ממשיכה שאלה על איגואנה

ממשיכה שאלה על איגואנה

מלפני כמה שבועות. האיגואנה שלי לא גדלה טוב והצבע שלה קצת חיוור. הוספנו ויטמינים לתזונה שלה (שהיתה מאז ומתמיד טובה אלא שהיא אוכלת מעט מאוד) ומנורת UV. מנורת חימום גם יש כמובן. למרות השינויים ההתאוששות שלה כמעט לא נראית. אני מתארת לעצמי שזה לוקח זמן אבל מישהו מהחנות אמר לי לנסות להאכיל אותה בכוח תולעי קמח כדי לתת לה איזה בום של אנרגיה. היא עדיין אוכלת מעט מאוד ולא בכל יום למרות המזון המגוון והטרי כל יום. האם כדאי לקחת את העצה או לחכות עוד?

מה הטמ"פ שיש לה בטרריום

ומה הטמ"פ באזור החם (מקום שבו היא תוכל להשתזף במשך היום)? יש לה ענפים בטרריום? לחות מספיק טוב? את מרססת אותה מדי פעם? אני הייתי ממליץ לך לדבר עם וטרינר ולעשות לה בדיקת צואה, זה לא יפתיע אותי לגמרי אם יתברר שיש לה טפילי מעיים או משהו כזה שמפריע לה.

האם טפילים כאלה יכולים להתבטא גם

בתדירות יציאות ?? כל התנאים שלה מצויינים כך שנפנה לוטרינר שמבין בזוחלים לבדיקה מקיפה יותר. המלצות באיזור הדרום הרחוק יתקבלו בברכה!

1צחי

New member
תזונת איגואנה

תזונה מלאה את יכולה לראות ברשימת מאמרים (לא קראתי תגובות קודמות ולכן אני מתנצל מראש אם אני חוזר על דברים), מלבד זאת המלצה שלי היא לא לקבל שום המלצה מהמוכר בחנות,כי הבנה רבה אין לו. תולעים זה בהחלט לא חלק מהדיאטה של איגואנה ירוקה ואם ויטמינים צריך להיזהר שלא לתת יותר מידי. נורת UVB יעילה עד למרחק של 30 ס"מ מעבר לזה אין לה משמעות. המלצתי היא לנצל את השמש בדרום כל עוד אפשר. מלבד כל האמור ללטאות בחורף יש ירידה חדה בתיאבון וזהו מצב נורמלי. אם יש בעיה ספציפית את מוזמנת לשאול.

תודה צחי

הבעיה איתה היא לא אכילה מועטה אלא זה שהיא לא גדלה (בת שנה וחצי, 17 ס"מ לא כולל זנב) והצבע שלה לא חזק כמו שאמור להיות. היא עירנית ופעילה, ממש לא אפטית אבל אני מודאגת בגלל שני הדברים שכתבתי. למה הכוונה "נורת UVB יעילה עד למרחק של 30 ס"מ " ? אם זה ממוקם מעל הענף שהיא יושבת עליו אז זה בסדר ? (פחות מ-30 ס"מ). מקבלת תזונה מאוזנת וויטמינים.

מעבר לשלושים ס"מ אין למנורה

שום השפעה (הקרינה כבר לא מגיעה בכמות שמשנה משהו), וכמה שהאיגואנה תהיה קרובה יותר למנורה הקרינה שהיא תספוג תהיה חזקה יותר.

בום של אנרגיה

שלום חגית, תולעי קמח יתנו "בום של חלבון" אם כבר, אבל לא של אנרגיה. עם כל הכבוד- מוכרים בחנויות צריכים למכור, ורופאים לרפא. אני נתקל בעצות אחיתופל מדי יום וזה עצוב שמתייחסים אל המוכרים כאותוריטה, למרות שיש בינהם כאלה שיש להם ניסיון וידע רב- לרבים אחרים אין. אני מסכים עם יונתן- בדיקת צואה בהחלט תהיה במקום. ה הטמפ' שלה? בקצה הקר, החם? יש חימום ממוקד? מקבלת לחות מספקת? ריסוס עם שפריצר? צחי יוכל לייעץ לך על תזונה מעולה לאיגואנות...דבר חשוב בהחלט, אם לא החשוב מכולם. בברכה דר' עמיר מאורר

למעלה