ממש ממש עצובה שמישהוא יעזור

ממש ממש עצובה שמישהוא יעזור

שלום נתי וחג שמח יש בעייה עם בעלי : אנו נשואים טריים ואני מתקרבת ל 40 בעוד מס' שנים מעטות ללא ילדים כרגע. הקשר שלנו לא נקי מקונפליקטים. יצא שבשנה האחרונה היו לו כל מני לחצים אבל אין חיים בלי לחצים. וגם על המעביד שלו הוא לא צועק. יצא שהרבה מאוד פעמים בשנה האחרונה – מייד עם פתיחת הנשואין ספגתי עלבונות וצעקות. אני לא אחת שמחפשת לצעוק או להעליב. מצד שני אני מאוד פגיעה, הגם שאנו בשכונה נורא שקטה עם המון משפחות שגרות קרוב קרוב אלינו. אני עדיין אוהבת אותו. ותמיד מנסה לשמור על סטריליות – לא ללכת עם ידידים, לא לעזוב אותו יותר מדיי, סובלת בימי ו בערב עם המשפחה שלו – שכל כך שונים ממני סוציואקונומית ותרבותית (חסר שם עומק), אילפתי את עצמי לסדר ונקיון ועוד ועוד. אני בטוחה יודעת וערה שגם לי יש שטיקים משלי. כעת לא מדברים. מפחיד אותי מה יקרה שיכנסו ילדים. הרי הוא מלבין את פניי בקביעות. "מטומטמת" נאמר מס' פעמים, "חולת נפש" כי יש לי טיפה ocd , "מסריחה" "חבל שהתחתנו - איזו שטות", "מתי תעופי מפה" "עצלנית" כששכבתי מתה מכאבי מחזור ועוד. (אלו החמורים). בעיקר דציבלים מאוד מאוד גבוהים של צעקות בבית – הלבנת פנים מול השכנים. אני לא חושבת שעל ידי יציאה מהבית בכל פעם שזה קורה וחזרה לאחר מחצית השעה לשוחח על זה – ייפתר משהוא. אני רואה שגם החרם לא עוזר בינתיים והוא ממשיך בצעקות. לצעוק בחזרה – זו לא אני ולא לרמתי. הסברים למה אפשר גם אחרת – הסברתי בלי הרף – לא מקשיב. חושב שאני הבעיה וימשיך כל פעם שיימצא לי טעות כטענתו. לא מסכים לטיפול זוגי. אין ילדים עדיין והגיל שלי לא סימפטי משום בחינה (שעון ביולוגי, מבחר...). אוהבת. מה לעשות ?

שולחת לך אהבה גדולה

קודם כל. באמת לא מגיע לך שפה כזו, ואגרסיה מילולית כזו - לא משנה מה עשית ואיך התנהגת. אני מרגישה שהאינטואיציה שלך מנחה אותך נכון - את באמת לא יכולה להביא ילדים לתוך מערכת יחסים בה את סופגת הרבה כאב כרגע. אם יש אהבה - מצד שניכם - אז זה הזמן לעבוד על הדברים. עלייך למצוא נקודת זמן בה שניכם נינוחים, ושלווים ולדבר על הדברים באופן נעים. להבהיר שזה פוגע ומכאיב ואת יודעת שהוא אוהב - אז צריך לעבוד על הקשר כדי שהמציאות תשקף את האהבה. ללכת לטיפול זה משהו שהרבה גברים לא בורחים בו - כי שה מבחינתם להגיד "נכשלתי" אבל אם הוא יבין שאין ברירה, זה ייקרה. אגב: אל תסתכלי על הדברים כאילו קודם נסיים לעבוד על הזוגיול ואז נביא ילדים. זה יכול להיות במקביל - אבל בתנאי שיש עבודה ושינוי.

