ממשיכים למכור דרכים ציבוריות

ממשיכים למכור דרכים ציבוריות

ב"אלף בית" - עיתון החדשות של הרצליה פיתוח יש סיפור מעניין תושבים בסימטת חזקיהו המלך בהרצליה פיתוח גילו שדייר בסימטה בנה בית הגובל בשביל ציבורי וסיפח אותו! העיריה הזיזה את עמודי הבטון הקבועים מקדמת דנא בכניסה לשביל והציבה תמרור הקובע כי הכניסה לשביל מותרת רק לביתו וכי רכב זר יגרר. בנוסף שתל בשטח ערוגות עצי פיקוס. לפני כשבועיים התוודענו כאן לסיפור לא פחות מדהים - העיריה הפקיעה חלק מגינה ציבורית (גן מרקוס) לצורך סלילת דרך רכבים רחבה עבור בעל בית שפתח יציאה פנימית לאותה גינה. כתוצאה מהתנגדויות הסתפקה העיריה בריצוף דרך (שביל) פרטי. לפי אומדנים עלות הדרך כ 100,000 שקלים. רק שתדעו לאיפה הולך הכסף שלנו. ראיתי כאן שירשור המתחיל במעשיה למפגרים על הכיס הקטן של יעל. אני דווקא חושב שיש ליעל כיסים ענקיים מלאים בכסף שלנו והיא מפזרת ללא הכרה. מישהו מוכן להסביר לי למה העיריה מחלקת דרכים פרטיות בתוך גינות? אבל אנא בלי הסיסמאות המלוקקות של יחצניה. רק תשובה רצינית. לפני כשבוע כתבתי כאן כי אני מצפה שמבקר העיריה יציג בדו"ח הקרוב פירוט כמה עולים לנו כל הדרכים הפרטיות. עוד שבוע בטח נשמע על עוד אחת. נעקוב

הארנונה היקרה ביותר בישראל - הרצליה

מתחת לסיפור על השביל הציבורי שהפך באדיבות עירית הרצליה לשביל פרטי יש כתבה שכותרתה - את הארנונה היקרה ביותר בישראל משלמים תושבי הרצליה. זה ממש מסתדר - העיריה הרי נדיבה ביותר. צריך בשביל זה הרבה כסף. אני חושש כי בדרך מהרצון של בעל הבית לספח דרך ועד לשיתוף פעולה של העיריה יש מאכרים ואולי גם כמה פקידים שעושים קופה לא קטנה. את מחיר השביל כידוע אני ואתה הפראיירים משלמים.

eopeace

New member
חזרה על משהו שאינו נכון

זה נחמד שאנשים חוזרים וחוזרים על הדבר הזה אבל הכתבה שאמרה במקור שבהרצליה הארנונה היקרה ביותר בישראל התייחסה רק למחירי הארנונה בדירות המרינה. הארנונה הממוצעת בעיר אינה הגבוהה ביותר בישראל ולמעשה יש מספר ערים שיפתיעו אתכם עם ארנונה יותר גבוהה...

בנזין 95

New member
איך זה שכל הסיפורים האלה

לא מגיעים לעיתונות המקומית של כלל העיר הרצליה? זה היה אמור לתפוס עמודים שלמים שם, לא כן? האם קול הרצליה נרדם? האם על השרון חורפ? האם צומת השרון חולם? וזמן השרון האם הוא מנמנם? היי תתעוררו, אתם עיתונים, כלבי השמירה של הדמוקטיה, שכחתם?

ליימן

New member
האם ייתכן שגרמן בכלל לא יודעת?

