה של גורמים אפשריים והצעות לטיפול. 1. מחסור במלטונין - ניתן לתסף עם מלטונין. על כך נכתב כבר הרבה בפורום השני, קל למצוא עם חיפוש מתקדם. מלטונין גורם לחלומות "אמיתיים" יותר ולכן אם לילד יש סיוטים ולכן הוא מתעורר בבכי, זה עלול להחמיר את הבעיה. בכל מקרה כדאי לנסות - מתחילים מחצי מ"ג ועולים בהדרגה, לפי הצורך. 2. בעיה בפירוק פנולים - את זה ניתן לפתור לפחות חלקית עם צימצום כמות האוכל המכיל פנולים (מאכלים בעלי צבע כהה, בעיקר פירות יער) בעיקר לקראת סוף היום, או לתת אנזים המפרק אותם כמו No Fenol של יוסטון או Phenol Assist של קירקמן (לנו יש ניסיון טוב עם יוסטון). 3. ייתכן שלילד יש אסיד ריפלוקס ולכן הוא מתעורר בבכי, אבל אינו מוטרד כאשר הוא יושב ומשחק. רז בטח יוכל לתת יותר פירוט על איבחון ודרכי טיפול, אבל במקרה שחושדים שזו הבעיה מומלץ מאוד לפנות לרופא גסטרו ילדים. אני מצרפת גם הפנייה לשירשור בנושא שינה. חיזקו ואימצו! זה יעבור...
 
תמי תודה על התשובה

איך ואיפה אני קונה מלטונין והאים זה מחייב מרשם רופא? איזה אוכל מכיל פנולים? (לא הבנתי את הדוגמאות) אני אשמח לקבל הסבר קצת יותר על אסיד ריפלוקס (למרות שאני נוטה לחשוב שזה לא הכיוון) אם יש לכך משמעות אז הקיבה שלו רכה ודי מסריחה. תודה.
 

אור לנו

New member
הפשוש שלנו עבר לילות מאוד קשים

של התעוררויות כל לילה כאילו התחיל היום וגם כשישן הרגשנו כאילו הוא נאבק עם עצמו כל הזמן, הידיים עפו לצדדים, הוא התרומם תוך שינה ונפל שוב, דפק את הראש בקיר המיטה וכו'. התחלנו בטיפול אצל ההומאופטית שלנו שאמרה שזה סימפטום מאוד משמעותי, הוא קיבל כדורים פעם אחת ולאחר שבוע בדיוק התחיל לישון לילה (וגם אנחנו - אחרי שנה!!). כרגע אנחנו כחודש אחרי הטיפול, יש קצת נסיגה אבל הוא היה מאוד מקורר אז אנחנו מחכים לראות אם זו הסיבה או שהוא חזר לסורו ואז נמשיך בטיפול.
 
