ממש חייב ייעוץ

א י י ל 18

New member
ממש חייב ייעוץ

אני קצת יזכיר.. יש איזה מישהי שמשרתת איתי באותו מקום , יש לה חבר כמה שנים.. היחסים בניהם פעם ככה פעם ככה.. לא משהו. התאהבתי בה ברמות מאוד מטורפות.. היא יודעת את זה.. הקשר שלנו דיי מוזר.. ידידות ומצד שני קצת קצת ממש טיפה של רמיזה לכיוון אחר. אבל ממש טיפה. בכל מקרה אף פעם כמעט לא דיברנו על זה בצורה ישירה. היא עם חבר שלה ואני לא מנסה להיכנס בניהם.. מידי פעם מדבר איתה זורם לשיחות קצת הודעות ספק ידידות ספק לא. כתבתי לה מכתב מאוד מרגש שפכתי שם ה-כ-ל , סיפרתי לה על כל תהליך ההתאהבות , פירטתי מה אני חושב עליה איזה דברים טובים ומדהימים , כמה כואב לי לעשות את זה ולכתוב לה כשיש לה חבר.. כתבתי לה בצורה ממש מרגשת , חבר שקרא את זה כמעט והזיל דמעות.. מצד שני הבהרתי לה שאני לא רוצה ממנה שהיא תפרד מחבר שלה , הסברתי שכתבתי את זה רק כי ממש כבד לי על הלב. ופשוט חשוב לי שסוף סוף היא תדע מה קורה איתי לגביה. אני לא מצפה שהיא תפרד מחבר שלה ותקפוץ אלי ואני לא ממש רוצה בזה. אני לא יודע מה המטרה של המכתב. פשוט שתדע מה אני מרגיש כלפיה לפני שאני מוותר.. שלא תהיה לי תחושת החמצה גדולה מידי למרות שבוודאות אני יודע שכבר אין סיכוי בנינו... וזהו שהכל יהיה חשוף כי אין לי כוח למשחקים. מה אתם אומרים? לשלוח לה? מה יהיו ההשלכות של זה? כניראה שנתנתק לתמיד לא? אולי כשיפרדו תזכר בי ותתקשר? לשלוח או לא? זה יראה שאני משפיל את עצמי..? תודה.

זמשוש

New member
לפעמים

אנחנו נתפסים חזק על משהו עד כדי אובססיה רק בגלל שאותו דבר הוא בלתי אפשרי להשגה/אסור/ידוע מראש שלא יצא מזה משהו אם תשלח לה, יש שתי כנראה אופציות 1. היא מגיעה למסקנה שגם היא רוצה אותך ונפרדת מהחבר כדי להיות איתך 2. היא אומרת לך שלא מתאים לה ושהיא מעדיפה גם לנתק איתך קשר (כדי לא להכאיב לך יותר למשל) מה יקרה מבחינתך בכל אחת מהאופציות האלו? אתם תהיו ביחד? אתם לא תהיו ביחד? אתה תישבר לרסיסים ותשקע בדיכאון?

