ממש לא נעים לי להגיד את זה...

alro

New member
ממש לא נעים לי להגיד את זה...

ואני לא מתכוון לפגוע באף אחד כי יש פה הרבה אנשים מוכשרים, אבל הפורום הזה הופך לאט לפורום ציורים יותר מקומיקס אני יודע שהנושא כבר עלה בערך פעם אבל המצב עדין זהה אני מבין שאתם רוצים להראות דברים שאתם עובדים עליהם אבל המרחק בין קומיקס לציור הוא גדול יותר ממה שנראה אני לא מתכוון להגיד לאף אחד מה לעשות, סך הכל זאת זכותו של כך אחד לפרסם את הציורים אבל הקשר בין ציור שאתם מאמינים שיום אחד יהפוך לקומיקס לבין קומיקס אמיתי שעשיתם הוא דיי אפסי בכל אופן זאת דעתי (ולמה יש לי הרגשה שאני הולך להיות מנודה מפה מעכשיו?) נ.ב חשוב לי להזכיר שאני לא אומר לאף אחד מה לעשות אבל אפשר לחזור לדון שוב על קומיקס?

sarabr

New member
הכל טוב במידה

הציורים הפרטיים הם חלק מעתיד הקומיקס ובלי זילזול האנשים המוכשרים פה יכולים להגיע רחוק. והדגש הוא על מוכשרים, ולא על המתלהבים פה (בלי להעליב) שחושבים שהם מציירים יפה אבל בעצם מציירים כמו ילד בן 4 וזו לא הגזמה. לדעתי צריך לדבר בעיקר הקומיקס כי הפורום הוא על קומיקס, ומדי פעם שיהיו גם כמה ציורים כי זה חלק בלתי נפרד מהקטע- ציורי חובבים ולמרות שאני לא מציירת קומיקס ולא מציירת בכלל אני נהנית לראות ציורים של אחרים אז צריך לחשוב על טובת כולם. בקיצור מה שאני אומרת הוא- שהכל טוב כל עוד הוא במידה. לא צריך לשים דף שלם של פורום על ציורים וגם לא צריך שלא יהיו ציורים בכלל.

ogmios

New member
וידויו של חובב קומיקס שלא מצייר

אני לא אחווה כאן שום דיעה על איכות הציורים שמתפרסמים פה בפורום מהסיבה הפשוטה ש"People who live in glass houses should not cast stones". יכולת הציור שלי מסתכמת בערך בStick Figures, וגם זה בקושי רב מאד. אני לא אכחיש שאני לא נהנה מהרבה מהציורים שמתפרסמים פה, ואפילו מחלק מהתגובות עליהן - למרות שאני לא מצייר. אבל צודקים מי שאמרו שהפורום הזה הפך לפורום ציירים צעירים במקום לפורום קומיקס. למה לא לפצל את הפורום לשניים, בתוך אותה קהילה -פורום ציירים שיעסוק בציורים שאנשים מפרסמים, בתגובות עליהן ובטיפים לשיפור הטכניקה, ופורום קומיקס שיעסוק בקומיקס על כל גווניו וסוגיו מסופרמן ועד Maus, מGloom Cookie ועד Paikiller Jane? אדיוס, אוגמיוס מציע הצעות

*GormE*

New member
הממנמנממם

אבל זה ממש משעמם אותי דיונים על קומיקס. אני מבטיחה לא לפרסם יותר סקיצות לא מעובדות שלא יטרידו אותך, זה המיטב שאני יכולה לעשות אוקי?

alro

New member
משעמים אותך דיונים על קומיקס?

אז מה חיפשת בפורום מלחתחילה?

*GormE*

New member
אני מתה על קומיקס.

אני מציירת קומיקס בעצמי אבל אף פעם לא מדברים על הקומיקס שאני אוהבת רק על הקומיקס המשעמם שלכם אני גם יכולה לטעון שזה לא הוגן אבל כמו בפורום דמוקרטי- ההודעות שכן מעניינות יוקפצו והשאר לא!!! כמו בברירה הטבעית!

alro

New member
אז תדברי על מה שמעניין אותך

תספרי עליו תפרסמי חדשות, כרוכות ותמונות וגם אם אף אחד לא יגיב תמיד יש סיכויי שמישהו יתחיל לקרוא אותו ויאהב ויהיו לך גם טריידים שידברו אלייך

Art Of Madness

New member
תראה.... ../images/Emo19.gif

אם יש לך נושא לדון עליו שקשור לקומיקס... בבקהש.... תעלה אותו..... תפתחד דיון.... אף אחד לא אומר לך לא... אתה מציג את זה כאילו אנשים פה בכוונה לא רוצים לדבר על קומיקס.... אולי אין בדיוק על מה לדבר?

alro

New member
ממה שאתה אומר ניתן להסיק

שלפורום הזה אין זכות קיום מחברות בעוד 4 פורומים שונים שעוסקים בנושא (קומיקס ואקס-מן) אני יודע שיש על מה לדבר והרבה אפילו בקהילות הרבה יותר קטנות משלנו

