ממש צריכה עצות...

moment in time

New member
ממש צריכה עצות...

שלום לכולם, יש לי בעיה עם "חברותיי" לעבודה ואני ממש אשמח לעצות ובעיקר נקודות מבט שונות משלי. מצטערת - קצת ארוך... אני אחת משלוש מזכירות בחברה, כולנו יושבות בקבלה ומהוות את התמיכה האדמיניסטרטיבית למשרד כולו. בעקרון, כל אחת מאיתנו "מצוותת" לאנשים מסויימים אבל כמובן שאנחנו אמורות לגבות האחת את השניה במקרה הצורך. אני ומזכירה א' עובדות יחד כבר שנה ואילו מזכירה ב' לאחרונה החלה לעבוד במשרה מלאה לאחר חצי שנה של משרת ערב. קשה לומר שאנחנו מסתדרות.... מזכירה א ואני היינו מאוד מיודדות, חשבתי אפילו חברות, עד לפני חצי שנה כשהיחס שלה כלפי השתנה מן הקצה אל הקצה ומאז היא מכשילה אותי, מדברת עלי מאחורי הגב, מייצרת במשרד את התחושה שהיא עושה הכל ואני עושה הרבה פחות ואני עושה טעויות על ימין ועל שמאל. מיותר לציין שכל זה שטויות במיץ. לשמחתי הרבה, הבוס שלנו קרא לנו לשיחה לפני מספר שבועות ובשיחה הזו התברר לו כי כמות האחריות, המשימות והמטלות שלי גדולה בערך פי 4 משלה. היא מצידה - ממש רצתה לקבור את עצמה... לאחר השיחה הזו, הוא ניגש אלי ואמר לי שהוא לא מאמין כמה הוא נפל בפח שלה ושהוא לא רוצה יותר שימשך המצב בו אני עושה את כל העבודה והיא לוקחת את כל הקרדיט. התגובה שלו כמובן מאוד שימחה אותי, אבל לצערי - זה לא משנה את ההתנהלות היומיומית עם מזכירה א. היא באופן שיטתי נוקטת בהתנהגויות שמקשות מאוד על העבודה: נותנת לטלפון לצלצל ומצפה שאני או מזכירה ב' נענה, רוטנת על כל מה שיש לה לעשות, והכי הכי מפריע - היא כל הזמן, אבל כ-ל הזמן טוענת שהיא עמוסה בטירוף- טענה שכמובן "משחררת" אותה מלעזור כשאני צריכה עזרה. וזה כל כך לא הגיוני!!! כפי שאמרתי - לי יש פי 4 (לא הגזמה - ממש עשינו רשימת משימות) משימות ממנה ואיכשהו אני מצליחה לא להיות עמוסה כ-ל ה-ז-מ-ן! ולכן ברור לי לגמרי שהיא פשוט עושה את עצמה או שהיא עובדת כל כך לאט שהיא חברה לא יעילה בצוות! אני כל כך מתוסכלת מהיחס שלה, התקיעות סכין שלה בגב שלי (עובדה בדוקה - נתקלתי לא במקרה אחד ולא בשניים בהם היא פשוט העמידה פנים מולי שהכל בסדר אבל לכלכה עלי מאחורי הגב לבוס!), החוסר אחריות שלה וההתחמקות מעבודה, ההעמדת פני מסכנה ועמוסה - אני לא יכולה יותר! לפני כחודשיים התיאשתי כל כך שהתחלתי לחפש עבודה אחרת אבל אני לא רוצה לעזוב מקום שדי טוב לי בו, שאני מכירה ומכיר אותי - בגלל אישיות מעצבנת וצבועה אחת. מצד שני - אני לא רואה את עצמי מעבירה 10 שעות ביום יושבת צמודה אליה... והשאלה שלי היא כזו - מה אני עושה? האם נתקלתם במקרה דומה? איך יצאתם מזה? ממש אודה לתגובות

למה

העבודה לא חולקה שווה בשווה לאחר הפגישה עם הבוס? למה את ממשיכה לעבוד פי 4 יותר קשה?. לדעתי כדאי לך לדבר עם הבוס. תבקשי שיחה איתו, ותספרי לו הכל. תבקשי ממנו פיתרון.

moment in time

New member
נכון, שכחתי לציין

שהבוס שלי לא ממש יודע לנהל אנשים, מעדיף להמנע ואף להתחמק מקונפליקטים ולא ממש מתערב בשום דבר. בקיצור - פתרון ממנו אני לא אקבל. יותר מזה - היא לא יודעת לעשות חצי מהדברים שאני יודעת לעשות, אז להטיל את העבודה עליה זה לא ממש אופציה. ואם לומר את האמת, אין לי בעיה עם חלוקת העבודה כמו עם חלוקת הקרדיט. יש לי בעיה עם ההתנהגות שלה והגישה הכללית שלה. ומאחר והפורום הזה מיועד לדיון על יחסים בעבודה, זה בדיוק מה שאשמח לקבל בו דעות - איך לשנות את היחס שלי למצב או לחלופין איך לגשת לעניין על מנת לשפר את היחסים במהלך יום העבודה שלנו.