היי אייל../images/Emo13.gif

תראה, זה מאד מורכב. היא נמצאת בקשר של שנים עם חבר, מצד שני בידידות איתך ופה ושם רמיזות ליותר, השאלה איך היא רואה את קשר הידידות הזאת. אולי היא רואה בכך שיש לה מידיי פעם עם מי להתייעץ, ולהעביר חוויות, ולראות בך כידיד לכל דבר, ואין לה שום עיניין בקשר של חברות עמוקה ביניכם, ושמעולם לא הרגישה כי יש פה משהו חזק יותר אלא ידידות מסויימת כמו שאר החברות שיש לה שהיא בקשר איתם. ואולי בעצם יש בה משהו אבל היא נמצאת במצב של חוסר החלטה ולא יודעת כרגע באיזה מצב היא עומדת ואף היא חושבת עליך מעיבר לסתם ידיד אבל קשה לה להראות זאת, כי טוב לה עם החבר שלה, היא אוהבת אותו ולא רוצה לפגוע בה אבל אי שם יש בה ניצוץ שקשור אליך. עכשיו נשאלת השאלה האם אתה רוצה לפגוע בקשר הזה שיש לה כרגע? האם אתה מרגיש במובן מסויים שהיא רואה בך מעבר לסתם ידיד? אתה עוד יכול בעקבות המכתב הזה להכניס אותה לדילמה שיהיה לה קשה מאד לצאת ממנה. פתאום בעקבות המכתב יופעל אצלה רגש מסויים אליך ואז היא תהיה מאד מבולבלת ולא תדע מה לחשוב, דבר שיכול לפגוע במערכת יחסים שהיא נמצאת בו עכשיו. היא במערכת יחסים תקינה של שנים אז למה להרוס? נכון, אתה מאוהב, אבל היא לא היחידה, זה קשה לך כי אתה דבוק רק באהבה שלך אליה, לא ממשיך הלאה לנסות לחפש מישהיא אחרת שתתאים לך. אם היא הייתה לבד מאילה, אבל למה להרוס אהבה של זוג אחר? אולי פשוט היית משנה את המכתב במילים אחרות שקשה לך לשמור על הידידות הזאת בגל שאתה מפתח רגשות כלפיה, כדיי שהיא תבין, אבל אתה בעצמך אומר שאתה לא רוצה שהיא תפרד מהחבר שלה אז לשם מה כל זה? זה יכול לדעתי לגרום למצב לא נעים לשניכם, מצב שבו תפגע גם אתה, גם היא וגם אדם נוסף שכרגע הוא חלק מחייה. לשיקולך.

magenta73

New member
היי אייל

1. יש לה חבר. 2. אתה אובססיבי. 3. אתה לא באמת אוהב אותה. היא פנטזיה. 4. המכתב שלך, לא יעזור לכלום. הכי הרבה יצור מבוכה כשתפגשו. 5 רד מזה. די כבר.

זמשוש

New member
אם הוא לא יורד מהעץ בעצמו

הוא צריך שאיזה אבן תפגע בו ותפיל אותו. לדעתי שישלח לה.

magenta73

New member
ומה?

את אומרת שעדיף לו לקבל בום לפנים? ואולי ככה הוא יורד מהעץ? אז זהו, שזה לא כזה פשוט. ומי שאובססיבי ימצא תירוץ להמשיך להיות אובססיבי. גם כשאומרים לו לא. הרי הבחור כבר מזמן לא רואה את המציאות. בגלל שהוא לא מעוניין לראות אותה.

magenta73

New member
את כנראה לא מבינה מה אני כותבת...

גם אחרי שהוא ישלח את המכתב, וגם אם התגובה שלה תהיה שלילית, אם הוא לא ישנה את צורת החשיבה שלו, הוא עדיין יחיה ב"מה היה קורה לו...."? מה היה קורה לו הייתי כותב לה משהו אחר מה היה קורה לו לא הייתי מביא לה את המכתב מה היה קורה לו לא היה לה חבר מה היה קורה לו צבע הנייר שעליו כתבתי את המכתב היה ורוד ולא לבן וכו' וכו' אקיצר, הוא ימצא משהו אחר (שקשור אליה, כמובן) להתעסק בו.

זמשוש

New member
אז זה בעיה שלו

כמו כל דבר שיקרה כתגובה למה שיעשה חוץ ממה שלא יקרה אם הוא לא יעשה.

magenta73

New member
מה שאת שוכחת

זה שלבחורה יש חבר. אם לא היה לה חבר - שיעשה מה בראש שלו. אבל יש לה חבר, וזה בטוח ישפיע. נגיד והיא תספר את זה לחבר שלה - איך הוא יגיב? האם הוא באמת ובתמם יאמין שהבחורה באמת לא עושה כלום, וסתם יש לה איזה משהו אובסיבי?... ואם היא לא תספר שלה... איך זה יגרום לה להרגיש? כשהיא לא מספרת משהו לחבר שלה? הוא כיביכול רוצה רק "לשפוך" את שעל ליבו. מאוד אגוצנטרי לדעתי...

