ממש בא לי בשר

מ א י.

New member
ממש בא לי בשר

תשמעו אני כבר שבועיים בערך צמחונית מתוך החלטה הייתי כבר שנה צמחונית בעבר ועוד שנה גם בעבר לפני זה הפסקתי בפעם הראשונה מתוך טמטום רגעי ובפעם השניה כי הברזל בגוף שלי ירד לרמה ממש מבהילה היסטרית הרגשתי חולשה מטורפת וכאלה אין לי מושג איך לא קלטתי את זה לפני שבועיים אבל עכשיו אני ממש ממש רוצה לאכול בשר אני כלומר הגוף אני יודעת שזה מחזק אותי אבל שונאת את כל מה שנוסף לחיזוק הזה לכן השאלה שלי היא על הרגשה של חוזק אם מישהו מבין על מה אני מדברת לא סתם יכול לדבר מתיאוריות אני שואלת על מה יתן לי את ההרגשה של הכח שהבשר נותן לי ללא הבשר כל דבר יתקבל בברכה אבל רק מאנשים שבאמת מבינים וחוו את מה שאני מדברת עליו .

C H 4

New member
פסיכולוג

אני לא מנסה לרדת עלייך או משהו כזה אחרי 9 שנות צמחונות אני יכולה לספר לך שחוזק וחולשה הם הרבה פעמים דברים מאוד פסיכולוגיים. לקח לי יותר משנה להשתחרר מהרצון לאכול בשר כל הזמן. האמת היא שהבנתי סופית שאני ממש לא מתגעגעת לבשר רק לפני כ3 שנים כשבטעות קיבלתי כמה פעמים מנות עם בשר ואחרי שנתתי ביס הבנתי שמה שאכלתי היה בשר ובכלל לא זיהיתי את הטעם ובכל זאת בראש שלי אני עדיין קצת מתגעגעת לטונה ופסטרמה.. אפשר ליצור תפריט מאוזן שיספק לך את כל הצרכים התזונתיים (ביחוד אם את צמחונית ואוכלת ביצים שהם חלבון מהחי בדיוק כמו בשר) אם תקפידי לאכול קטניות ודגנים, ירקות עם עדיפות למגוון ואת כל אבות המזון לא צריכה להיות לך בעיה תזונתית ואין באמת איזה צורך תלותי בבשר. הבעיה היא רק שלפעמים הפחד מהשינוי או הקושי להסתגל גורמים לנו להרגיש שהגוף מבקש או צריך משהו. ההמלצה שלי, בהנחה שאת אכן רוצה להיות צמחונית, היא להתמיד, להקפיד על בדיקות דם ולהשתדל להקפיד על תפריט מאוזן. ד"א אני חושבת שאולי תסמונת ה"צריך בשר" נובעת מזה שהרבה פעמים במעבר לצמחונות פשוט מורידים את הבשר מהשולחן ואז נשארים רק עם התוספות וזה די מתסכל. כדאי לך לנסות ולהרחיב אופקים למתכונים חדשים ומנות חדשות כדי לא להרגיש שאת חיה על תוספות. .

Skeleton Kiss

New member
../images/Emo45.gif...