Art Of Madness

New member
דבר ראשון.. ../images/Emo19.gif

דבר ראשון אם יש כל כך הרבה על מה לדבר אז - דבר.. כמו שאמרתי בהודעתי הקודמת... תפתח דיון... מה הבעיה? דבר על מה שמעניין אותך שנוגע לקומיקס..... דבר שני... אני בת ^_^

Humus_Chipsalat

New member
אז יאללה ! דבר ! run wild my child

שמעו, אני ותיק בפורום.. באופן יחסי כלומר... אני יכול לאמר, ש... בתקופות שלא היו פה ציורים... הפורום לא היה זז... היית יכול להיכנס יום ראשון, ולראות איזו שאלה על אקס מן גליון 24 וביום חמישי אח"כ.. הייתה לזה תגובה אחת, כי אלה השניים שזה עניין אותם - so much for you glorious comics community ^_^ -> מוסיף פרצוף מנגה, דווקא כדי לעצבן !
סתם סתם.... במידה והפורום הזה היה מיועד לדיונים קומיקסאים רגילים בלבד, אמנם הייתה לו זכות קיום, אך הוא היה מכיל בתוכו קהילו גאה של כ.. אממ 4 אנשים ! אני אישית ניזון מקומיקסים פה ושם, במיוחד באינטרנט... אני קורא אצל חברי הקרוסיידר (פשוט כי הוא מכריח אותי) מספר קומיקסים והגיגים אי אלו או אחרים של ספיידי... אז מצטער, אין לי ממש מה להוסיף בדיון על The flash או.. Green lantern או אנ´לא יודע מה... עדיין זכותי להגיע לפורום, ולהוסיף ציורים, לצפות לתשובות, במידה והתגובה הזאת מעצבנת אתכם, אתם מוזמנים לא להגיב... אני בא על מנת לקבל תיקונים מתותחים אמיתיים, שנמצאים "מה לעשות" רק פה - יונה ברק, אביב אור, גירי ועופר (שמידי פעם מגיב גם הוא ומוסיף) כמוהם כמובן, עוד הרבה אחרים אבל את שמותיהם לא אציין. עכשיו, אמנם הציורים - האלה 99 אחוז מהם, לא יהפכו לקומיקס, אבל ... הם אכן יעניינו וידחפו אחרים להתחיל לקרוא קומיקסים (אותם ציירים ששמים ומטרידים בנוכחותם *מרים יד בגאווה*) אני יודע, שעל מנת ללמוד זוויות חדשות וכו´ ... אכן התחלתי לקרוא מספר קומיקסים שהשאלתי מחבר בכתה... אני מודה, העלילה טובה, וזה ממכר... רואים? אחד שנשך בפתיון ! *חומוס שעכשיו התעורר והרגיש לוחמני משהו* Over and out !

The Flash

New member
באמת אנשים!!!!

אם לא מעניין אותכם קומיקס אז לכו לתפוז ותבקשו שיפתחו לכם פורום ציור(או שיש כבר כזה דבר?) ותפתר הבעיה אם כל פעם שמישהו דן על האולטימטס או שואל מתי דרדוויל נלחם נגד משה אויבו הנורא אתם פוסחים על ההודעה כדי לשים עוד ציור שלכם ש"יהיה בסופו של דבר קומיקס" לפי מה שאתם אומרים, אז אל! קומיקס לא מעניין אותכם? הפורום הזה לא בשבילכם! תודה שלום ולא להתראות!

giri

New member
אני אולי אהיה המוקצה בדיון הזה...

אבל בכל זאת אגיב (כנראה ששאר הציירים מתביישים קצת...) אותי מעניין לדבר על קומיקס וכל שרשור שיש לי מה לתרום בו - אני תורמת. מצד שני, אני בהחלט מנצלת את הפורום חיזוקים והערות בנוגע לציורים שלי ולציורי אחרים. אתם צודקים כשאתם אומרים שהרבה קומיקס לא יוצא מזה, מצד שני - בפורום אומנות לדוגמה, לפרסם ציור "קומיקסי" במהותו מקבל תגובה נוסח : "זה משהו שמתאים יותר לפורום קומיקס" ובמובנים מסויימים הם צודקים, כי רק מי שחי את הז´אנר יכול באמת להתייחס לפינאפ בהקשר הקומיקסי שלו. מי שחי אומנות לאו דווקא מכיר ומבין את הרבדים של אומנות הקומיקס, שמורכבת מציורים מאד שונים בהוויתם מאומנות גרידא כי להם יש מטרה אחרת. ציור שבא לספר סיפור הוא שנה במהותו מציור סטילס רגיל. אולי באמת יש הצדקה לפתוח פורום "ציורי קומיקס" נפרד מאומנות ומקומיקס, מצד שני... כחברה ותיקה בפורום... יש ציורים שגולשים לתחום ה"דיבור על" ויש "דיבורים על" שגולשים לתחום הציור... זה היופי... מה גם שלפי תדירות הדיונים בתחום קומיקס יהיה פה פורום דל בהרבה ברגע שהציירים יעזבו אותו... לא שאני מזלזלת ביתר הנושאים, ובכל זאת... מישהו מתנדב לנהל פורום "ציורי קומיקס?" יהיה חבל לי להיות מגורשת מגן עדן..
אבל אין לי מה להתווכח איתכם.

