ממתי קיימת הטכנולוגיה של תלת מימד?

ממתי קיימת הטכנולוגיה של תלת מימד?

סתם מתוך עניין: מאיזו שנה התחילו לעבוד עם תלת מימד ובאילו שנים יצאו לאור 3DS MAX וMAYA? בתודה מראש

RLM

New member
וואי קראתי על זה פעם..

אני בקושי זוכר.. אבל זה היה ממש מזמן, שנות ה70 או משהו, ואם אני לא טועה היה לזה קשר לאיזה חברת מטוסים.. תנסה למצוא מידע בגוגל.. בדרך כלל שם מוצאים דברים כאלה :)

תלת מימד

בצורתו הראשונית היה קיים כבר בתחילת שנות השבעים כשהתחילו להשתמש במחשבים כאמצעי ויזואליזציה של תופעות פיסיקליות וככלי פיתוח למודלים. אני מכיר כמה עבודות פשוטות שנעשו כבר בתחילת שנות השמונים בתעשיית הבידור והתקדמות משמעותית במהלכן: וידאו קליפ של mony for nothing של דייר-סטרייטס מאמצע שנות השמונים וקניק-קנאק של פיקסאר נעשה בסוף שנות השמונים. אני התחלתי לעבוד עם גירסה 3 של מקס כמדומני בסוף שנת 1998 (ועכשיו גרמת לי להרגיש זקן)

ZDanielZ

New member
תלוי מאיפה סופרים...

...אבל כבר בשנות ה 60 התחילו לעשות דברים בתלת מימד עם מחשב. מבחינת המתמטיקה והתיאוריה, הדברים קיימים ברובם כבר עשרות, אם לא מאות שנים. למשל Radiosity כבר בוצעה ב 1948! לי עוד היה העונג לעבוד על 3D Studio Release 2 (לא MAX) ב Dos, עם אמולטור למעבד מתמטי וכל מיני דברים איטיים ומייאשים היישר משנת 1994.

מיכאל ג

New member
או, R2 הזכור לטוב...

אני זוכר שלא יכולתי לראות את התמונות שרינדרתי על המחשב שלי, כי הוא היה מקסימום 320X200 ב-256 צבעים ורינדרתי תמונות בגודל העצום של 640X480... זוכר שהכניסו את החידוש העצום, תמיכה בפורמט JPG? זוכר שהיה רק חלון אחד שהיה ניתן לראות בו SHADED ולא היה אפשר לעבוד עליו? אחח, אלו היו ימים...

למעלה