באתר הזה יש דרך אגב מתכונים: http://www.veg.co.il באמת שהכל- בראש. אם את מקפידה לאכול חלבון מהצומח (לשלב דגנים וקטניות או לאכול סויה,קינואה) לא צריכה להיות לך שום בעיה. הרבה פעמים הסביבה משפיעה עלינו- מה שגם לי קרה הרבה. היום יום כיפור ואני חושבת שזה זמן נלפא לקרא על תזונה, ולהבין שבעצם הכל נמצא בראש ואם אנחנו מספקים לגוף שלנו כל מה שהוא צריך אז להפך נרגיש טוב. הינה עוד אתר: http://www.veganhealth.org/sh ולזה אני ממש ממש ממליצה לך להיכנס אליו!
הוא מכיל את כל המידע על איך כמה ולמה ואיזה ויטמינים ושאר דברים הגוף שלך צריך. אני יכולה גם להוסיף שמאז שאני טבעונית אני מרגישה יותר טוב (וגם הרופא שלי עידד אותי כששמע שהפסקתי לצרוך מוצרי חלב) ואני יודעת כמה קשה יכול להיות המעבר לצמחונות כי עשיתי אותו בגיל 14, אבל חשוב לעשות אותו ובסופו של דבר זה לא כזה קשה לא לאכול חיות שעל מנת שנוכל לקנות אותן עבר עליהן מאסר עולם, כליאה בתנאים צפופים הובלה ושחיטה אלימה (רק מעט מאוד מהזוועות שעוברות עליהן/ם) בהצלחה!
וכל הכבוד לך שאת מנסה לעשות את הבחירה הנכונה כלפי בעלי החיים (וגם כלפי עצמך שאת מנסה לשמור על הבריאות שלך, ובסופו של דבר גם כלפי הסביבה שסובלת מהזיהום של המשקים המתועשים)

מ א י.

New member
לא בראש ... בגוף

אני מודה על כך שאתם מנסים לעזור , אך את כל הדברים האלו כבר ניסיתי בעבר - ויטמינים , לאכול מאוזן , ולדעת מה כמות הברזל שיש בכל דבר שאני מכניסה לפה . זה לא עזר לי . מה שבסופו של דבר החזיר לי את הכח היה דווקא אכילת בשר והרבה במשך כמה שבועות אחרי שנה של צמחונות (שיותר התקרבה לטבעונות כי מוצרי חלב ודגים לא אכלתי וביצים פעם ב) . אולי בכל זאת יש למישהו הצעה אחרת ? אני

את חיה בהרגשה של "אם אני יאכל בשר

אני אהיה חזקה יותר, אבל אני לא רוצה לאכול בשר ולכן אני מבקשת מכם עצות" ולכן הגיוני שברגע שתאכלי בשר אכן תרגישי חזקה יותר, כי הכל פסיכולוגי אין מה לעשות. אבל- אם תהיי בהרגשה של אני יכולה להיות חזקה גם בלי בשר, אני פשוט צריכה ללמוד לאכול כמו שצריך. אז הופה- את לא תרגישי צורך בבשר יותר, כי את תפנימי שאת יכולה להסתדר מעולה גם בלעדיו! ולענייננו- את צריכה להקפיד בעיקר על חלבון, ברזל ובי 12 קטניות ודגנים, עדיף משולבים יחד באותה מנה, לפחות 3 פעמים בשבוע. ושיהיו מלאים! אורז מלא, לחם מחיטה מלאה וכו'.. הרבה יותר בריא עגבניות, תפוחי אדמה, פירות יבשים, ירקות עליים, מזונות עם ויטמין C שמשפרים ספיגת ברזל וכו'. תיכנסי לאתר הזה הכי טוב- http://www.gamnon.net/ כתוב על כל מינרל/ויטמין איפה הוא נמצא במזון.. הדרך הכי טובה ללמוד מה לאכול והכי חשוב- תפנימי שאת יכולה להסתדר בלי בשר. את לא חייבת בשר ואין דבר כזה הגוף שלי צריך בשר.. מקסימום(!) את יכולה להתגעגע לטעם.. אבל ברגע שתכירי דברים אחרים טעימים- גם הדחף הזה ייעלם:)

אולי התזונה המאוזנת

לא באמת הייתה כזו? אולי היו לך חסרים כלשהם שגרמו לך להרגיש חולשה? אנמיה, B12, חומצה פולית, אבץ, מגנזיום - יש הרבה אפשרויות. אולי יש לתחושת החולשה רקע אחר? האם ניסית לבדוק את כל אלה?

TheFinalCut

New member
בראש ובגוף?

