ממשק הניהול/קנפוג הכי מעצבנים ולא נוחים שאתם מכירים

lavifighter

New member
ממשק הניהול/קנפוג הכי מעצבנים ולא נוחים שאתם מכירים

יש כמה סיבות ללמה יהיה מסובך לעשות משהו(טכנית). אחת מהן היא כי הנושא באמת מסובך, אחת מהן כי אנחנו לא מבינים בנושא, ואחת מהן היא שפשוט ממשק הניהול גרוע ופגום במיוחד.
אז נכון, יש שיפור עם השנים ועם כמות הכסף שמשלמים אבל לא תמיד!
אז שכל אחד יגיד(ואשמח לפירוט קל שיהיה מעניין) איזה מוצר שהוא מכיר שהוא פשוט יכול לחטוף עצבים מהניהול העצבן שלו-לא בגלל שאתה לא מבין במוצר אלא פשוט בגלל שלא השקיעו בנוחות שימוש. העדיפות היא לתוכנות וכלים חדשים אבל לא חובה.
אני אתחיל:
1. VMAX וsymertix של EMC כאשר אין unisphere(הGUI), למשל הישנים יותר. מישהו אמר לי פעם כבדיחה שצריך למכור כליה כדי להגדיל שם lun והוא לא מאוד טועה...
2. הcli של מתגי FCP של brocade-ממתי יש CLI בלי רווחים כמעט? מי האידיוט שכתב את זה? הם כנראה רוצים שנשתמש רק בGUI שהוא חביב אבל אני לא אוהב אותו.
3. כל כלי הניהול של bladecenter של IBM: הGUI נחמד אבל איטי ברמות קשות וצריך java ספציפי מאוד ולפעמים אפילו מתאם של IBM. הCLI עד היום לא הבנתי איך עובדים איתו, אפילו להגדיר IP זה קשה.
4. כל מה שקשור לregistry של ווינדוס-מי שכתב את זה צריך אשפוז דחוף. אני לא מדבר על הדבר עצמו אלא על זה שכל שינוי בזה מצריך דפיקות לב והרבה עזרה מגוגל...
5. nx-os של סיסקו-ניהול נוח אחרי שמתרגלים אליו אם אתה זוכר אותו טוב, אבל למה אין MAN או help כלשהו? למה אתם מכריחים אותי שיהיה לי גוגל פתוח או זיכרון טוב(או נהלים כתובים מראש)? מזל שיש לי זיכרון טוב. דווקא הgui במתגי SAN שנקרא DCNM הוא ממש נוח ועוד יותר מדהים שהוא עובד כולו בsnmp בכלל ולא בhttp.

לעומת זאת יצוינו לטובה הCLI של netapp והvsphere client שעד כמה שהוא כבד הוא ממש נוח וממש חבל לי שזונחים אותו לטובת הweb.

hetzbh

New member
ה-vSphere Client מת בגלל כמה סיבות

1. הוא רץ רק על Windows - לא מק, לא לינוקס, והרבה לקוחות של VMWare דרשו את זה, במיוחד בזמנים שהכל מבוצע דרך ממשק וובי אם מחפשים GUI בכל כלי כמעט.
2. הממשק הנוכחי של vSphere גם הולך להיזרק לפח כי הוא מבוסס Flash והוא גם דורש תוספים שמבוססים NPAPI שגוגל כבר הפסיקה לתמוך בהם. בלעדי התוספים אין לך אפשרות לבצע login אוטומטי או להעלות/להוריד קבצים מה-Datastore דרך הממשק WEB, הממשק עובר ל-HTML5 נקי.
&nbsp
מחוץ ל-CLIENT, החבר'ה ב-VMWARE צריכים להחליט מה לעזאזל קורה איתם. יש vCenter עם כל החלקים ל-Windows ויש VCSA (גם ב-6) והגיע הזמן לצמצם קצת את התלות במכונות Windows Server, שלא לדבר על הכלים האחרים שלהם שפשוט מכריחים אותך לעבוד עם Windows ו-PowerShell במקום לעבוד עם דברים קצת יותר סטנדרטיים (אלא אם אתה אוהב לחפור ולמצוא במקום נידח דברים כמו תמיכה ל-Puppet).

lavifighter

New member
מה רע שיש גם ווינדוס וגם לינוקס?

יש(בעיקר בארץ להבנתי) לא מעט מקומות שהידע שלהם בווינדוס עולה משמעותית על זה של לינוקס, וכך או כך אנשים כבר רגילים לvceneter והשטויות שלו.
אני מציע שישקיעו גם בזה וגם בזה, ולא במקום. אחרת מה שיקרה זה שחברות שנוטות באופן מובהק למיקרוסופט עלולות לשקול להשתמש בhyper-v אם vsphere יהיה תלוי יותר מידי בווינדוס. לעומת זאת, אם הגרסה הלינוקסית לא תהיה מושקעת אז חברות עלולות לשקול לעבור לkvm לסוגיהם או מוצרים אחרים, ככה שגם בזה כדאי להשקיע.
מבחינתי vceneter צריכה להיות אפליקציה שעובדת ללא תלות גדולה מידי במערכת ההפעלה שהיא נמצאת עליה, אבל אני לא זה שמחליט...

hetzbh

New member
זה לא ככה

הם עוברים לפלטפורמת Web בדיוק כמו האחרות, כך הם גם יכולים לפתח את הפלטפורמה וגם לתת תאימות לאחר. זה שיש אנשים עם ידע יותר ב-Windows בישראל לא מעניין אף אחד, בוודאי שלא את VMWare העולמית. דברים משתנים, מערכות משתנות - Get used to it.
&nbsp
חברות תמיד יכולות לעבור ל-Hyper-V אבל חברות לא עוברות יום בהיר אחד בגלל שאין יותר כלי יעודי שמת עוד מגירסה 5.5. חברות גם לא יעברו ל-KVM כי המעבר ל-KVM הוא חתיכת כאב ראש ואני יכול לאמר לך שיש המון פונקציות שיש ב-vSphere שלא קיימות ב-KVM וחברה שתעבור מחר משימוש מלא ב-vSphere ל-KVM תירה לעצמה ברגל.
&nbsp

hetzbh

New member
הם רוצים לעבור

למצב של Appliance פשוט שכל מה שתצטרך זה כמה הגדרות פשוטות, אבל מצד שני אי אפשר לזרוק מיליוני התקנות של vCenter ל-Windows. אני מאמין שבגירסה הבאה זה כבר יהיה Appliance עם כלי שממיר מ-vCenter של Windows ל-Appliance הלינוקסי. כבר היום הם הוציאו כלי כזה ופרסמתי וידאו שלו בפורום בפייסבוק.
&nbsp
אני מאמין שהם ימשיכו לתת כלים נוספים וקיימים ל-Windows כך שאנשים עם ידע ב-Windows יוכלו להמשיך להשתמש, בדיוק כמו שכיום רוב הפיירוולים מבוססי לינוקס ואנשי Windows עדיין מצליחים לעבוד ולהגדיר אותם.

למעלה