ממשיכה לנסות את כל העוגיות שמופיעות

ממשיכה לנסות את כל העוגיות שמופיעות

באוסף המתוק של "על השולחן" והפעם - עוגיות שקדים ולימון. המראה (והתמונה) לא עושים עימם חסד, אבל הטעם משובח, לי הוא הזכיר מאוד מרציפן. עוגיות שקדים ולימון/קרין גורן 200 גרם חמאה קליפה מגוררת מ-2 לימונים 150 גרם סוכר כמה טיפות תמצית וניל משובחת 200 גרם קמח 50 גרם שקדים טחונים 1 ביצה 200 גרם שקדים מולבנים, פרוסים + מעבדים את כל החומרים, מלבד השקדים הפרוסים והביצה, לבצק חלק. + יוצרים מהבצק גלילים בקוטר 5 ס"מ, חותכים את הגלילים לעוגיות ברוחב 1 ס"מ, משטחים מעט, מורחים בביצה וטובלים בשקדים הפרוסים, תוך הידוק, משני צדי העוגיה. + אופים את העוגיות בתנור שחומם ל-180 מעלות, עד שהן מזהיבות - כ-20 דקות.
 

chanit

New member
../images/Emo71.gif -->עבורך.שירלי אוהבת את כל מה

שאת מביאה. הצילומים שלך נפלאים , לא פחות. הכל נראה טעים. יש לי את הספר, תודה על ההמלצה והשיתוף
 

סיוי 24

New member
היי שירלי העוגיות נראות נפלא!

אהבתי את הרעיון זה את מנסה קודם ואני אנסה אחרייך
את המעמול לעצלנים עשית? הוא מעולה מומלץ בחום!
 
בכיף ../images/Emo6.gif

ניסיתי את המעמול לעצלנים. הוא יוצא נפלא, אבל היה לי קשה לעבוד עם הבצק. נורא קשה לרדד אותו, מאוד דביק. אבל התוצאה באמת טעימה מאוד, המראה פחות...
 

perach1

New member
המעמול לעצלנים מצוין!

הכנתי אותו המון פעמים ויוצא נפלא, מה שכן, במתכון כתוב חצי כוס מיץ תפוזים ולמעשה, נדרש יותר... המתכון של עוגית השקדים והלימון הוא במקור של אורנה ואלה ולא של קרין גורן.... הוא מופיע בספר שלהן.... העוגיות ממש טובות! נוסו בהצלחה בביתי.... יום טוב!
 
בבקשה -

מעמול לעצלנים מקור המתכון: קרין גורן, האוסף המתוק של על השולחן לבצק: 5 כוסות (700 גרם) קמח 200 גרם חמאה רכה 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים 1 כף סוכר 1 שקית אבקת אפיה למלית: 1 קופסה (450 גרם) "תמרמלית" תמרים ואגוזים לזריה: אבקת סוכר מתכון ל - 60-70 מנות + שמים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים עד שמתקבל בצק אחיד ולא דביק (אפשר להוסיף מעט קמח אם צריך). + יוצרים כדור בצק, משמנים אותו במעט שמן ומניחים בצד ל-10 דקות. + מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מרדדים כל חלק למלבן הכי דק שאפשר (20X30 ס"מ בעובי 2 מ"מ). חותכים את שולי המלבן לצלעות ישרות בעזרת סכין חדה. + מחממים תנור ל-170 מעלות. + מורחים על הבצק כשליש מכמות המלית, בשכבה דקה. מגלגלים לרולדה. + מסמנים על הרולדה חריצים בעומק של 1 ס"מ ובמרווחים של 1/2 ס"מ, בעזרת סכין חדה, כדי להקל על פריסת העוגיות לאחר האפיה. באותו אופן מכינים עוד 2 רולדות. + אופים את הרולדות בתבנית מרופדת בנייר אפיה, כחצי שעה, עד שהן מקבלות צבע זהוב בהיר. פורסים לעוגיות כשהגלילות עדיין חמות ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות. + מצננים מעט. מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומאחסנים בכלי אטום, בטמפרטורת החדר. *אפשר להשתמש באיזו "תמרמלית" שאוהבים - למשל תמרים ושוקולד או תמרים ופרג. מי שאוהב קינמון יכול להוסיף למלית מעט קינמון טחון
 
למעלה