ממתי ולמה חיילים חייבם להתגלח?

יונית א

New member
ממתי ולמה חיילים חייבם להתגלח?

ואני מתכוונת הרבה שנים לפני ויקטור הרס"ר.

morning star

New member
אני לא ממש זוכר

אבל החיילים הרומאים היו מגולחים. במחשבה לאחור, אני חושב שגם היוונים. אולי זה מגיע מספרטה? (ניחוש...). שלך אילן

יונית א

New member
אלכסנדר מוקדון האב המאושר-אבל

השאלה היא למה? מה הסיבה? יותר חשוב ממי היה האבא המקורי.

ezer

New member
יוסיפון פרק שישי

מלך מצרים שהיה נקרא "ניקתניבור", וברח ממצרים לאחר הפסד בקרב. ונדד לארץ מקדוניא כאדם מכובד ואחד מהחכמים(היה מכשף). ולאחר שיחה עם אשת פילפוס המלכה נביארש הלך לקסום קסמים ובתרגיל מוצלח, השיג את הסכמתה להשאר באחד החדרים בארמונה. ומהמפגש בינו לבינה, נולד אלכסנדר מוקדון.

haleth

New member
לא יודעת ממתי, אבל יתכן

שהסיבה היא פרקטית. למיטב זכרוני, היה זמן בו חיילי הולנד (מתישהו בשנות הפרחים העליזות) הורשו לגדל שיער ארוך. כעבור זמן מה, שכנראה היה שהשיער מסתבך ומפריע, חזר האיסור. אבל בצה"ל מותר לגדל זקן ו/או שפם.

יונית א

New member
סיבה לגמרי פרקטית-כדי שחיילי האוייב

לא יתפסו את החיילים בזקנם. וככה יצליחו בקרב פנים אל פנים. והיות ובשנות ה70 כבר לא ממש השתמשו בחרבות ומגינים, אז האיסור כיום,הוא פוקנציה של יעילות שימוש במסיכות גז. מאידך בצה"ל האישור לגדל זקן או שפם או שניהם,היא לדעתי(לא בדוק) תלות של חוסר רצון לפגוע בחיילים שומרי מסורת שחשים חובה דתית לגדל זקן.

almog4

New member
זכור לי שבתקופת השרות הסדיר שלי

שהסתיים לפני כמה שנים, היה לי זקן (פרטים על עברי המזוקן אפשר למצוא בפורום יוצאים בשאלה , כאן בתפוז, שגם בו אני כותב). בכל אופן, הזקן היה די דליל - מה לעשות - וזכור לי שבטירונות הרס"ר היה תופס אותי כמעט כל בוקר ושואל למה אני לא מגולח. (ולא זכר שהוא שאל אותי אתמול). סתם, נזכרתי. אלמוג.

dannymem

New member
חידה בשלושה חלקים

מי היה איש הצבא הראשון שקבע שהכל מתחלק לשלושה חלקים?

למעלה