ממש בושה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1ysrat

New member
ממש בושה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

היום אנחנו חיים בדיקטרטורה דתית בארץ דמוקרטית למה לא מוכרים חמץ בפסח למה לא ניתן חופש מי שירצה יקנה ומי לא לא קונה לוקחים מאדם את חופש שלו מממשד חוצפה וחרפה!!!!!!!!!!!!!!!!!

Governor

New member
"למה לא מוכרים חמץ בפסח"

אתה טועה. אפשרי למכור חמץ בפסח, אלא שנאסר להציגו למכירה. כלומר, מסעדה אינה יכולה להציג שלט "לחם/לחמניות/באגטים - חפשי" באפן היכול להראות מן הרחוב, אולם היא יכולה להגיש אותם לסועדים ללא חשש משפטי. יש לי סתם שאלה: אילו היה לך שכן מוסלמי, היית פותח שולחן על המרפסת בעצם הצהרים בחדש רמאדן לנגד עיניו, או שהיית אוכל בתוך הדירה? אני משוכנע שהצטידת כדבעי מבעוד מועד בדברי מאפה מכל המינים, אז מה השאלה?

1ysrat

New member
אין חופש

למה להסתיר את החמץ מי שירצה יקנה ומי לא אש שללא יקנה

ינקידוד

New member
אני חושב שזאת כותבת ולא איש

ובכול מקרה ינקידוד מופתע שהרי ידוע לכול שמוסלמים אדוקים אינם נוהגים לשתות משקאות חריפים בשל איסורים דתיים, האם נצתייד כדבעי במעוד מועד, ומה עם צמחונים שאינם אוכלים בשר כי לדעתם זה אכזרי האם נאסור גם על הצגתו בחנוויות לממכר, התחשבות נראת לי הגיונית ורצויה במיוחד אם היא הדדית, אבל למה בחוק למה המדינה מתערבת לי בצלכת ואומרת מה מותר.

דוד1000

New member
אתה צריך להבין שלא צריך להכעיס את ה

"שהיית אוכל בתוך הדירה" ת.אם אתה מבין שלא טוב להכעיס את הגוי אתה צריך להבין שלא צריך להכעיס את החרדים.

Governor

New member
אין מדובר ב"להכעיס".

"דווקא" אינו הענין הנדון, ואין טעם בעשית "דווקא" אם אין בכך רווח. זה רק עלול להוביל לשגיאות במאבק. החנוך שלי מכתיב לי "נמוסים" מסוימים. אחד מהם הוא לא להראות אוכל בפרהסיא בצום גדליה, יום כפור, תשעה באב, או תענית אסתר. ולא להראות אוכל חמץ בפרהסיא בפסח. איני אומר שאני מתנזר מן הנ"ל. איני אומר שאיני מתנזר מן הנ"ל. לא אעשה אותם בפרהסיא...

Governor

New member
לא אתה תלמדנו נמוסים. השקר/הכזב/

הרמיה/ההטעיה/הנוכלות הם כאזור למתניך, וכעור שני לגופך...

למעלה