ממתין לג"ק מתוך ארהב, האם מותר לעבוד עם מעסיק ישראלי בינתיים

sapog

New member
ממתין לג"ק מתוך ארהב, האם מותר לעבוד עם מעסיק ישראלי בינתיים

שלום לכולם,

הגשתי לאחרונה בקשה לגרין קארד, על בסיסי נישואים, מתוך ארה"ב (i130+i485).

האם בינתיים מותר לי לעבוד עבור מעסיק ישראלי?
עבודה בתמיכה טכנית בלקוחות\help desk בעזרת המחשב והטלפון.
השכר יכנס בצורה מסודרת לחשבון הבנק בישראל.

אני מניח שהתשובה היא - לא.
יש אולי דרכים סביב זה?
האם אני יכול לפתוח בארה"ב חברה\עסק זעיר ולספק את השירות כעצמאי? עד כמה מסובך זה?

תודה לכולם.

ranshe

New member
בגדול - לא

בקטן - על איזו ויזה אתה עכשיו? האם קיבלת כבר <שכחתי את השם המדויק, אולי EAP?>?

sapog

New member
לא קיבלתי עדיין EAD

אני על ויזת תייר B1\B2.
תודה.

John the Savage

New member
אשר, אם אתה כבר כאן, יש לי שאלה

בהנתן שאני אזרח ישראלי, אבל לא תושב ישראל (אני חי בארה"ב כבר 10 שנים).

אם אני עובד כפרילנסר מול חברה ישראלית עם טפסי 1099MISC בזמן שאני נמצא פיזית בארה"ב, איך יתייחסו לזה רשויות המס בארץ? האם יש כאן ארוע מס בארץ? האם יהיה איזשהו ניכוי מס? האם אני צריך לדווח בישראל, או רק בארה"ב?

John the Savage

New member
ונ.ב. משהו לא עובד נכון בקידוד של הטקסטים בבלוג שלך

לפחות בדפדפן שלי כל הטקסטים הפוכים וקשה לקרוא.

אתה מתכוון שהטקסט מוטה לצד שמאל?

אני אבקש שינסו לסדר את זה
אני לא מבין בזה כלום...
תודה רבה!!

John the Savage

New member
בחלק מהמקומות הטקסט באמת מיושר לשמאל

אבל גם במקומות בהם הטקסט מיושר לימין, כיוון זרימת הטקסט לא מוגדר כ-Right-to-Left, ולכן כל מיני סימני פיסוק בורחים וכו'. וזה לא רק יישור. בחלק מהמקומות כשיש מונחים באנגלית, בכלל סדר המילים משתבש. נסה לקרוא לדוגמה את המשפט הראשון בבלוג שלך לגבי מימוש אופציות במקום העבודה.

אם הקימו לך את הבלוג על תוכנת wordpress, צריך להגדיר אותו בתור Right-to-Left. אם הבחור שעושה לך את העבודה לא יודע איך עושים את זה, שיבדוק בקישור הזה:
https://codex.wordpress.org/Right-to-Left_Language_Support

John the Savage

New member
בעצם תיקון

לא בטוח אם החברה בישראל תנפיק לי טפסי 1099. סביר להניח שהם לא מחוייבים ולא יודעים להנפיק את הטופס. אבל עדיין מדובר בעבודה כפרילנסר מול חברה ישראלית.

תשובתי לא תשתנה......1099 הוא מונח אמריקאי......

אתה כמו כל מקרה של תושב ארהב הנותן שירות לחברה ישראלית
אם השירות ניתן כאן בארהב (למשל יעוץ)
אין זכות מיסוי בישראל
אין ניכוי מס ישראלי במקור
&nbsp
אשר

תשובה

שלום חבר!
אין ניכוי מס במקור ישראלי.....
זוכר?
שני עקרונות יסוד
1. הכנסה הופקה בידי תושב זר (בעינים ישראליות)
&nbsp
2. ההכנסה אינה ממקור ישראלי
&nbsp
&nbsp
ולכן אינה חייבת במס בישראל ואינה חייבת בניכוי מס במקור בידי המשלם
&nbsp
(אלא אם כן תספר לי שאתה נוסע לישראל לפרקי זמן בהם אתה מספק את השירות שם...
&nbsp
אשר

ilanvag

New member
אשר, זה נכון בתיאוריה, יותר מסובך במציאות.

