ממשיכים לדבר ולחפש את נמו

../images/Emo202.gif "מחפשים את נמו" ../images/Emo19.gif מחזמר עם בובות

לרגל החגים...טוב, לא באמת...סתם החלטתי שהגיע הזמן לחדש את המנהג להעלות קטעים מצולמים של הצגות ותיאטרוני בובות אבל תודו שזה נשמע טוב " לרגל החגים "
כמובן שגם אתם מוזמנים לעשות זאת ולהעלות עבורנו קטעים מעניינים \ חדשים \ מיוחדים וייחודים וגם "סתם" קטעים שאהבתם או שחשבתם שהם יכולים לעניין את החברים\ות בפורום ואפילו קטעים של הצגות שלכם
לרגל הפתיחה המחודשת של פינת הצפייה נתחיל עם הפקה גדולה ומושקעת
" מחפשים את נמו "
מחזמר בביצוע בובות
מחזמר המבוסס על הסרט של וולט דיסני וכדרך מחזות הזמר המבוססים על סרטיהם גם מחזמר זה נאמן למקור אלא שהפעם את הדמויות מגלמות בובות המופעלות ע"י שחקנים - זמרים שנמצאים על הבמה ולא נסתרים מעיניי הקהל. כפי שתוכלו לראות הבמה גדולה, רחבה ומתפצלת למספר במות עליהן מתרחש המחזמר ומוקד ההתרחשות עובר גם לאולם. * ההצגה מוצגת בממלכת החיות של פארק דיסני
מספר עצות לפני הצפייה:
ישנם רגעים בהם הצילום מטושטש - אל דאגה!!! די מהר זה חוזר לפוקוס ( ענייני תאורה של הצגה שמתנגש בצילום )
מומלץ לראות את הקטעים באופציית המסך הרחב ולא כמו שזה מופיע בדף היו טיוב
בקטע הראשון אפשר לדלג לדקה וחצי ( אלא אם את מעוניינים לשמוע את ההוראות: לא לצלם, לכבות פלאפונים וכ'ו ועוד פעמיים, פעם באנגלית ופעם בספרדית )
בקטע הראשון מומלץ לראות את הסצינה בו נמו פוגש את יצורי הים
בקטע השני ממליץ לראות את הנאמבר של הכרישים בקטעים 3-5 טרם הספיקותי לצפות ( רציתי לשתף אתכם לפני שאתעייף מדי
צפו ותהנו וכמובן שנשמח לשמוע את חוות דעתכם

" מחפשים את נמו " המשך...

החלקים הנוספים בהצצה קצרה לקטעים נראה לי שכדאי לראות את הקטע עם הצב בקטע 4 ואת הקטע עם ה
בקטע החמישי

גליתוי

New member
וואוווווווווווו איזה יופי! ../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif

איזו הפקה מדהימה! מאוד דיסני בעיבוד ובבימוי, לטוב ולרע אבל איזה אמריקה!!! אני מאוד מתחברת לשחקנים עם בובות על הבמה... תודה רבה לך דודי!

../images/Emo6.gif חחחחחחחחחחחחחחחחח ../images/Emo6.gif

ונראה לי שהחיפושים ימשכו עוד הרבבבבבבבבההההה זמן... לדעתי אפילו ימצאו נפט בארץ לפני שימצאו את האומלל

מצד שני, זה יפה, זה צבעוני אבל התערובת

של מפעילים שמשחקים ורוקדים ומנפנפים בובות - לא באמת מדברת אלי. הם מופיעים עם זה 4 פעמים ביום. בוידאו חלקם נראים ממש משועממים. המחזמר "מלך האריות" הוכיח שאפשר לעשות תוצר תעשייתי שיהיה גם מרגש. במקרה הזה - לא ממש מרגש. (אבל צריך לקחת בחשבון שצופים בזה בוידאו. בטוח הקהל שראה את זה מולו חשב אחרת)