למאמינה בו

מלטונין: ראי כאן פנולים: יש כמעט בכל אוכל. זה מה שנותן לאוכל את הצבע. לכן ככל שהאוכל כהה יותר (למשל: תותים, פטל, דלעת, דובדבנים) יש בו יותר פנולים. יש דייאטה שנקראת הדייטה הלבנה, שבו נמנעים לחלוטים מפנולים ואוכלים רק אוכל לבן. הדייאטה קשה מאוד, ובכל מקרה יש היום בשוק אנזימים שמיועדים לכך. כדי למצוא חומר על הדייאטה, חפשי Sara's Diet בגוגל. כדאי להסתכל גם על דייאטת פיינגולד, שבה נמנעים מסוג ספציפי של פנולים שנקרא סיליסילטים. קיבה רכה ומסריחה: כן, יש לכך משמעות! בעבר כתבתי על כך באופן פרטי לכמה אימהות ששאלו. כיוון שהשאלה עולה שוב, אני מעתיקה את התשובה, בשינויים קלים: "לצערי יש כבר ספר על קקי ואוטיזם (ע"ע קארן סרוסי), למרות שלדעתי הקקי של יותם הרבה יותר מעניין. עלי להדגיש שהניסיון שלי בקריאת קקי מצטמצם בקקי של יותם ולהבדיל של שדון כלבנו הז"ל... ... אני נוהגת לומר שמתואר שני במערכות מורכבות עם התמחות במדעי המוח, עברתי למסלול ישיר לדוקטורט באוטיזם עם התמחות במדעי החרא... אני שמחה שסוף סוף התואר האזוטרי שלי יכול לעזור למישהו. ובכן... בקורם "מבוא לדרכי העיכול" שיעור מס´ 1 - הקקי ופרמטריו. ועכשיו יותר ברצינות: למדנו להבחין בסוגים שונים של קקי. לקקי יש כמה פרמטרים: מרקם - קקי צריך להיות בעל מרקם אחיד, מוצק למדיי (לא ממש קשה, אז זו עצירות). כשהוא יוצא הוא צריך להיות בעל צורה. צבע - צבע נורמלי הוא חום כהה. חברה שלי מסכמת את שני הפרמטרים האלה בהגדרה הקולעת "שרירי ושזוף". ריח: הריח צריך להיות כמו של קקי של כל אחד אחר. קצת מסריח. כל מה שחורג מזה הוא לא בסדר. זה כולל: מרקם: לא חלק, קקי נוזלי ולפעמים עם חתיכות אוכל בלתי מעוכלות בפנים (נפוץ מאוד אצלנו לצערי). באנגלית אני אומרת לרופא ששואל אותי איך הקקי "loose with chunks." צבע: קקי בהיר מאוד,לפעמים בצבע צהוב או ירוק; ריח: חמצמץ ו/או אלכוהולי ו/או חזק במיוחד ו/או כל ריח לא רגיל אחר. גם כמות היציאות ביום משנה - יותר מדיי (אצלנו כבר קרה שהיו 11 יציאות ביום אחד) או פחות מדיי (לא כל יום) זה גם לא טוב. יש לי גם שתי המלצות: 1. נושא הקקי מתואר באופן די מפורט בספרה של קארן סרוסי "unrevealing autism" (מקווה שלא פיספסתי באיות). היא ריפאה את בנה באמצעות GFCF בלבד.הספר אינו קריאת חובה בקורס כי אותי לפחות משעמם נורא לקרוא על קקי של ילדים אחרים. 2. אנזימים כבר אמרתי? אני ממש ממליצה שתנסו לתת אנזימים, ולו רק בשביל לקבל "בייסליין" שתדעו למה להשוות אחר כך." הערה מהזמן האחרון: ד"ר ברדסטריט סבור, שהבעיה של יותם אינה זיהום חיידקי או פטרייתי בהכרח אלא דלקת. not infection but inflamation, או מה שקרוי irritable bowel sndrom. הוא המליץ לנסות להפחית את הדלקת ורק אחר כך, אם זה לא מספיק, לתת "פצצת מימן למעיים" שתכלול כמה תרופות חזקות ושתהרוג הכול, כולל החיידקים הטובים - ואז לתסף בהם בפראות. לטיפול בדלקת הוא ממליץ קודם כל על .... כורכום! (בלי לבשל). ננסה ונדווח. לגבי אסיד ריפלוקס: בשליפה בלי מחקר, גם רז וגם חיפוש תמידי יודעים על כך יותר ממני. רז? חיפוש תמידי? מישהו?
 
וואו תמי איזו תשובה...

קראתי פעמיים. אני שואלת את עצמי למי לפנות בעניין הקקי או בכלל, רופאת הילדים שלנו מאוד דלה ואין לי מושג מי יכול לעזור. לגבי אינזימים הייתי שמחה לדעת מה כדאי ומה תפקידם. הקריאה באנגלית ואני זה לא בדיוק זה כך שהצעותייך בדבר הקריאה על הדיאטה הלבנה בגוגל והספר לא רלוונטים עבורי. התחלנו אומגה 3 ואנו כבר רואים שינויים קטנים ומבורכים. אם מישהו מביא שמן של קרלסון מארהב נשמח לשלם לו שיביא גם לנו. אני כל כך גאה בפורום הזה, כל כך הרבה אנשים שפשוט אכפת להם וכמובן רז ותמי עם התשובות האישיות והמפורטות... יישר כח!!!
 
למעלה