היה לי מקרה דומה לפני כמה שנים - סיפקתי שירותי ייעוץ לחברת היי-טק (סטארט-אפ) ישראלית, שבמקרה הזה כן היה לה סניף קטן בארה"ב, אלא שכל הנהלת החשבונות ישבה בארץ, והיה להם קל יותר לעבוד מולי דרך הנה"ח הישראלית.
&nbsp
כדי לקבל תשלום, ועל מנת שהם יוכלו להעניק לי פטור ממס על התשלומים, נדרשתי למלא טופס די חודרני ומקיף של רשויות המס הישראליות (כבר לא זוכר איזה טופס בדיוק), והאישור הוא לא אוטומטי ולא נעשה על-ידי החברה (הלקוח) - רשויות המס צריכות לבחון את זה ולאשר ניכוי במקור של אפס, דבר שהיה אמור לקחת זמן לא קצר (לא זוכר, נדמה לי שאמרו לי שזה יכול לקחת כמה חודשים).
&nbsp
לא הסכמתי להיכנס בכלל ל"סיפור" כזה, והודעתי להם שמכיוון שאני בארה"ב, מספק להם את השירות בארה"ב, ואין לי שום קשר לרשויות המס בישראל -- אני מוכן לעבוד אך ורק מול הסניף האמריקני שלהם, ובלי שום קשר לרשויות המס בישראל, או שאני מפסיק את הפרויקט לאלתר. הם הסכימו, ובכך נפתרה הבעיה.
&nbsp
אבל נקודת המפתח -- ואותו סטארט-אפ קיבל שירותי ייעוץ מאחת החברות הגדולות בתחום (נדמה לי שדלויט, לא זוכר) -- ולפי ההנחיות שהם קיבלו, הם היו חייבים לעבור דרך רשויות המס בארץ ולקבל היתר לשלם עם פטור ממס... ואותו מעבר דרך רשויות המס הישראליות, שעבורן העוסק האמריקני צריך למלא טפסים, זה המקום בו דברים מתחילים להסתבך.

אני מבין

הגיוני.
סעיף 170 לפקודת מס הכנסה מחייב ניכוי מס במקור
1. מתשלום לתושב חוץ
2. שהוא הכנסה לפי פקודה זו
מאחר ואתה נותן שירותים בארהב -זו לא "הכנסה חייבת לפי פקודה זו"
אני כן מסכים שרשות המסים בבואה לתת פטור מניכוי מס במקור
תבקש לאמת שמדובר בתושב חוץ ושההכנסה הופקה בחול
אז ניתקל בפרוצדורה...זה בסדר

John the Savage

New member
יש לך ניסיון עם טופס 114א'?

לפי מה שראיתי, חברות ישראליות אכן מחוייבות לנכות במקור 25% מתשלומים לאנשים וגופים שאינם תושבי ישראל, אלא אם ממלאים טופס 114א ומקבלים אישור שההכנסה לא כרוכה במס (משום שההכנסה לא נצמחה בישראל).

השאלה היא עד כמה זו באמת פרוצדורה מסובכת וארוכה, ברמה שבה כדאי לשקול תשלום דרך סניף של החברה מחוץ לישראל.

מילאתי טופסי סמ 114 בעבר

שעבדתי בפאהן קנה GT בתל אביב לפני שנים......
זה טופס הצהרה..
מצב
מכוח חוזר של מה 34/93
ראה:
http://rommi.co.il/ניכוי-מס-בהעברות-לחול/
&nbsp
גם זכור שזו לא הבעיה שלך אלא הבעיה של המשלם הישראלי.
&nbsp
הוא יכול להקים סניף כאן בארה"ב -לדעתי ייותר כאב ראש למערכת מאשר
להשיג פטור מניכוי מס במקור
-לזכור שאם לסניף יהיה רווחים -יהיה חייב במס סניף אמריקאי
(12.5 אחוזים לפי אמנה)
&nbsp
אשר

Boston Guy

New member
ממליץ לך לפתוח גוף עיסקי שיספק שרותים, במקום לעבוד על 1099

בהנחה שאתה רואה בזה פעילות מתמשכת שאולי גם תעשה מול יותר "קליינטים" מאשר חברה ישראלית אחת - מאוד ממליץ להקים ישות עיסקית שדרכה תעשה את העבודה הזו.

יש לזה יתרונות, לדעתי, מהרבה בחינות - LIABILITY, הגנה על הרכוש הפרטי שלך, מבחינת מיסוי והכרה בהוצאות עסק, מבחינה משפטית וכיוצ"ב.
ולדעתי - היתרונות הללו מצדיקים את "כאב הראש" (והעלויות) שכרוכות בהקמת, רישום, רישוי וביטוח הגוף הזה והטירחה שכרוכה בהגשת דו"ח מס נוסף.

זה גם פותר לחתולים את העניין של "האם יש לי חובת מיסוי בישראל". הלקוח שלך בישראל יוכל להציג חשבונית של חברת Where the wild things are (להלן - "WTWTA") הזרה שמקום מושבה בארה"ב, ושעליה אין בכלל את השם של יוני סבג.

John the Savage

New member
זה עוד דבר שאני צריך אולי לבדוק מול רו"ח באופן פרטני

נכון לעכשיו התוכנית היא לעבוד מול חברה אחת ספציפית כפרילנסר בעבודה לפי שעות. הפעילות מול החברה הזו תהיה כניראה פעילות מתמשכת, אבל אין לי תוכניות לעבוד עם "קליינטים" נוספים.

על פניו לא ברור לי איזה הוצאות עסק יהיו לי, כי כל מה שאני צריך לעבודה זה מחשב וחיבור אינטרנט. אז אולי אם אצטרך לשדרג את המחשב, אבל זה כבר זניח ... אולי אפשר יהיה להוציא מימון לטיסות לארץ מהחברה מידי פעם לצורך פגישות עסקיות, אבל בינתיים זה לא משהו שנמצא על הפרק.

למעלה