גליתוי ויהבק

גלית - אכן הפקה מרשימה ואני בהחלט מסכים עם הגדרתך שזה מאוד דיסני לטוב ולרע!!! כידוע לך גם אני מאוד מתחבר לשחקנים עם בובות על הבמה אבל במקרה הזה אני דווקא חושב שנושא ההפעלה הוא לא מספיק טוב וניכר בברור שאלו שחקנים ולא שחקנים שהם גם בובנאים או כאלה שהיה להם גישה\עניין או ניסיון עם בובות לפני כן!!!!!! בעייני ההפעלה די בינונית...לעיתים אפילו בנונית מינוס אבל... לא העלתי את הקטעים מתוך מחשבה שזה מושלם אלא באמת בגלל העושר, ההשקעה והגודל שלצערי איננו מורגלים להם במקומותיינו. אני שמח שהתחברת ,נהנת, חשבת שזה יפה ובעיקר שהגבת
ואין בעד מה - הכל בשמחה ובאהבה
יהבק - אני מניח שהבנת את התשובה לשאלתך מתגובתו המצחיקה של אילן ויחד עם זאת ולמרות התגובה שלי אליו, אל לנו לאבד תקווה ומי יודע אולי ביום מן הימים תהיינה הפקות בסדר גודל כזה גם אצלנו
ואולי אפילו נהייה חלק מהן בעצמנו
תודה שהגבת

פ י ו ל ה

New member
דיון בעקבות נמו

הידעתם שאחותי הקטנה מתה על נמו? אז רק ראיתי את הקישור התלהבתי ומייד קראתי גם לאחיי שיראו. (ולא מדובר בילדים קטנים למקרה שתהיתם, לפחות לא כרונולוגית...). דודינקה תודה על הקישור!! זה היה ממש יפה ומענין לראות ולהחשף להפקת בובות מהסוג הזה. וגם מעורר מחשבה... אחותי התלהבה מהסה"כ אך הביעה אכזבה מהנסיון לחקות במדויק את הסרט. אבל את מלך האריות היא אהבה וגם הוא מבוסס, אם זכרוני אינו מטעני, די במדויק על הסרט. אז נניח שלא היו בעיות עם זכויות יוצרים של דיסני והכל היה מתאפשר, הייתם עושים את זה אחרת? או שלדעתכם מה שהפריע לה בלי שהיא מבינה זה העובדה כפי שצוין כאן, שהשחקנים אינם בובנאים? או שיכול להיות שלראות את הבובות המעוצבות כמו הדמויות בסרט, על מסך המחשב עושה איזה אפקט של הפוך על הפוך שמעביר חזרה את התלת מימד לדו וזה מוריד מהערך של הבובות? כי היא רגילה לראות בדיוק את אותה הסצינה בדו מימד, רק באנימציה? אני זה עורר בי מחשבה מסוג אחר, שנראה לי שאני בתור במאית הייתי בוחרת בנמו דווקא להפקה קטנה ואינטימית יותר ובונה בובות פה מצופות בד, שמביאות עמן סוג של רוך. כי נמו הוא דג קטן ויש בו משהו פגיע עם הסנפיר הקצר שלו, משהו בו נוגע ללב. משהו שצריך בשבילו סוג של אנטראקציה אחר בין קהל לשחקנים, סוג של עדינות מסוימת בהפעלה שבובות כאלה לא מאפשרות. מה אתם חושבים? ואיזה סרט של דיסני הייתם בכל זאת הופכים למחזמר? להצגת בובות? ושאלה אולי קצת טיפשית אבל שמעניינת אותי כי לא יצא לי להפעיל בובות פה עם מנגנון לחיצה. ליפסינג של בובות פה שמונע באמצעות כף היד הוא יותר קל ואינטואיטיבי ממנגנון לחיצה? כי זה תמיד מרגיש לי כשאני מפעילה שיש איזו מן הדמיה מנטאלית של התנועה של הפה שלנו כשאנחנו מדברים, שגורם לתחושת שליטה ישירה יותר בשפתיים של הבובה, כי כשהיד נפתחת גם הפה נפתח. לעומת הבובות כאן שכף היד נסגרת כדי לסגור ולפתוח. או שזה סתם אשליה ונדמה לי שזה יותר קשה, כי ת'כלס זה מבוסס על אותו עיקרון של לחיצה ע"פ הברות... ? טוב, קישקשתי דיי, אשמח לשמוע דעתכם :)
פיולה

מצטרפת לדיון...