Gvido Zivers

New member
שאלה למחשבה אליך

האם זה שהיא תקבל את המכתב ותדע מה אתה מרגיש, יגרום לה להימשך אליך? האם זה מה שידליק אותה? אתה רוצה בספו של דבר להיות איתה. אתה צריך לתת לה להבין שאתה יכול להיות הכי טוב בשבילה ואת זה לא עושים בשכנועים או בהסברים לוגיים. היא צריכה להרגיש את זה, מתוך הדרך בה אתה מתנהג איתה, מדבר איתה. אתה צריך לתת לה משהו שיהיה חסר לה בלעדיך. תחשוב איך אתה עושה את זה, במקום לכתוב מכתבים.

א י י ל 18

New member
אז אולי תעזור לי קצת ותתן לי עצות

בנושא

א י י ל 18

New member
עדכוןן לגבי העניין

אוקיי כבר אין לה חבר , הם נפרדו היום. בואו נגיד שזה לא עשה אותי עצוב, אבל אני ממש לא מאושר מזה משום מה. וכן אני עדיין רוצה אותה בטירוף.. מה לעשות מעכשיו? אני ממש רוצה אותה.. אבל לא רוצה להיות הצל של.. ובכלל אין לי מושג אם היא כן תרצה אותי, או אם היא רואה בי בכלל מועמד למשהו.. ברור לי שהיא אחרי קשר ארוך מפרך עם קשיים .. אבל גם אהבה הייתה שם. איך לנהוג מעכשיו? להתקשר יותר? לשלוח הודעות יותר? להתרחק..? אני אשמח לקצת עזרה..

דרור121

New member
אייל היקר! כנס בבקשה! יוסי ("דרור")

איילהיקר! ליבי איתך! עצתי לך,שלא תעשה את זה,כי אתה הורג את הבחורה נפשית זה יכביד עליה רגשית מאד,ויגרום לנתק את הקשר ביניכם. אם אתה אכן אוהב אותה כדאי לך לשמור על קשר,ולכן לא כדאי שתשלח מכתב כזה כי הוא ינתק את הקשר ביניכם.אצל שניכם זה כבר לא יהיה אותו קשר תמים וחמים שהיה.וחבל. יש יופי מיוחד בידידות אפלטונית בין גבר לאשה.כמובן לא כל גבר מסוגל לכך,אבל גבר שהוא "נשי" יותר,יותר יכול,אבל גם מי שלא. אני מציע שתבדוק בעצמך אם אתה מסוגל לקיים ידידות חלקה איתה(זכור:אם היא מאד תרצה אותך ליותר,היא תדע להתחיל אתך,למרות שהיא בת),אם כן-תישאר ככה. אם אתה לא מסוגל בכל מקרה להמשיך איתה ידידות יבשה-תגשש מה הקשר שלה עם החבר. אם יש לה חברות איתנה-אל נא תהרוס אותה. ואם לא,והיא בעצם לא ממש חברה שלו,אז ורק אז אתה יכול לשלוח את המכתב(אבל גם אז חשוב להדגיש-לא שופך מידי.יש קסם בעירפול רגשות!!זכור:ברגשות אם אתה שופך הכל על השולחן זה ממסמס את זה!!) מתוך ידיעה מראש,שאם היא לא תרצה אותך,זה יהרוס את אפשרות המשך הקשר. אך אולי צודקים אלו שיאמרו לך שעדיף בכל מקרה ,במקום מכתב-לחמם את הקשר לאט לאט. כי בכדי שהיא תרצה אותךצריכה להיות סיבה. ואם מחר מישהו -גבר-יבוא אליך ויאמר אני חולם עליך וכו'-זה לא יגרום לך לאהוב אותו!ראק אם הוא יראה לך מסירות ואכפתיות,אז ורק אז אתה תאהב אותו(ואני מדבר כמובן על אהבה ללא קשר עם מין. זכור שאצל הנשים-וגם אצל קצת גברים "נשיים"- ברוב המקרים האבהבה למישהו מהמין השני מתחילה בלי קשר למין בעצם). וזו הסיבה שעדיף שאת חימום הקשר עם הבחורה תעשה בצורה טבעית לאט לאט. ליבי איתך כאמור,ואני מאחל לך שתמצא את אהבת חייך האמיתית. אם תרצה לשאול עוד משהו,אתה יכול לשלוח לי מסר אישי ואמסור לך את כתובת האימייל שלי.

למעלה