ממש צריכה פה עזרה ..

ממש צריכה פה עזרה ..../images/Emo187.gif

אחת הגולשות מאחד הפורמים שלי נמצאת כבר המון זמן במצב נפשי מאוד מאוד קשה ! יש לה איזה מחלה שבגללה היא לוקחת מלא כדורים שמעייפים אותה, ורע לה ומגעיל לה. אני מדברת איתה די הרבה אבל היום זה הגיע לשיא : אני מצרפת פה את עיקרי השיחה שלי איתה מהיום
מורי: הייי מורי: מה המצב? ע: לא טוב ... מורי: מה קרה? ע: נמאס לי כבר מורי ... אני מתכוונת לסיים כמה דברים וזהו ... אין לי כוח להמשיך יותר ! מורי: שאת אומרת שאת מסיימת דברים... למה את מתכוונת? עדי : לסיים כמה דברים שאני צריכה לעשות ... וזהו ... אני לא רוצה לחיות יותר מורי: אל תגידי את זה! אני לא מוכנה לשמוע דבר כזה מורי: שום דבר לא שווה להפסיק את החיים בשבילו! ע: :\ ע: אני צריכה ללכת ... מקווה לחזור יותר מאוחר ע: עוד שעה ... מקווה מורי: את תחזרי !!! ע: אני אחזור ... שבוע אני נותנת לי לסיים מורי: אני נותנת לך יותר .. למיטב ידיעתי היא נפגשת עם איש מקצוע אבל לדעתי המצב פה כבר מוגזם.. מה אני יכולה לעשות

לפנות לסה"ר,

להפנות אותה לסה"ר, לשתף את מנהלת האשכול שלך ולא להישאר לבד עם הדבר הזה. לפעמים זה ממש רציני ולפעמים יש אנשים חסרי התחשבות שכותבים מילים איומות ושמים משא מאוד כבד על כתפי חבריהם כדי לקבל רחמים או תשומת לב יתרה - בלי בכלל להתחשב ביכלתו של מי שעומד מולם לעשות משהו בנדון. מכיוון שאין לדעת אם זה רציני או לא - מחלקים את העומס בין כמה יודעי דבר, ביניהם אנשי מקצוע. הכי חשוב זה לא להישאר לבד עם האינפורמציה. אני חייבת להגיד שאישית אותי זה מאוד מעצבן כשאומרים לי דברים כאלה ואחר כך מצפים שאני אעשה משהו עם זה. את הג'יפה וחוסר האונים שלהם הם מעבירים אלי, הם השתחררו מאיזה עול ועכשיו אני תקועה... ואללה יופי! בטיפול, יש מקום לדבר על אותו "נמאס לי מהכל" ולפעמים כשמרגישים נורא רע וחסרי שליטה בכל תחום בחיים המחשבה הזו שיש מקום אחד בו שולטים ביד רמה, זו מחשבה מאוד מרגיעה אפילו... על כל אלו מדברים בטיפול, לא עם חברים. עליך להתחלק במידע!!

הבעיה היא ../images/Emo187.gif

שהיא כן נפגשת עם איש מקצוע והיא אומרת שזה לא ממש עוזר לה . הצעתי לה לחשוב על בנתיים אני לא יודעת אם היא תפנה או לא . אני יודעת שהיא רצינית בדברים שלה ולא אומרת סתם!

גם אם היא רצינית

זה מאוד לא מתחשב להפיל תיק כזה על חברים. אני מאוד מכירה את הדבר הזה ש"טיפול לא עוזר". במקרים ממש חמורים שנשקפת סכנה לחיים צריכים שמירה צמודה. לא לעזוב את האדם מסביב לשעון. לפעמים משפחות מתגייסות לעניין הזה, ולפעמים חברים - אבל לרוב, שוקלים אשפוז קצר עד יחלוף-זעם. האשפוז עושה כמה דברים: 1) הוא מאפשר שמירה ע"י אנשים יחסית ניטרליים, שזו העבודה שלהם ולשם כך הם מקבלים משכורת. הם פחות מעורבים רגשית - ובמקרה של שמירה זה בדיוק מה שצריך. 2) הוא מנתק את מי שכל כך סובל לכמה זמן מהקונטקסט שכל כך קשה לו ומאפשר למי שיכול, להתחיל לראות דברים מזוית קצת אחרת. 3) הוא מאפשר התחלה של טיפול יותר אינטנסיבי. אני לא יכולה לדמיין כמה זה יהיה קשה למשפחה או לחברים אם הם לא יצליחו בשמירה. זהו עול מאוד מאוד קשה. אם היא רצינית - כנראה זה הזמן להגיע לחדר מיון.

למעלה