toonamir

New member
אני מסכים אם גירי ופלאש

כבר שמענו כאן תגובות על ציורים כגון "הציור שלך לא מתאים יותר לפורום אנימנגה"? רוב הציורים ששולחים לכאן, קשורים לקומיקס. בלי ציורים, הקומיקס היה סתם ספר טקסט, הרבה אנשים בפורום הזה, שמתעניינים בקומיקס, גם מציירים. קומיקס הוא= ציורים + סיפור, או סיפור בציורים. לכן פורום קומיקס הוא ציורים + דיונים. יש לי שאלה לאנשים הרוצים לפצל את הפורום לשני פורומים: אתם מציירים? למי שמצייר זה לא איכפת שהפורום יכלול ציורים וגם דיונים. בפורומים שהם קומפלקס המתמחה רק בקומיקס, אנימציה וכדומה, כמו www.shaneglines.net אין בעיה לפתוח פורומים לסוגי דיונים ואף ציורים שונים, אבל בתפוז, שהוא קומפלקס של המון תחומי עיניין ונושאי שיחה שונים, זה לא יוסיף לסדר. יש לי רעיון חדש ומהפכני, למה לא לשנות שת שם הפורום הנוכחי ל"קומיקס ומצויירים"? זה יפתור את הבעיה, לפי דעתי.

ויאגרה

New member
כן,אבל...

בקומיקס, מוזר ככל שזה ישמע - הציור הוא לא העיקר. קומיקס הופך למעניין וניחשב לאיכותי אם הוא כתוב טוב, ולא אם הציורים שלו ניראים טוב. הציור הוא כמו שחקן משנה בהצגה של העלילה, או משהו כזה - מסייע כדי להעביר את הסיפור טוב יותר. לצערי, מעטים מהאנשים בפורום הזה או בפורומים שעוסקים בקומיקס בכלל פשוט לא מבינים את זה, ומתעקשים לשים דגש על הציורים...וזה לא צריך להיות ככה.

Scum Bunny

New member
שוב, זה פשוט לא נכון

קומיקס הוא אמנות ויזואלית מעצם הגדרתו. אם קומיקס היה רק טקסט מאויר קלות אז זה לא היה קומיקס. זה היה... אני לא יודע. ספר. עם איורים. ואז הייתה נהנה מהרבה יותר תוכן, והיית בפורום מדע בדיוני ופנטזיה במקום לקטר כאן בפורום קומיקס. קומיקס הוא ויזואלי. גם אם הציורים מופשטים, או מחתרתיים, או סתם גרועים- בלי הציורים אין לו זכות קיום. לצד הויזואלי יש תפקיד לא פחות חזק בקומיקס מבסרט או הצגה. כן, ה"דיבורים" חשובים, אבל בלי ההקשר- הדמויות, העולם, באווירה, הזמן והתנועה- אין סיפור. הציור הוא לא "שחקן משנה". הציור הוא השחקן הראשי. וכמו שאין קיום למחזה או סרט טוב בלי השחקנים, כך הכתיבה היא לא כל מה שחשוב בקומיקס. אם אתה אוהב את הכתיבה- קרא את התסריט, או המחזה. למה ללכת לסרטים או הצגות? ואם אתה אוהב סיפור טוב- קרא ספר. אני מבטיח לך שתמצא שם סיפורים טובים פי אלף מקומיקסי מארוול שופעי הבחורות החטובות בטייטסים הצבעוניים למיניהם.

ויאגרה

New member
אני לא מסכים

לפי דעתי, מה שהופך קומיקס לטוב הוא הטקסט ולא הציורים. אני בטוח ששנינו נעדיף קומיקס עם ציורים ניסבלים ועלילה מדהימה מאשר קומיקס עם ציורים מדהימים ועלילה מטופשת ומגוחכת, ולכן, הכתיבה היא חשובה מאוד, והציורים, שחשובים גם הם, מתלווים אליה ותומכים בה...לפי דעתי, השילוב בין השניים הוא מה שעושה את הקומיקס למשהו ששנינו אוהבים, כשלי, באופן אישי, העלילה משחקת חלק יותר מכריע בבחירה של מה אני אוהב לקרוא ומה לא.

chatenoire

New member
ואני באה בדיוק מהכיוון ההפוך

אני אוהבת את הקומיקס דוקא מכיוון האמנות, ולא תהיה לי בעיה לקרוא עלילה ממוצעת עם ציורים יפהפיים. אני חושבת שאפשר להסכים, לאור הויכוח הזה, שהאמנות והעלילה חשובות באותה המידה באופן כללי בקומיקס - יש קוראים שמעדיפים אחת ויש קוראים שמעדיפים את השניה - אבל שתיהן מרכיבות במידה שווה חוברת קומיקס.

למעלה