ממתי יש למד''א דרגות?

שומרון20

New member
ממתי יש למד''א דרגות?

ואם אפשר את הסדר שלהם כולל הדרגות על הכתפיים

EagleEye

New member
דרגות הכתף החדשות

קודם כל, כדאי שתדע שלכל עובד\מתנדב במד"א הכשרה משלו: מע"ר - מגיש עזרה ראשונה, בדרך כלל נוער חובש - בוגר קורס חובשי רפואת חירום חובש בכיר - ... פאראמדיק - אדם בעל הכשרה רפואית מתקדמת ALS רופא לאחרונה, הונהגו במד"א דרגות כתף הבאות, על פי מד"א, בעיקר להקל על הזיהוי של העונדים אותן בשעת ארוע רב נפגעים. הסבר ופירוט על דרגות הכתף

Beigelman

New member
טוב, שאלה

יש לי שאלה. במקור הדרגות הם בשביל התארגנות פשוטה במקרה של אר"ן, אבל בכל מקרה הסמכות הגבוה יותר היא תהיה פיקוד 10 בלי קשר לזמן שעובדים, אז מה ההיגיון פה? ואם כבר זה כדי שיהיה קל לזהות, מה יכול להיות יותר פשוט מפסים בכמה צבעים? ולמה מישהו חושב שכל אנשי הביטחון ידעו להבין מי בכיר יותר עם כל הדרגות האלה? (כי אני באופן אישי לא אדע עד שלא אשנן הכול). ולמה אצל מתנדבים 3 שנים שוות ערך לשנה אחת? אם פראמדיק מתנדב 10 שנים ויבוא פראמדיק אחר שעובד 4 שנים בעל דרגה גבוה יותר, לא כדאי שהמתנדב עם היותר נסיון יהיה אחראי? איך בשיטה הזאת יוכלו לראות מי בעל יותר נסיון?

18 G

New member
בייגלמן

קודם כל העיניין של הוותק הוא משמעותי כשיש הבדל בין עובד ומתנדב. רוב המתנדבים מגיעים לעשות משמרת שתים בשבוע וזה במקרה הטוב, לעומת עובד משרה שעושה בערך 5-6 משמרות בשבוע. היקף השעות וכתוצאה מכך גם הקף המקרים והניסיון הטיפולי בין מתנדב לעובד הוא יחס של 1:3 ובגלל זה הונהגה השיטה הזו. לגבי הקטע של הדרגות באר"ן, זה כבר סיפור אחר. אני לא בטוחה שבאמת יעבדו לפי זה ואת זה רק מבחן הזמן יוכל להוכיח. יעיל/לא יעיל אי אפשר לקבוע. מיותר- אין לי ספק! בהצלחה בקורס ילד! ליאור

מה הבעיה

מה הבעיה זה רק בשביל שיוכלו לזהות את הבכירים בשטח ומה הבעיה זה כמו בצבא אני אגיד לכם זה פשוט בגלל שהמערים מתבישים אז אני אגיד לכם אני גם מער ואין מה להתביש זה ככה מתחילים ואנחנו מצילים חיים גם אם אנחנו מערים

למעלה