ממש מבולבלת וצריכה עזרה

michellelurie

New member
ממש מבולבלת וצריכה עזרה

יש לי גור חתולים שכבר דיברתי עליו פה ולפני כשבועיים חזרו תוצאת בדיקות שלו וגילו אצלו טפיל טריכומונאס ואמרו שצריך לטפל ברנידזול
ואני נורא מתלבטת אם בכלל צריך לטפל כי ראיתי שלתרופה הזאת יכלות להיות תופעות לוואי קשות...
אני אסביר למה אני מתלבטת-
-כרגע הוא לא משלשל ולא מקיא כבר כחודש (אוכל W/D עם שילוב של טיפטיפונת רויאל קנין לגורים)
-יש לו ברקע גם ווירוס קורונה ואני לא רוצה להכניס אותו לסטרסט עם תרופות ולהחליש את המערכת החיסונים שלו עם התרופות כדי שלא יתפתח במקרה FIP
-וגם הרופא המומחה אמר שיכול להיות שלמראת הטיפול הטפיל ישאר וגם שהרבה פעמים עם הגיל הגור פשוט מתגבר על התסמינים ולמראת הטפיל כבר לא משלשל
מצד שני אני לא יודעת האם הטפיל מחליש אותו ויכול לגרום בעצמו להתפרצות FIP וגם אני לא יודעת האם הטפיל איכשהו פוגע אם לא מטפלים...וגם יש לו עוד חיידק שהרופא אמר שאין צורך לטפל ואני לא יודעת אם מזיק (קלוסטרידיום)

הווטרינר שלי (את הבדיקה שגילתה את הטפיל שלח מומחה בבית ברל ואחרי שהתוצאה חזרה התייעצתי עם הווטרינר שטיפל בו לפני) אמר שהוא בכלל לא מכיר את הטפיל כנראה כי אף פעם לא שולח בדיקות כאלה.. אז הוא לא ידע מה להציע לי..
בלי קשר לכל זה יש לנו בעיה עם איסוף התרופה ובגלל זה גם מתעכבים עם זה- אנחנו גרים בצפון ואת התרופה אפשרי לאסוף רק מבית דגן וצריך להסיע אותה בקירור..

אני ממש מפוחדת כי כרגע הוא סוף סוף מרגיש טוב יותר למראית עיין ואני מפחדת לגרום לנזק :((

Yukita

Active member
מנהל
זו אכן שאלה קשה

בדרך כלל, במרבית התרופות יש סיכויים לתופעות לוואי, למעשה בכל טיפול רפואי ובכל חיסון ובכל תרופה ובכלל. בכל זאת, הטיפולים, התרופות והחיסונים מאפשרים אוכלוסיה בריאה יחסית לעבר עם תוחלת חיים ארוכה בהרבה.
&nbsp
כך שהשאלה צריכה להיות עד כמה יש סיכון לתופעות הלוואי. ודאי? גדול? קטן? כי הטפיל בסופו של דבר גם הוא פוגע בגור שלכם, ויכול להמשיך ולפגוע בו. זה כמו שבטיפול בפטריות עור יש סיכון לתופעות לוואי מהתרופה הניתנת בבליעה, אבל הנזק מהפטריה והסבל ממנה גדול מכדי להמנע מטיפול. האם לוטרינר שלכם יש דעה בנוגע לרמת הסיכון?
&nbsp
&nbsp

michellelurie

New member
לצערי אין לו דעה

כי כמו שאמרתי לא מכיר את הטפיל..
בנוגע למומחה הוא אמר שעדיף לטפל אבל לא שאלתי אותו בנוגע לתופעות לוואי כי קראתי רק לאחר השיחה איתו

Yukita

Active member
מנהל
אם כך

שאלי את המומחה. במקרה זה, לא כדאי להסתמך על קריאה באינטרנט (מלבד ככלי עזר לבניית שאלות כלפי הרופאים) כי האינטרנט יכול להפחיד מכל דבר.

dimitrygo

Active member
מנהל
שאלת בקבוצה בפייסבוק? עכשיו כשיש בידייך יותר מידע אולי הם

יוכלו לעזור.

dimitrygo

Active member
מנהל
רונידזול בא בקפסולות, לא ברור על איזו הקפאה דיברו איתך

dimitrygo

Active member
מנהל