אני דווקא חושב שבפועל הדברים נראים אחרת
אני חושב שאתה מבלבל קצת בין
יחסיות לנתוני קצה.
למה כוונתי? הזכרת למשל גובה 2 מ' - כמשהו מועדף על נשים, אני דווקא חושב שכל מה שרחוק מהנורמה (נורמה = באזור הממוצע) בדרך-כלל פחות מבוקש. נשים (וגברים באופן סימטרי הפוך), לדעתי, מחפשות מישהו גבוה
מהן. מה שאחת תופסת כ"גבוה" יכול להיות נמוך/גבוה-מידי למישהי אחרת. ראה הכתבה
הזו שמזכירה מחקר המדבר על כך שיש יחס 'אידאלי' לגובה והוא 1.09, כלומר זוגות (זוגות יציבים. סטטיסטית, ברוב המקרים) נוטים להיווצר כך שגובה הגבר גדול ב9% מגובה האישה. אם זה נכון, אז לגבר בגובה 2 מ' (קל וחומר, יותר) אין דווקא יתרון, אם כבר להיפך, כי יש מעט מאוד נשים שגובהן באזור ה-1.83 מ' (אם כי בקצוות, הכלל לא תמיד עובד, ראה גם את
זה, כלומר ייתכן שגבר גבוה מאוד יעדיף דווקא אישה נמוכה מהממוצע (כדי שצאצאים משותפים יהיו יותר קרובים לנורמה, כנ"ל אישה, כמודגם בסירטון הנ"ל)).
באופן דומה, זה נכון להערכתי להשכלה ועושר, אישה (גם לפי מה שאני זוכר שקראתי פעם), שוב סטטיסטית (וגם לא תמיד מוצאים מה שרוצים/ות) מחפשת גבר משכיל לפחות כמוהה, מבוסס לפחות כמוהה וכד'. שוב, אנחנו מדברים על יחסיות וגם כאן אני מעריך שיש מידתיות (כלומר זה לא שמישהי נעדרת השכלה תיכונית מחפשת רק בעל תואר דוקטור, זה פחות סביר).
הזכרת עריכת דין, יש לי חבר עו"ד שנראה מצויין (הזכרת גובה, אז גבוה מהממוצע). כשהלכתי איתו ברחוב, לא מעט בחורות היו מסתכלות עליו ובכל זאת הוא נשאר רווק עד לא מזמן (והוא כבר מזמן-מזמן עבר את גיל הנישואין הממוצע) ויש לי עוד מספיק דוגמאות.
אני חושב גם שהרבה מהגברים המצליחים (אם כי לא כולם, יש דוגמאות הפוכות) עשו זאת
גם בגלל שהיתה להם סביבה תומכת, כלומר היתה להם בת-זוג לידם (שתמכה, עזרה, עודדה וכד') ולא בגלל הצלחתם, הם מצאו בת-זוג... (שנאמר "מאחורי כל..." וגו'). אני מכיר אישית מקרים כאלה.
אני מאמין ב"לכל סיר מכסה משלו" (והדגמתי זאת קצת בעניין הגובה) ומכיוון שרוב האנשים הם, מעצם הגדרת הממוצע, ממוצעים, כי אז גם יש להם דווקא יותר אפשרויות ולא כפי שציינת (או לפחות הבנתי ממה שציינת).