קודם כל, אני מתוודה- לא שרדתי את כל החלקים וגם באלה שצפיתי -הרצתי קטעים קדימה. זה נראה בהחלט מרשים- הפקה גרנדיוזית ומרשימה. למרות שגם לי יש השגות על הפעלת הבובות- בכל זאת- המשחק, הכוריאוגרפיה, ביחד עם התפאורה והבובות, התאורה והכל בג-ד-ו-ל ובהרבה בהחלט מרשימים. אני? לא בטוחה שהייתי הולכת לצפות בזה או בדומיו. את הבנות הייתי נענית לקחת רק תחת מטח נידנוד כבד. להשתתף בכזו הפקה? לא! תודה.... ממש לא הסגנון שלי. אני חושבת שעבור ילדים צעירים ורכים זו הטרפת חושים מוחלטת. לבוגרים יותר זו חוויה שמפעילה את כל החושים. כמו באופרה... בסך הכל- הלוואי ונראה דברים כאלה גם בארץ. כדי שנדע שיש לנו גם וגם. את כל סקאלת האפשרויות הבימתיות והבידוריות.והקפדתי לא לכתוב- תרבותיות. זו תרבות של בידור במיטבה! א-לה-דיסני במיטבו! דיסני מביא איכות גם בבידור. אבל תרבות? לא בטוחה שזה נושק.אבל, אני מדגישה- אני לא בטוחה. טוב, אמשיך להתלבט לי ולטפל בנעמי החולה... (כן, עד שבאמת הסתיים החופש הגדול. מה גדול? ענק! והיא מקיאה ודואבת)

פ י ו ל ה

New member
כיף שהצטרפת :)

מסכימה איתך לגמרי לגבי עניין טירוף החושים. רעש ויזואלי זה בהחלט דבר שמטריד אותי. לדוגמה במרחב הציבורי בשיווק אגרסיבי שנלחם על העיניים והקשב שלך בכל רגע נתון, אבל בהחלט גם בתחומים אחרים. ואכן, בלי קשר לנמו,יש לפעמים גישה שרואה בהרבה צבע, פירוטכניקה ותפאורה עמוסת מנופים כאינדיקציה לאיכות. ואני לא אומרת שזה לא ייתכן שיהיה גם גרנדיוזי וגם איכותי, בהחלט ייתכן!! אבל איכשהו אני מוצאת את עצמי וזה קטע לגמרי אישי, שככל שהופך עמוס בחוץ לכל החושים, אני חשה יותר צורך לפשט את היצירה שלי. אולי זה בגלל שזה מהווה בשבילי סוג של מקלט לנפש ולכן זה מתבקש. לא יודעת. אבל גם כשאני הולכת להצגות ומופעים, אני מוצאת את עצמי לאחרונה נמשכת לדברים שמשדרים אלי סוג של שקט ודיוק. אולי זה באמת עניין של תקופה. את מחפש את מה שעושה לך טוב ואני לקראת סיומה של תקופה פ ס י כ י ת... כך שזה יכול להסביר את זה. אבל אין ספק שיש אנדרנלין מסוג אחר בהפקות ענק האלה (גם כשחקן וגם כקהל) וגם אני אמשיך להתלבט לגבי תפקידם בתרבות. מניחה שזה הכל שאלה של איך את מגדירה תרבות... וזה כבר דיון בפני עצמו :) אבל אני חייבת לישון אז בנתיים איחולי רפואה שלמה לנעמי הקטנה... לילה טוב!

