ממש ממש בהתחלה...

guyo2

New member
ממש ממש בהתחלה...

הי עד עכשיו הייתי קוראת סמויה כיוון ששום דבר לא היה סגור. מחר בשעה טובה אנחנו נותנים מקדמה על השטח שלנו. מדובר בהרחבה בישוב בצפון הארץ. ההגרלה תערך בצורה של הגרלת מספר ואז כשמגיע תורנו יש לנו 3 דקות לבחור מגרש מתוך כ-50. האם יש לדעתכם צורך להתייעץ עם אדריכל לגבי בחירת המגרש? גם אם לא סגרנו עדיין עם אף אדריכל? יש לנו במשפחה אדריכל ידוע מאוד שמוכן ליעץ לנו לבי בחירת המגרש כמובן שללא התחייבות. אנו קצת מפחדים מאותו אדריכל כיוון שהוא ידוע כבונה "בתים יקרים". האם יש דבר כזה או שכל אדריכל מצליח בסופו של דבר להתאים את עצמו לתקציב ולסגנון של הלקוח? כמו כן ההתלבטות היא האם לעבוד ביכלל עם בן משפחה או שעלולות להתעורר בעיות עקב כך.(כמובן שאנו מתכוונים לשלם לו את מלוא הסכום). האם כבר בשלב זה לאחר שרק ניבחר מיגרש ועדיין אין אפילו מדידות והפיתוח לא התחיל אפשר כבר להתחיל להעניין אצל אדריכילים?

צודקת צריך להזהר מהאדריכלים שלוקחים

את הבניה לצד היקר צריך פשוט לבוא מוכנים עם רשימה של מה שאת רוצה שיהיה בבית וסדר גודל שלהם ולא לסטות מהרשימה , להגדיר בערך את המטראז' הרצוי של הבית , שזה קובע את המחיר שלו גם לא לקבל את הסקיצה הראשונה שותנים לכם . את צריכה אכן כבר להתחיל ולחפש אדריכל , גם לבחירת המגרש את צריכה לבוא מוכנה עם סדר עדיפות . המגרשים הפינתיים בדרך כלל יותר מבוקשים או מגרשים בקצה של המתחם . לאחר מכן מגרש שיש לו רק 2 מגרשים שכנים שגובלים לו

guyo2

New member
קודם כל תודה על התשובות המהירות

האם במסגרת ההצעות של האדריכל, עוד לפני סגירה איתו הוא עושה סקיצות ראשוניות ללא תשלום?

avi5199

New member
היתי מציע לך לפנות לכמה אדריכלים

ולבקש לראות בתים שהם בנו ולדבר עם מי שגר שם. ואז לבחור את הדריכל שמתאים לראש שלך.

בינא

Member
קבלו יעוץ לבחירת המגרש בכל מקרה

זה בכלל לא משנה אם האדריכל שאתם מכירים הוא מתכנןבתי יוקרה או צריפים. יש לו יותר ניסיון מאשר לכל אחד מכם ובחירת המגרש "הנכון", היא עניין של ניסיון וראיית אפשרויות התכנון האופציונאליות ולא מחיר המבנה. אדריכלים אינם מתכננים לפי עלויות בניה כי הם לא היו בשיעורים האלה כשלימדו אותם כלכלת הבניה וכל המורים שלהם לאדריכלות תמיד אמרו להם לתכנן עם הרבה מעוף ובלי מגבלות, כך שאין לצפות מהם לתכנן כלכלית... יש הרבה אדריכלים/ות טובים בצפון ומומלץ לעבוד עם כאלה שקרובים לישוב ולועדת בנין ערים אליה הישוב שייך, כי הם יהיו אלה שיתכננו הכי יעיל והכי מהר....אבל קודם-כל עליכם לעבור את שלב בחירת וזכיה במגרש ועד שלא תדעו בודאות איזה מגרש שלכם (לטוב או לרע), ועד שלא תקבלו את תוכניות המדידה, הגבהים והתקנון, יחד עם טבלת המותר והאסור בתכנון לבניה...אין מה להחליט על אדריכל...אבל זה לא אומר שלא כדאי כבר לחפש כזה ולקבל המלצות ולראות בתים שתוכננו בסביבתכם ואם תמצאו כזה שנראה לכם, דיפקו בדלת ושאלו את הדיירים מי תכנן להם את הבית...ברוב המיקרים הם ישמחו לשתף ואם יהיה לכם מזל וגם ימליצו ויתנו מספר טלפון...מה טוב.