האם קיימת אפשרות שכל הפקעה כזו וסלילת דרכים זה הסדר בין בעל בית ופקיד וגרמן אפילו לא יודעת על כך? האם יש איזושהי מערכת בקרה בעיריה או שכל פקיד יכול לסגור עיסקאות כראות עיניו? דרך אגב יש גם שיפורים: ראיתי שביטלו את האיסור על הפניה מקרן היסוד לשלווה וגם ביקשו להאריך את הרמזור בצומת הפורום. גם את מנקי הרחובות (מחזה נדיר במחוזותינו) רואים לאחרונה הרבה יותר. אבל טוב הלב כנראה יעלם אחרי הבחירות.

eopeace

New member
השביל בגן מרקוס

השביל בפינת שלווה ומרקוס הוא שביל כניסה לגן להולכי רגל ואין בו כניסה לכלי רכב.

אתה קשקשן

וכמו יחצן טוב מדקלם כל מה שאומרים לך אם תהיה במועצת העיר אז בטח תצביע כמו רובוט עבור כל מעשה של הגברת כבר הסברתי בעבר את המקרה וגם היו תמונות לגינה יש מערכת שבילים מפותחת עם כניסות מכיוון שלווה ומרקוס כאן מדובר בדרך בקצה הדרומי של הגינה שמוביל לפתח של בית וזה כל תפקידו. לאף אחד אין שימוש בדרך זו חוץ מדרי אותו בית. "דרך השחיתות" החלה את חייה ככביש רחב ובגלל התנגדויות בסופו של דבר בנו אותו צר יותר ושמו לפניו חסימת בטון. אבל ידוע כי בהרצליה אבנים כאלו לפעמים זזות (ראה המקרה השני). אז מי יודע אם לאחר הבחירות השביל הפרטי לא יהפוך מחדש לכביש פרטי. למה אתה לא מספר לנו למשל שגרמן לא ידעה? לפי המידע שלפנינו פנו הרבה אל גרמן אבל הפקיד הנידון שיכנע אותה כי לבעל הבית "מגיע" דרך זו - כמובן בתוך גינה ציבורית ועל חשבוננו למה מגיע? - שאלה גדולה - האם תרם למערכת הבחירות או לכיסו של מישהו? עכשיו אתם מנסים לשכנע אותנו כי זה עוד סתם שביל בתוך הגינה אבל אלו נורמות המינהל התקין של גרמן! לפני כשבועיים ביקרתי שם ותוכלו לראות בתמונה את סיום בניית הדרך

EmperorMollari

New member
זהו שביל להולכי רגל

ורואים את זה גם בתמונות. אותי לא תשכנע שרכב יכול לעבור בשביל הצר שמופיע בתמונה שאתה בעצמך צילמת. זהו שביל להולכי רגל ותודה על התיעוד שמוכיח זאת.

כמו תמיד אתה מפגין הבנה מאוד מוגבלת

אם זה כל מה שהבנת מכל הדיון אז באמת אתה לא יכול לתרום לדיון. זו כנראה הרמה של כל התינוקות שגרמן שלחה לכאן. תחזור עוד 20 שנה כשתתבגר קצת אבל ביקשתי מההתחלה - בלי היחצנים הקטנים של גרמן.

EmperorMollari

New member
רמתך האישית כ"כ נמוכה

שכנראה שלך אין מה לעשות חוץ מלייבב כבר חודש על המקרה השולי הזה, שממילא מסבירים לך שאין בו משום התנהלות לא תקינה. אבל למען הסר ספק, וכדי שאולי נוכל להיפטר מיבבותיך המרגיזות, אני אשתדל לבקר במקום בימים הקרובים ולעמוד מקרוב ובאופן אישי על הנעשה במקום ועל מהות השביל הזה ולאחר מכן אכתוב את דעתי. חוץ מזה, אם מה שאתה טוען נכון, ובעל בית כלשהו רצה שיסללו לו כביש גישה לרכב עד פתח הבית, ובעקבות טענות שינו זאת לשביל להולכי רגל, אז מה זה תרם לבעל הבית שרצה שביל לרכבים? אם זה היה מיועד לאותו בעל בית הוא היה מוותר על כל העסק וזהו מרגע שהתקבלו, כביכול, התלונות והשביל הוסב, שוב כביכול, לשביל להולכי רגל. אבל אני ממש לא נכנס לוויכוח השולי והמיותר הזה. אתה מוזמן להתבכיין לאימא או למי שאתה רוצה ולהעלות נושאים יותר רציניים ומהותיים לדיון בפורום. מה גם שטענתך המגוחכת שהשביל הקטנטן הזה עולה 100,000 ש"ח היא הגזמה פראית ואווילית.