ממשיך את הדיון ומגיב לכותבים ../images/Emo30.gif

כפי שכבר ציינתי בהודעתי הקודמת, לא העלתי את הקטעים מתוך מחשבה שזוהי הפקה מושלמת מכל בחינה שהיא מעבר להשקעה הכספית ולגודל. אני מאמין שתגובותיי הבאות לאילן, פיולה ואבישג יבהירו ויחדדו עוד קצת את דעתי על ההפקה ובכלל... אילן - באופן כללי, אלי מפעילים שמשחקים ורוקדים על הבמה דווקא מדבר מאוד אבל...לא במקרה הנוכחי וזאת בגלל התחושה הראשונית והמיידית בעת הצפייה שבמקרה זה אין חיבור מלא ואמיתי בין כל המרכיבים הנ"ל והבובות ולעיתים קרובות מדי נראה בבירור שהשחקנים אפילו מנסים להתבלט על חשבון הבובות ולגנוב להם את הפוקוס!!!!! לי אפילו הרגיש כאילו עוברת במוחם המחשבה: רואים אותי?, רואים אותי??? כפי שכתבתי בהודעה מתחתיך לגלית ויהבק, הפעלת הבובות נראתה לי בינונית מינוס ואני בהחלט יכול להסכים עם הגדרתך: מנופפים בבובות ( אם כי ראיתי הפעלה\ ניפנוף בבובות גרוע מזה בלא אחת מההפקות בארץ שנחשבו להפקות טובות ומשובחות ) אני מתאר לעצמי שהסיבה לכך היא שלמרות מספר האומנים המגוונים הגדול בארה"ב לא הצליחו למצוא בוולט דיסני בובנאים שיהיו גם שחקנים, זמרים ורקדנים ובשל כך בחרו בשחקנים שיוכלו לשחק, לרקוד ולשיר חי בצורה מספיק טובה על חשבון ההפעלה. ע"פ החומר על ההפקה שנחשפתי אליו, אלו שחקנים שלרובם אין ולא היה ניסיון קודם עם בובות ואפילו לא חיבה או נגיעה לתחום והתוצאות בהתאם!!!!!! מניסיון אני יודע היטב מה קורה לשחקנים שמעלים 4-5 הצגות ביום ומאבדים את ההתלהבות והחשק עד שהדבר פוגע בהצגה ובקהל...האמן לי שלצערי התוצאות חמורות בהרבה ממה שנראה פה
מסכים איתך גם לגבי הפקת " מלך האריות " הנפלאה ( שגם בה נצפה ונדון בהמשך ) אם כי אני חייב לומר לך שגם שם הורגש הבדל העצום בין הרקדנים שהפעילו את הבובות והאנישו אותן בצורה מדהימה לעומת השחקנים שהפעילו את הדמויות המרכזיות של טימון ופומבה שגם איתם התגנבה ללבי אותה תחושה של התבלטות על חשבון הבובה והפעלה חלשה. וכן, בהחלט יש לקחת בחשבון את זה שאנחנו צופים בוידאו ( ולא איכותי במיוחד ) ולא חשים את התחושות שחשים אלו שצופים בזה על הבמה. פיולה\ חמוטל - ראשית, אין בעד מה וכמו שציינת הרצון לחשוף אותנו להצגות בובות מסוגים שונים ובמקרה הזה מסוג שטרם צפינו בו בארצנו הקטנטונת, הוא שהוביל אותי להעלאת הקטעים ובהחלט גם כדי לעורר מחשבה ועל הדרך דיון. זיכרונך אינו מטעה אותך ו " מלך האריות " היה גם הוא מבוסס על הסרט כפי ששאר הסרטים של וולט דיסני שכמעט כולם זכו לעיבוד בימתי כמחזמר התבססו על הסרטים שלהם. לשאלתך - אם לא היה עניין זכויות היוצרים או אם היה מתאפשר לי להעלות הפקה מסוג זה בדיסני
( מותר לחלום לא?! )בהחלט הייתי עושה את הדברים מעט אחרת מתוך מחשבה והבנה שלא כל מה שעובר ועובד יפה ומוצלח בסרט ובטח כסרט אנימצייה, יכול לעבוד על הבמה. מצד שני, אני מבין ומקבל את הרצון של וולט דיסני להפיק מוצר שיהיה דומה ככל האפשר למקור וזה גם מה שהקהל מצפה מהם וולט דיסני הפיקו סרט ועכשיו אותו גוף מפיק מחזמר והקהל מצפה לקבל את אותו המוצר מאחר שזה אותו היוצר והמפיק. אני מוכרח לספר לך ולכם שלא פעם כשאני משתתף בהצגה המבוססת על סיפור שלא נכתב ונוצר במקור ע"י דיסני אלא שדיסני יצרו ע"פ סרט, אנחנו שומעים המון תגובות בסיגנון: ההצגה בת הים הקטנה מאוד יפה ואהבנו אבל... אנחנו והילדים התאכזבנו שלא היה סבסטיאן הסרטן או כל דמות אחרת כמו בסרט, חכינו לזה! אפילו את שמה של בת הים שבמחזמר שאני משתתף נקראה בשם אחר נאלצנו להחליף ולקרוא לה: אריאל כמו בסרט בגלל מטח תלונות
