ממשיכים בהרבצת תורה

ממשיכים בהרבצת תורה

גופת היונק מורכבת מ..ארבע גפים. שנים קדמיות ושנים אחוריות .ושני חללים חלל הבטן וחלל החזה. חלל החזה כולל ריאה ולב ..חלל הבטן כולל קיבה .מעים .תחול .כבד.כליות. וכמובן חלקי רביה שלא נכנס אליהם כעת עכשיו אם תסתכלו בכרזה מס' 1 עד 10 זה החלק הקידמי..כלומר חלל החזה ,ושני גפים קדמיות וממס' 10 ואילך החלק האחורי. בין חלל החזה לחלל הבטן יש חיץ הסרעפת או בלטינית דיאפרגמה בארמית טרפש בלשון העם נתח קצבים. והנה שאלה למה נקרא הנתח הזה נתח קצבים...??????????? יש פרס לפותר נכונה... צי'

Padod

New member
אוו! אווווו!!

לפי מה שמספרים לי במסעדות - מה שמייד הופך את זה לחשוד - זה נקרא נתח קצבים כי הקצבים היו נוטים לשמור אותו לעצמם ולא להציעו למכירה. בחורה שיצאתי איתה, שאביה היה קצב, היתה מספרת שזה הנתח היחידי שהוא היה מביא הביתה דרך קבע, ושאין בו שומן.

האמת וכל האמת ורק האמת.

אני דור חמישי לקצבים עוד מחו"ל.כנראה שיותר דורות. הקצבים הביאו את הנתח הזה הביתה נכון מאוד רק משום שאף אחד מהלקוחות מביני הבשר לא רצה אותו אפילו חינם ובעבר האמהות שלנו הבינו בבשר יותר מהקצבים היום.. נראה לך שבשר שאפשר למכור בכסף ילקח הביתה.על ידי הקצב המסכן או שהסוּפֵּרִים ירשו לעובדים לקחת בשר מובחר הביתה? היום כשאני יכול לקחת מהאטליז מה שארצה לעולם לא אגע בבשר הזה. חסר כל טעם ובדרך כלל קשה. עוד אתוס שהתפוגג.. צ'י

Master Stav

New member
?????????????????????????????????????????????

מוזר .... אני מכין מנתח הקצבים יופי של צלי ויוצא מדהים .... לא קשה לא סיבי בטח שלא חסר טעם עכישו אני תוהה ....

איך קרה שהפשפש עלה למעלה

איך קרה ששפונדרה.או בשם אחר פלָנְקֶן או פּוֹפּוֹרֵצְ'קֶה .קשתית היום אסדו. עד 1980 קשה היה למכור בחנות ואז הופיע ארגנטינאי אחד בשם פמפס והתחיל לעשות אסדו ..היום יש כבר רבים ויש מחסור באסדו עד 1960 הכבד נחתף בחנויות..היום קשה למכור כבד בקר.ובכלל חלקי פנים נמכר בעיקר במיגזר הערבי.. משהוא החליט שהדיאפרגמה.או בשם הנפוץ רויט פליש=roit-flaish נתח קצבים זה טעים וכלם אחריו.. נ.ב. ורד הצלע הוא מספר אחד אז מה זה בתמונה?? צ'י

קוביקו68

New member
עניין של שווק

מיתוג ואופנה. כמו בשר " פרגיות" שהוא בסה"כ שוקי עוף שבשנים האחרונות הפך ללהיט משום מה,זה הכל. הנתח הזה הוא איננו מזן חדש של בקר - הוא תמיד היה כאן.... בעיני אחד מהנתחים הפחות טובים אלא אם עבר השרייה ארוכה במישרה כלשהי.

dikli28

New member
שאלת SILVERSIDE

שלום, אני חדשה פה. אני מתגוררת בחו"ל (ליתר דיוק אוסטרליה). קניתי קילו נתח בקר SILVERSIDE. מעולם לא הכנתי נתח בשר בתנור. יש לי שתי אופציות או להכין במעין מגש עמוק שיש בתוכו רשת והנוזלים מטפטפים למטה, או בתור כלי חרס (קדרה) גם הוא בתנור. בבקשה המליצו לי איך להכין. מתכונים והדרכה יתקבלו בברכה.אני אשמח להכין את הנתח עם ירקות. אם כבר אני כאן יש לי עוד שאלה. למרק שעועית אני משתמשת בבשר בקר בחלק שנקרא OYSTER BLADE. האם יש לכם מושג מה זה בעברית בארץ (כדי להמליץ לאמא). הנתח הזה הוא פשוט תענוג ויוצא רך כמו חמאה. תודה מראש דקלה

BiggPoppa

New member
לפי עיון קצר

ברשת - Silverside הוא נתח שריר אחורי (אולי 18 ?) - מתאים לתבשילי קדירה. אפשר לחתוך לקוביות, לצרוב בסיר חם מאוד ואח"כ לבשל על אש קטנה עם ירקות שורש בתוך קדירה עם נוזלים עד לגובה מחצית הבשר, במשך כמה שעות עד שזה רך מספיק. מתכונים מדוייקים יותר תמצאי כאן למשל,או אולי פה, או בבלוג של bigjack - אבל תיזהרי כשאת נכנסת לשם - זה נגמר בבישולים מטורפים. חיפשתי גם קצת ברשת על Oyster Blade ולפי התמונות זה נראה לי כמו כתף מס' 5.

למעלה