תגיד איפה למדת את השפה הזו

אולי במטה מרצליה? או אולי במועצת מרצליה? אולי מיחצנ"י מרצליה? מה יהיה אם עוד 5 שנים מרצליה תמשיך כאן לשלוט, מה יקרה אז לשפה שלך, אין כבר לאיפה לרדת, חייבים לעצור על סף התהום. מרצליה הביאה אותנו אל סף התהום, ועתה היא מנסה להצעיד אותנו צעד קדימה - אבל אנו תפסנו את העניין, אנחנו נעצור, נשנה כיוון, מה זה נשנה - 180 מעלות (בצֶל).

הופה, עולה 100,000 או פחות?

שניים מתושבי הרצליה מתווכחים. זה אומר "שילמו 100,000" וזה אומר "מה פתאום, לא שווה 100,000" אז אולי שניהם צודקים, אולי כדאי באמת לבדוק, אחת ולתמיד אם עיריית הרצליה משלמת לקבלניה, יועציה ועובדיה את הסכומים המתאימים, או שיש כאן חגיגה רצינית על הארנונה שלנו. אולי כל הסיפור הוא ניהול כספי / אירגוני / בירוקרטי כושל, אשר דו"ח המבקר חושף טפח ממנו? ותזכרו שהניהול הכספי לא השתנה מתקופת לנדאו. לבדוק תושבים לבדוק, ימי בחירות אלה - אפשר להשפיע.

EmperorMollari

New member
טפל. פשוט טפל.

קרא את המכתב המצורף ואמור לי האם בהרצליה יש ניהול כספי, ארגוני, בירוקרטי כושל או שמא, כפי שחושב משרד הפנים של ממשלת ישראל, ניהול כספי למופת, איתנות כלכלית ומנהל תקין. ואני מצטט מהמכתב המצורף: 1. "רשויות שונות שחוסנן הכלכלי ויכולתם הניהולית נמצאו מתאימים לכך, נבחרו להשתתף בניסוי שפרטיו מצויים בחוברת המצורפת" (הכוונה לניסוי הארנונה). 2. "הרשות אשר את עומדת בראשה נבחרה להשתתף במהלך זה בזכות מאפייניה החיוביים בנושאי ניהול כספי ראוי". מצפה לתגובה.

כמה אגרה שילמת

ודאי קיבלת את המסמך על פי חוק חופש המידע, מעניין איך הצלחת להוציא אותו מהעירייה - להוציא מסמכים מהעירייה על פי חוק חופש המידע זה כמו להוציא חיוך ממת. ספר לנו איך הוצאת אותו שנדע גם אנחנו. לגופו של עניין, תזכיר לי רק אם המכתב הזה יצא לפני שנורתה אבן הפינה למקווה בנוה עמל או אחרי? חזרה לעניין המכתב. אם יש לך דרך למסמכים של העירייה, אולי תביא לנו העתקים של עשרות מכתבי האיום שנשלחו לעיתונים ממשרד גלוזמן-לונבוק בחיאת זה יעניין מאד את כל העיר - רק העתק אחד מכל מכתב, יהיה כבר מי שיפיץ את זה לתיבות הדואר.

EmperorMollari

New member
המכתב באינטרנט

המכתב נמצא באינטרנט, באתר של יעל גרמן. היכנס לדף הבית ומיד מופיע הקישור למכתב מצד ימין. אתה גם מוזמן לצפות בסרט שמציג את המהפך שעבר על העיר ב-5 השנים האחרונות. ושאני אבין, אתה נגד מתן שירותי דת לאוכלוסייה המעוניינת בכך בהרצליה?

