ממש צריכה את עזרתכם!!!!

taking place

New member
ממש צריכה את עזרתכם!!!!

אני צריכה להעביר פעולה על ציונות לכיתה ד'. הם קבוצת בנים נורא (!!) אקטיבית, ונושא כזה כבד חייבים להעביר לה ממש בקלילות. באמת שאני חסרת אונים ואין לי שמץ אפילו למשחק פתיחה! הייתי ממש שמחה לרעיונות, תודה, שני

לוקחת מקום יקרה../images/Emo13.gif

פעולה על ציונות היא אחת הפעולות החשובות ביותר ובין הטובות שיש. אז מתחילים: 1. שמש אסוציאציות- ציונות 2. הגדרה מילונית- ציונות 3. מחלקים את הקבוצה ל4 קבוצות וכל קבוצה מקבלת סיפור להציג אותו:
העליה הראשונה
הרצל
דוד בן-גוריון
מועצת החכמים של המדינה והקמת המדינה. 4. משחק הזיכרון: שם ותמונה 5. מחלקים לקבוצה את המילים של ההמנון. שואלים את הקבוצה מה הם יודעים על ההמנון. מנתחים יחד איתם את ההמנון. 6. תחרות עיצוב הדגל החדש של המדינה. 7. הסבר על הדגל.
בהצלחה.

דווני

New member
היי רעיון

גם אני מדריכה את כיתות ד' והעברתי להם לפני שובעיים בערך פעולה על ציונות... עיקר הפעולה היה בינגו: רשמנו מילים שקשורות לציונות על דף ולכל ילד היו 9 משבצות והוא היה צריך לבחור 9 מתוך 20 מילים בערך ולרשום בדף אחר כך לא הגרלנו את המילים אלא הגרלנו שאלות והם היו צריכים לענות על השאלות וכך להגיע לתשובה... היו שאלות על עליות שונות מלחמות ואנשים חשובים בהיסטוריה של מדינת ישראל... המשחק הזה הלך ממש ממש ממש טוב ואנחנו ניסינו לעשות עוד כמה משחקים אבל זה היה קשה וגם אנחנו רצינו שאולי ימחיזו משהו שקשור לציונות אך בגלל שהם קטנים ייעצו לנו לא לעשות זאת. אם תא רוצה את השאלות, רעיונות ועצות.. תמיד פה (=

עוד מתודות שתוכלי להשתמש להכנת הפעולה

1. טריויה עם פאזל- מחלקת את הקבוצה ל3 עד 4 קבוצות וכל פעם שואלת קבוצה בתורה שאלות בנושא מדינת ישראל עם 3 תשובות. במידה וענו נכונה הם מקבלים חלק מתוך פאזל אותו הם יצטרכו להרכיב ולאחר שזיהו את הדמות המופיעה שם אתם יושבים ומדברים עליה ומה היא קשורה לציונות. 2. תפזורות- מציירת תפזורות על בריסטולים ומחלקת לכל קבוצה תפזורת. הקבוצה הראשונה שמצאה הכי הרבה מיילם בזמן הקצוב תנצח. 5. תשבץ- מציירת תשבצים על בריסטולים ומחלקת לכל קבוצה תשבץ והם צריכים לפתור אותו. הקבוצה הראשונה שתסיים את התשבץ ראשונה תנצח. בהצלחה

למעלה