רותי 11

New member
מתוקה קראתי את מה שכתבת

ומה שעולה לי הוא שאכן יש לך בעיה, בעיה עם עצמך, בעיה עם זה שבחרת אחד שידע להעמיד אותך במקומות את הכי חוששת מהם, כל הקטע שאת מאוד חוששת מדעת האנשים עליך, מאוד חשוב לך שהכל יהיה סטרילי, יקירה הדברים אל עובדים ככה בחיים, הוא סה"כ מלמד אותך שיעור קשה מאוד בחיים שלך את לא ממש מקבלת אותו, ובעצם את לא מקבלת את עצמך, את לא מקבלת את המצב הסוציואקונומי של המשפחה שלו, הווה אומר את לא מקבלת אותו כשלם, את די חושבת שאת נמצאת במקום אחר, אבל לדעתי את חייבת לעשות עם עצמך בדק בית רציני את חייבת ללכת לסדנאות של מודעות עצמית ובשביל זה את לא צריכה אותו הוא פשוט משקף לך הרבהפ חדים שיש לך בחיים האלה. לכן את חייבת להתחזק ואת זה תוכלי רק דרך מודעות עצמית ודרך זה שתביני איך לטפל באותן נקודות חולשה שלך, וככה הוא לא יוכל ללחוץ עליהן. יקירה קחי את העצה הזאת בשתי ידיים ותעזרי לעצמך כי כמו אמרת את לא יכולה לצאת ולחזור כל פעם שיש מריבה. אז אם את רוצה באמת שיפור בחייך שווה שתתחילי להשקיע בחיים שלך.

אני רוצה לוודא שהבנתי אותך רותי...../images/Emo9.gif

על השואלת להמשיך לעצב עצמה לפי רצונו של בעלה על מנת לזכות בשקט, הערכה וכבוד? לשם כך באה ההצעה ללכת לסדנאות למודעות עצמית?

רותי 11

New member
ממש לא - הכוונה

היא שהיא צריכה לעבוד על עצמה בשביל עצמה כמובן שגם הסביבה תרוויח מזה - אבל הרווח הוא אישי לחלוטין, וכל עוד היא תראה איך בעלה מתעמר בה, זה מעיד על כך שעדיין יש לה על מה לעבוד הוא סה"כ משקף לה את מצבה הפנימי

כמה שאלות מסרבות להרפות ממני

ומאיזה כיוון שאני לא מסתכלת על הדברים שכתבת, אני רואה אלימות - כרגע היא מילולית ונפשית, ולמרות שלדעתי המאוד אישית אלימות מילולית הרבה יותר עמוקה מאשר אלימות פיזית, אבל בכל זאת אלימות.... והמרחק בין זה לסטירה/מכה הראשונה לא גדול במיוחד. בבקשה תצרי איתי קשר במסר... שולחת לך
גדול

ayala1234

New member
הערה קטנה

נאמר פה לא מעט רציתי רק לציין שההערות והקללות של בעלך כלפייך ממש "הקפיצו" אותי האם באמת נראה לך שאת צריכה וראוייה לסבול התנהגות כזו?! האם באמת נראה לך שעלייך להבליג על יחס כזה?! בעיני, יחס כזה הוא פשוט בלתי נסבל, חד וחלק! תחשבי על זה, בבקשה! לא משנה מי את ומה את, אף אחת לא ראוייה ליחס משפיל שכזה! המליצו כאן על סדנאות למודעות עצמית אני הייתי ממליצה גם על טיפול ייעוץ אישי "אחד על אחד" שיתמקד אך ורק בך (זה לא סותר, אפשר ללכת גם לסדנאותבמקביל, בכפוף לאפשרויות ולמצב הכספי כמובן, ואם יש בעייה כלכלית - נסי אולי ייעוץ מסובסד דרך קופ"ח, ארגוני נשים, וכד') בהצלחה ושנה טובה!

לנושנוש

New member
קודם כל ליברוח מהקשר האומלל הזה!

אחרי זה תשיגי לך כל עזרה שתרצי. פסיכולוגים, תרפיסטים. סדנעות. חבל על הזמן. גם אולי אם תגידי לבעלך היקר שאת עוזבת אז ולי הוא יבוא איתך ליעוץ וגם אז אני לא בטוחה מה יצמח מזה. נראה שיש ביניהם חוסר כבוד מצידו וחוסר קבלה מצדך. חוסר כבלה כלפי עצמך אולי גם אותו והסביבה שלך. אם היית שלמה עם עצמך"מטומטמת" אחד היה סוגר את "העניין" מבחינתך והיית נוקטת צד. אני לא מבינה למה את מחכה... אהבה? מה עם אהבה כלפיך???

tagademalhuta

New member
כמו שזה נשמע-

תתגרשי ממנו. לא תמיד צריך לעשות תיקון ריגעי. גילית מי הוא. קומי תמשיכי במקום אחר. זה לא נשמע כמו מתכון טוב לחיים.

למעלה