מסמכים פורמאליים של עיריית הרצליה

באתר הבחירות של ראש העירייה? מה קורה כאן? - היכן המפקח על הבחירות?? במחשבה שניה - אם יש שם חומר רשמי אז בטח נמצאים שם גם ההעתקים של מכתבי האיום שנשלחו לעיתונות - אני רץ לראות את הסרט. תיכף אשוב - אני גם אעביר את מכתבי האיום הישר מהאתר של גרמן - לפורום. אל תברחו, חמש דקות אני חזרה עם החומר שכה ציפינו לו. נ.ב. בקשר למקווה לא ענית לי, אז אם רק תוכל לבדוק לי מתי אלי ישי שלח את המכתב, ומתי הוא ירה יחד עם הגב' גרמן את אבן הפינה - לא שיש קשר, סתם בשביל לדעת.

לכלכת אחי

11 דקות ו - 6 שניות, פעמיים מקווה ואף לא מכתב אחד עם איומים על העיתונות. מה אתם כאלה חד-צדדיים?, ואני כבר הייתי בטוח שהמכתבים בכיס שלי ומחר הם בתיבות הדואר -ומסתבר שאתם מסתירים אותם. אגב, את הכותרת "שיתוף בין חילונים לדתיים" הייתם צריכים לשים גם על הקניון שיולי עופר בנה ביוזמת גרמן, וגם על חטיבת הביניים והתיכון הדתי בעיר (איפה הם?) ועל מנת לשמור על קצת איזון, מסתבר מהסרט שלא כל ביליוני השקלים בוזבזו ב 5 השנים האחרונות על מנגנון מנופח וניהול כושל, אלא הוסיפו בעיר מספר כיכרות, שניים שלושה רמזורים, וגינון גם. וכאן אהפוך דיסקט לרגע קט. ברכות לראש העירייה על צמצום תאונות הדרכים - נתון שלא פורסם הוא כמות הנפגעים האם גם הוא קטן ובכמה - בכל מקרה ודאי שהככרות ופסי ההאטה הורידו את מהירות המכוניות בתוך העיר - סביר מאד שהקטינו גם את כמות התאונות וגם את קטלניותן - ועל כך זר פרחים לראש העירייה גרמן - ולסגנה יונתן יסעור (טיפל בנושאי תחברוה) כל המציל נפש אחת- כאילו הציל עולם מלא.

eopeace

New member
הסבר דברייך

האם אתה מנסה לטעון שכל השקעה במגזר הדתית אסורה היא? האם על העירייה שלא לספק ולפתור את צרכי קבוצות מתושביה אף אם הן מהוות מיעוט? אני לא אדם דתי ואף לא מסורתי אבל תצטרך לעבוד קשה בשביל לשכנע אותי שלפתור צרכי קבוצות אוכלוסיה זה מנהל בלתי תקין.

העניין הוא של מהות

וגם אם ההוצאה היתה "רק" 80,000 זה באמת לא הנקודה. הבעיה המרכזית כאן היא על התנהלות העיריה- כאשר פקיד עירוני מחליט מסיבות כרצונו להפקיע שטח מתוך גינה ציבורית עבור בית מסויים ואחר כך מוציא תקציבים לבנות דרך לבית אז יש לנו בעיה. רק לאחר מאבקים של חודשים של מספר גורמים הסכימה העיריה להסב את דרך הרכבים לשביל. משמיצים כאן את עוזי כהן אבל הוא יכול לבוא אלינו וללמוד קצת על קומבינות עירוניות. ברעננה התושבים באופן כללי מרוצים ומתפארים בעירם. ומה אצלנו? כולם מתלוננים וראש העיריה פותרת את בעיותינו באמצעות דוברים שמספרים לנו כמה בעצם טוב לנו איתה.

תעשה לי טובה

ואל תגיב יותר לדברים שלי ממש אין לי עניין לקרוא את השטויות שלך וגם לא ביקשתי שתבדוק משהו רק שים את המוצץ בפה ושב בשקט

למעלה