ממתיקים ושמן

ממתיקים ושמן


היי,

רציתי לקנות לי ממתיק שאינו דבש או סוכר.
לתה, לקפה ולדייסות.
יש לי את הסירופ אגבה שאני מרוצה ממנו, אבל קראתי קצת על סטיביה והבנתי שהיא עדיפה על האגבה מבחינת ערך קלורי מופחת ומבחינת אינדקס גליקמי נמוך יותר (מניחה ששני הדברים הולכים ביחד).
מישהו יודע עוד דברים ויוכל להמליץ על סטיביה מסוימת?
חשבתי לקנות סטיביה בטיפות.

בנוסף, שמן שומשום- יש לכם מושג אם עדיף מזוכך או לא מזוכך?

תודה רבה ושבוע טוב.
 

ladybug6

New member
אין הבדל כ"כ בין סוכר לדבש

לאגבה למייפל לסילאן וכו'.. כולם סוג כזה או אחר של סוכר מרוכז. סטיביה אכן שונה מהבחינה הזאת אבל קחי בחשבון שיש לה טעם... מיוחד. יש שאומרים לוואי

אם זה כדי להמתיק דברים כמו תה ודייסות אז הטיפות באמת נשמעות לי הכי נוחות לשימוש. אין לי נסיון עם סטיביה אז אני לא יודעת להמליץ על סוג מסוים.. סורי :)
 

ladybug6

New member
סוכר לבן/חום

בבישול מעדיפה סילאן לפעמים.
לא רואה הבדל משמעותי (מלבד במחיר..)
קפה ותה אפשר להתרגל לשתות גם בלי המתקה, או עם המתקה מעטה בלבד. אני אישית אוהבת שזה קצת מתוק אז את התה ממתיקה במעט סוכר. קפה אני לא שותה אבל אם פעם ב כן אז על בסיס חלב סויה שכבר ממותק ממילא אז לא צריך להוסיף עוד..
 
כן, גם אני קפה ותה שותה בלי המתקה

אבל אם נגיד אני רוצה לעשות לי משקה מלימון, ג'ינג'ר ומשהו ממתיק אז אני צריכה את הממתיק

בכל מקרה, תודה.
 

merav999

New member
לאלו דייסות את מתכוונת?

דייסת שיבולת שועל אפשר להמתיק למשל בתמרים ובבננה.
 
דייסה מקמח טף.

תמרים ובננה זה רעיון מעולה לדייסת שיבולת שועל.
אבל מעולם לא עשיתי אותה עם חלב סויה או דומיו, ובחלב רגיל לא אשתמש.
תודה.
 

merav999

New member
אני עושה את הדייסה עם חלב סויה או עם מים

וכפית שקדיה ויחד עם הפירות זה מתוק מספיק. אפשר גם לעשות עם מים ופירות (אפשר גם פירות יבשים) ולראות אם זה מספיק מתוק בשבילך.
 

vegetalien

New member
לסטיביה אין ערך גליקמי,

כי אין בה קלוריות. המתיקות שלה כל כך גבוהה עד כדי כך שמספיק כמות זעירה מאוד שלה (מדוללת בתוך מים, נניח) כדי לתת את האפקט. ולכן אין ערך קלורי - או גליקמי.

לגבי ממתיקים עדיפים - תכלס, אני לא חושב שאגאבה או סילאן עדיפים על סתם גרגרי סוכר. בסופו של יום, שלושתם זה די קלוריות ריקות. ההבדל ביניהם הוא ביחס הרכב הסוכרים (גלוקוז-פרוקטוז-סוכרוז) שלהם.
לאגאבה יש ערך גליקמי נמוך, אבל מסיבה לא טובה - הוא עתיר-פרוקטוז (יותר מ- 70%). פרוקטוז אינו מעלה את רמת הסוכר בדם - אבל הוא עלול לעשות שמות עם הטריגליצרידים.

יש ממתיק אחד שמביא תועלת מסוימת על-אף היותו ממתיק (דבר שאינו בריאותי בכל מקרה): מולסה Blackstrap.
היא עשירה במינרלים (במיוחד סידן, ברזל ומגנזיום), אבל זהירות - טעם דומיננטי מאוד ונרכש בעליל.

אגב,

C'est payé, balayé, oublié
Je me fous du passé
 
מממממ...אז שוב אשאל מה עדיף?

אם אני רוצה ממתיק כלשהו למספר צרכים.
ולא רוצה דבש או סוכר.
בעת שורות אלו אני שותה את המשקה החביב עליי: לימון, ג'ינג'ר, רוזמרין (חידוש מרענן בעליל!) ואגבה.
מה עדיף לשים במקום האגבה?
אשמח להמלצה, ומבטיחה לא לדווח עליך לרשות לניירות ערך


ו...כן, אני מאוד אוהבת את השיר הזה.
לא מזדהה עם כולו, אבל עם רובו
 

vegetalien

New member
אין צורך לדווח.

אני בא מהגישה הפרקטית, שהולכת ככה:

1. התה/קפה/דייסה מר/ה לי.
2. אין לי חשק להתרגל בלי ממתיק.
3. ממתיקים תפקידם להמתיק, ותו לא. הם לא באמת "עדיפים" אחד על האחר. אחרי הכול, זה קלוריות ריקות.
4. מה הכי זול מביניהם?
5. סוכר לבן.



לגבי ממתיקים דלי-קלוריות (כמו סטיביה/סוכרלוז/סכרין וכד') - מבחינה בריאותית, עדיף סטיביה, אבל אכן עשוי להיות טעם לוואי כלשהו. סוכרלוז (סוכרה דיאט) הוא נייטרלי, ועדיף על סכרין (סוכרזית/Sweet n' low).
אני מודה בחטא - פעם במספר חודשים יוצא לי לצרוך מעט סוכרלוז.
 

vegetalien

New member
אריתריטול?

אה, כוונתך לסרטון של ד"ר גרגר בנושא?
כן, טוב - בדומה לסוכרלוז, מדובר ברב-כהלים. מכיל כ- 0.2 קל' לגרם.
יש רק בעיה אחת - הוא אינו נפוץ בארץ חמדת אבות.
אם כבודו מוצא רשת שבה נמכר הממתיק, ובמחיר הגיוני, הוא מוזמן לדווח, וליושבי הפורום ינעם.
 

vegetalien

New member
תיקון טעות.

סוכרלוז אינו ממשפחת הרב-כהליים.
התבלבלתי עם סורביטול, מניטול, זיליטול וכל השאר.

רק קמתי.
 
כן. לא ראיתי את הסרטון, טעמתי דוגמית שקיבלתי

מ-iherb והוא היה מאוד טעים לי. תהיתי אם הוא אינו מזיק יחסית לעומת נגיד סטיביה.

אגב, המוצר שטעמתי היה זה:

http://goo.gl/tWRVRd
 
למעלה