אין שום דבר מיסיטי בבשר, או איזשהו רכיב תזונתי שנמצא בו בבלעדיות ושדרוש לנו, והקשר בין בשר לבין "כח" נובע בעיקר מאותה שטיפת מוח פסיכולוגית סבתאית נושנה. תחושת חולשה בד"כ נובעת או מחסר בקלוריות, או (מה שיותר נפוץ בעולם המערבי) מסוגים שונים של אנמיה, שהנפוצה מביניהם נובעת מחסר בברזל. אם באמת לא מדובר במשהו פסיכולוגי, ההסבר הסביר ביותר הוא שאת לא צורכת מספיק ברזל בתזונה, אם כי הדרך הקלה והבטוחה ביותר לברר מה באמת חסר היא בבדיקת דם. כבר דנו במקורות צמחיים מצוינים לברזל בפורום (חיפוש קצר תחת המלה "ברזל" יוביל אותך לשם), ובמחקרים רבים שהראו כי תדירות האנמיה הנובעת מחסר בברזל אצל צמחונים אינה גבוהה יותר מאשר בכלל האוכלוסיה (אם כי רמות הברזל אצלם אכן נוטות להיות נמוכות יותר בהשוואה, מבלי לגרום לאנמיה). ייתכן שכפי שנאמר כאן, גם אם חשבת שהתזונה שלך מאוזנת, היא פשוט לא היתה כזו. כיצד הרכבת את התזונה שלך? על איזה מידע התבססת לשם כך, והאם נעזרת במקורות מידע מוסמכים או באנשי מקצוע? והאם ערכת בדיקות דם, כדי לנסות לברר מה מקור הבעיה? מהשאלות הללו, את יכולה להבין איפה עשויות להמצא התשובות.

ל שכזו

New member
הקלוריות.

לפחות במקרה שלי, כשעברתי לצמחונות אכלתי מעט ושתיתי מעט, מה גם שהנחתי שמתוקף תפקידי אני מחוייבת להיות ילדונת מנומשת, דקיקה ואנמית (גם אם לא הודיתי בזה כלכך). זה לא מה שצמחונות אמורה להיות. אל תתני למיתוסים לחלחל לך לראש ולגוף, הצמחונות היא באמת בריאה יותר אם תאכלי מאוזן ובריא. אני מציעה לך בעיקר לקרוא המון מידע. להבין שהבחירה בצמחונות היא לא בחירה בינך לבין בע"ח, אלא למען כולכם. ברגע שתפנימי את העובדה הזו החולשה שאת מתארת כרגע (שיתכן מאוד שהיא פסיכוסומטית, אבל גם מאוד יכול להיות שאת באמת לא נותנת לגוף שלך מה הוא צריך). תבדקי מה את צריכה, מה משביע אותך ומה נותן לך מספיק אנרגיה ודברים שהגוף שלך דורש. התשובה היא לא בשר (טוב, אלא אם הגוף שלך נואש לכולסטרול, שומן רווי והורמונים...), אלא תזונה מאוזנת באמת. ברגע שתדעי שאת אוכלת מה שבריא לך וטוב לך גם תרגישי ככה, ממש כמו שהבשר חיזק אותך כי האמנת שהוא יחזק אותך.

מ א י.

New member
ל שכזו - עזרת!

אני חושבת שתשובת פשוט עלתה על זה .(לפחות שווה בדיקה ) כי שאר התשובות פשוט לא נכונות . (למרות הרצון הטוב...) כי אכלתי את מה שצריך ואפילו לקחתי ויטמינים אבל וואלה - את יודעת מה - כשחושבים על זה באמת אני אוכלת יחסית חצי מהכמות שאני אוכלת כשאני אוכלת בשר - אין לי שמץ של מושג למה - אולי כי קשה לי יותר לחשב ולחשוב מה בריא מתאים ביחד וכאלה . אני אנסה לאכול ולשתות יותר :) מצחיק בכלל שלא חשבתי תודה .

למעלה