ולא רק בענייו וולט דיסני,אפילו בפינוקיו כעסו שלא היתה בלה הברווזה ושלחתול ולשועל לא קראו שימשון ויובב כמו בסידרת הטלוויזיה המיתולוגית!!!! להגיד לך שזה טוב או רע? נכון או לא נכון? אני לא יכול להגיד לך אבל נתתי את זה כדוגמא לסיבה נוספת שדיסני נשארים נאמנים ליצירתם ולא מתחילים לעשות סדר חדש. שאלת איזה מחזמר הייתי יוצר מסרטי וולט דיסני עם בובות??? אני הייתי הולך דווקא על " צעצוע של סיפור " שככול הידוע לי עדיין לא זכה לעיבוד אבל מבחינה ויז'ואלית ובשל העובדה שכמעט כל דמויותיו הן בובות וצעצועים יש אפשרות לחגיגה מבחינה בימתית. שאלת האם יש הבדל בין פה שנפתח באמצעות כף היד או באמצעות מנגנון? את צודקת שזה אותו עיקרון של חלוקת הברות אבל לי באופן אישי היתה תחושה שעם לחיצות ומנגנון הדבר הופך טכני יותר ושבפה הנפתח ע"י הפעלת כף היד יש הרבה יותר חיבור אמיתי....אני מניח שזה מאוד אישי אבל ככה אני לפחות הרגשתי.
לאחותך על ההבחנה!!!!!!!!!! אבישג - אני בהחלט מקבל את רוב דברייך אבל אני מדגיש את רוב זה באמת מרשים, גדווווול וגרנדיוזי ובכל זאת לא כל הפקה מושקעת וגרנדיוזית מצליחה להרשים ( כמו שציינת אפילו אותך ) ולראייה אני אזכיר את המחזמר " שרק " שהועלה לאחרונה בארץ ,צפיתי בו והוא גרם לי אכזבה עמוקה, מפח נפש ואפילו שיעמום כבד...בהזדמנות אחלוק איתכם את רשמי ודעתי עליו כך שיש לכבד את העובדה שעם כל הדיסניות וההשקעה במחפשים את נמו הצליחו לעשות את זה בצורה מכובדת ומעניינת יותר ולא הסתפקו בהשקענו הרבה כסף אז תשתקו ותהנו ובכל זאת יש חשיבה ואכפתיות מאחורי הדברים. זה בסדר גמור לא לרצות להיות חלק מהפקה כזו, אני גאה לומר שהייתי שמח להיות חלק וזה עוד יותר מבסדר שלא היית לוקחת את ילדותייך מרצון לצפות בזה ( ברור שאם הן היו מבקשות מאוד היית נכנעת וגם על בקשת הילדים יש לתת את הדעת ולא לקחת לעצמנו את הזכות הבילעדית להחליט מה טוב ויפה בעינהם של הילדים ואם אנחנו תמיד טוענים בדיונים בפורום שאנחנו תמיד מתייחסים לילדים בכבוד ולא ככאלה שאינם יודעים על מה הם מדברים ולא כטיפשים ,קצת קשה לקבל את הסתירה בגישה במקרה כזה.... ) למה שאת קוראת הטרפת חושים הילדים של היום מתייחסים כמה שהם רגילים ורוצים לקבל ולצפות ואני דווקא הייתי קורא לזה גירויים רבים ובעייני אין כל רע בגירויים!!!! מסכים איתך שהלוואי שנראה דברים כאלה בארץ וכמוך גם אני חושב שטוב ורצוי שיהיה גם וגם וגם מהכל ושדיסני מביא איכות גם בבידור!!! את כותבת שזהי תרבות של בידור במיטבו וגם על זה אנחנו לא חלוקים אבל שורה מתחת את סותרת את דבריך וטוענת שאת לא בטוחה שזו תרבות ( ואולי התבלבלת והתכוונת תרבותיות.. כפי שעשית הפרדה בינה לבין תרבות ) בעייני משהו שהוא תרבותי יש בו גם מן התרבותיות ומעל לכל בעייני בידור טוב גם הוא תרבות טובה, חשובה ורצוייה!!!!!!!!!! לנו במיוחד, ככאלה שתחום עיסוקם מעלה אסוציאצייה של תרבות " נחותה", "שולית" ," לא חשובה " או " אומנותית " בעייני אנשים רבים בארץ ובעולם חייבת להיות הרגישות והזהירות להכליל מה תרבותי ומה לא רק בגלל זה בידורי... מאחר וקראתי שאת מתלבטת עדיין אני מעלה דברים אלה בפנייך על מנת שיהיה לך עוד חומר למחשבה שניה ונוספת. החלמה מהירה וים
לנעמי אהובתי, נו בסדר...גם לך