תראי

הגישה שלה שלילית. על מנת שגישתה תשתנה, הדרך היחידה היא למצא את הדרך לליבה בזאת שתתחברו. ברגע שהיא תרגיש שאת חברה שלה, היא תנסה לעזור, כי תהיה לה יותר מוטיבציה. יהיה לה יותר אכפת. את גם צריכה לעבוד על עצמך. את צריכה לחשוב מה כדאי לך לעשות כדי שגישתה תשתנה. אם את לא תשתני, היא בוודאי לא תשתנה. אני בטוחה שאם נשאל אותה, היא גם תגיד שיש דברים שמציקים לה בך. צריך שניים לטנגו. ועל מנת שנוכל לשנות התנהגות של מישהו, אנחנו גם צריכים להשתנות, בגישה, ביחס, בהתנהגות וכו'. תנסי להחמיא לה, לעודד אותה, לשתף אותה וכו'.

אפשר רגע?

אני ככה מתפרצת לפורום ולדיון כי רק עכשיו גיליתי אתכם! נעים מאוד
כדי לייצר שינוי יש צורך בסוכן שינוי כפי שאני נוהגת לקרוא למי שמחליט שכך המצב לא ימשיך! וגם... שינוי מתרחש במצב בו המחיר שאני משלמת עבור המשך ההתנהגות הוא גדול יותר מהרווח ממנו. אני יודעת שזה משפט קצת מבלבל, אבל תקראי אותו כמה פעמים _ לי לקח בערך 5 - ותראי כמה הוא גאוני בפשטות שלו. ותכל'ס מה זה אומר? את סוכנת השינוי באוירה במשרד כי לך חשוב שתהיה אוירה טובה ועל כן את תקחי אחריות ותעשי ככל שביכולתך לשמור על אוירה טובה- אין לך ולא תהיה לך כל שליטה על מה שהמזכירה השניה תחליט לעשות מצידה אז חבל על האנרגיות שלך לנסות לשנות אותה. כל עוד היא מרויחה מההתנהגות המעצבנת שלה - והיא עדיין מרויחה כי הנה עובדה את כועסת, מעוצבנת- כותבת כאן ומחפשת תשובות- בקיצור מעסיקה אותך- היא תמשיך בשלה כי זה ממלא אצלה איזה צורך מסויים. אז תרדי מזה- תתרכזי בעבודה הטובה שאת עושה, בקשרים הטובים שלך עם הממונים עליך ובמה שיש לך שליטה עליו- כל היתר כבר יגיע למקומו בשלום... או שלא! ואז היא תמצא את עצמה מחפשת עבודה אחרת ולא את! מה את אומרת?
בהצלחה! סנדרה

ramib6

New member
מיקוד שליטה

האם אתבאמת יכולה להשפיע על המזכירה השנייה? אני חושב שלא -אין ביכולתנו לשנות אחרים ,אנחנו יכולים רק לשנות את עצמנו . לכן מבחינת אוירה תקחי את האחריות לכיוון שלך ותעשי את מה שאת יכולה כדי שאת תרגישי טוב . מבחינת עשייה להערכתי המשיכי לעשות את העבודה כמו שצריך . מבחינת קרדיטים האם בעוד מקומות בחיים היה לך עימות על קבלת קרדיט ? מה עשית באותו המקום?האם רוצה להגדיר את הקרדיט שלך על פי פעולות ? האם יכולה לחשוב על דרך שידעו מה את עושה בלי להישמע טרחנית? כמה זה חשוב לך עניין הקרדיט? אולי תזמי ישיה או סיכום שבועי מסודר על העשייה -משהו שיועבר לבוס גם. בהצלחה רמי

אין לך מה לדאוג

ברגע שהמנהל שלך מודע לתרגילים האלו והוא רואה את העבודה שאת מבצעת - ובנוסף הוא גם אמר לך שאת עובדת קשה יותר. אז מה הדאגה? הרי בעיקר מה שחשוב הוא ההכרה מצד הבוס. לדעתי, אין לך ברירה אלא להתסדר איתה - אם המצב לא מאפשר את זה - אז תבהירי לבוס שלך שאם הוא לא יעשה סדר אז את לא מוכנה להישאר.

למעלה