fireman

New member
בחירת המגרש לא קשורה

במאומה לסגנון התכנון היוקרתי של האדריכל. אפשר לבחור את המגרש הכי גרוע שיש, גם מבחינת הקרקע, גם מבחינת השיפועים גם מבחינת הנוף וכל דבר גרוע אחר שאת יכולה לחשוב עליו ובכל זאת לבנות עליו בית ב2 מיליון $ וכמובן שאפשר גם להיפך, לקחת את המגרש הכי טוב שיש ולבנות עליו בית צנוע. אם יש לכם את האפשרות לקבל ייעוץ ללא תשלום וללא התחייבות למה לא? אני מניח שכבר יש לכם תוכנית של האתר שמראה היכן ממוקם כל מגרש, תבחרו לכם כמה אופציות שמתאימות לכם ולכיס שלכם ולכו עם זה לאדריכל, תציגו בפניו את המגרשים שלדעתכם הכי יתאימו לדרישות שלכם (מבחינת גודל, כיווני שמש וכוליי...) ותשמעו מה יש לו לומר....או הוא יחזק את החלטתכם ואולי יפתח בפניכם אופציות אחרות טובות יותר לגבי מתי להתחיל? כל עוד אין לכם את המידות המדוייקות ואת התקנון אין למה לפנות לאדריכל....אי אפשר לתכנן בית מבלי לדעת את מגבלות החוק שחלות באותו האזור. בהצלחה!

avi5199

New member
כיוון שאת ממש בהתחלה, קבלי אזהרה !

תבררי את נושא עלות המיסים. אני שילמתי כבר 40 אלף דולר על מיסים ותיכנון לפני קבלת אישור בניה. חלק מההפתעות שנחתו עלי : מס אגרת בניה לעיריה - 20 אלף שח ! היטל השבחה לועדה 70 אלף ש"ח !!! - מרגע שאת מקבלת שומה חייבים לערער בתוך חודש( שמאות נגד עולה כ 10% ) ולשלם לפני קבלת האישור. אישור בניה 5000 שח לצורך אישור בניה, לפני קבלתו, היתי חייב ב : חוזה עם קבלן לסילוק אשפה חוזה עם מכון התקנים בדיקות של מהנדס ביסוס מודד הגשה של ארכיטקט אישור מהנדס בניין הכל צריך להיות סגור בלוז ומשולם מראש. אחרי האישור בניה צריך טופס 4 שעולה עוד 5000 שח , אחרת אי אפשר להתחבר לחברת חשמל. אישור הבניה מגבל בזמן צריך לבנות תוך שלש שנים, להתחיל בניה תוך שנה, אסור להפסיק בניה באמצע לתקופה של יותר משנה. כדי לקבל אישור איכלוס "טופס 4 " חייבים לסיים את כל הבניה וכל הפיתוח של החצר והגינה כולל דרכים וגדרות.

avi5199

New member
נב. מרגע הגשת תוכניות לועדה תוך זמן

קצוב צריך לסיים ולשלם הכל, אחרת ההגשה מתבטלת. אז יש לך זמן לחשוב רק לפני ההגשה של התוכניות לועדה, אחרי ההגשה אי אפשר לעצור את הגלגל.

guyo2

New member
מי אמור להנחות אותנו בעיניים האלו ?

האם האדריכל מייעץ לנו בנושאים האלו של תהליכים מול הוועדות והמינהל?

avi5199

New member
אף אחד לא סיפר לי את זה מראש

זה פשוט נחת עלי בהפתעה , מכה, אחר מכה. למשל בקשר להיטל השבחה בהתחלה אמרו לי שהמגרש חייב ב 20000 שקל היטל השבחה, אבל עד שהגשתי תוכניות הוועדה הגישה תוכנית בניין ערים חדשה ואז המחיר קפץ. לאחר שהגשתי את התוכניות לועדה קיבלתי שומה של מאה אלף שקל , שמאי נגדי שלקחתי, הגיש שומה נגדית, ואז הם הורידו לי ל 60000 שקל והשמאי לקח 12 אחוז עמלה... ה 20000 שקל זה לעיריה ( מועצה מקומית) עבור האישור שלהם . ( יש וועדה, ויש עיריה) כדי להוציא את אישור הבניה דרשו 5000 שקל נוספים. בקשר לבקשת איכלוס "טופס 4" אני לא בטוח, כי לא הגעתי לזה עדיין, אבל קראתי שהאגרה גם בערך 5000 שקלים. שמעתי שיש מקומות שצריך לשלם עבור פיתוח אזורי.

למעלה