גליתוי

New member
וואו איזה מכתב!

דודי תמיד כיף לקרוא את הכתיבה המושקעת שלך! ממש עושה חשק לכתוב... לגבי בידור שעשוי טוב, גם אני בעד! ובנושא הגירויים אני לא סגורה על מה אני חושבת, כי בהיותי ילדה העולם הויזואלי היה הרבה יותר פשוט. לפעמים זה נותן מקום לאינטימיות וחופש לדמיון, ולעתים זה משעמם. אני חושבת למשל על דתיה בן דור המדהימה בגילגוליה. בתקופתי "פרפר נחמד"היה להיט אבל נדמה לי שלא כל כך אהבתי את התכנית, היה בה משהו דל קשה לי להסביר מה זה היה כי היו עוד תכניות דומות שמאוד אהבתי כמו "הצריף של תמרי הנגר" ובכל זאת אחזור לדתיה בימינו בקלטות כמו "שירי משחק" ו"שטוזונים" יש משהו מעייף בעומס הגירויים ומצד שני זה הרבה יותר מעניין ומאתגר את העין. אני מגבשת דעה תוך כדי כתיבה ונדמה לי שזה בעיקר האיך עושים את זה. ולא משנה אם זו הפקה גרנדיוזית או מינימליסטית מה שחשוב זה לדעת להשתמש נכון בפורמט שבחרת. חמוטל, את מדהימה כך שלפני המבחן הנורא את מתפנה למחשבות על אמנות! בהצלחה במבחן! אבישג הצלחת להתסיס את הנושא בדרכך, ובכך נתת לנו עוד חומר למחשבה.

לי, לעומת זאת../images/Emo6.gif

אין זמן לכתוב כל כך הרבה........... בקושי יש לי זמן לקרוא את כל זה ! אני לא חושבת שבידור טוב הוא בהכרח תרבותי. שעה קלה של צפייה בתוכניות הפריים בטלויזיה- יכולה להוכיח את טענתי. גם ממני אפשר לחלץ ציחקוק, וגם אני מתבדרת ( בעוד שיערותיי מתבדרות מול המאוורר שתומך במזגן) אבל להגדיר את זה כתרבותי? אני מתקשה. כלומר, כהכללה- בידור אינו חייב להיות תרבותי. תרבות אינה חייבת לבדר. כשזה ביחד זה עונג צרוף. ולכן, עדיין אין לי מסקנה לגבי נמו. אולי, אם אחזה במו עיני ולא דרך מסננת של מצלמה חובבנית . עד אז- תחליטו לבד.

ממשיכים לדבר ולחפש את נמו ../images/Emo19.gif

כדי לאפשר למי שלא הספיק לצפות בקטעים מתוך המחזמר לעשות זאת ואולי גם להגיב ולהביע את דעתו וגם כדי להגיב לאילן ולפיולה (חמוטל - כל הכבוד על ההשקעה בהודעה
) שלשימחתי פתחווהרחיבו את הנושא לדיון כפי שרציתי שיקרה בעקבות העלאת הקטעים של הפקה ספציפית זו ועל כך
לכם יקיריי בשל השעה והעייפות אני אגיב לדבריכם במהלך החג הארוך הצפוי לנו ואולי בנתיים תתקבלנה גם תגובות ודעות נוספות

למעלה