ממ"ד בקומה שנייה

yedidit

New member
ממ"ד בקומה שנייה

היי לכולם. למישהו יש מושג האם אפשר לבנות ממ"ד בקומה שנייה כאשר לקומה הראשונה אין ממ"ד? אני גרה באיזור חיפה ובבית יש ארבע דירות למטה ושתיים מעליהן. בכל הדירות עשו הרחבה של כ-16 מ"ר (לפני החוק החדש של פיקוד העורף) ועכשיו הגיע תורי. ואני תוהה... תודה גדולה מראש לכל החוזרים בתשובה. ולילה טוב

mol3

New member
ממ"ד "טהור" אי אפשר

אחד הקריטריונים לממ"ד, הוא ש70% מקירותיו צריכים להגיע עד הקרקע עם ביסוס עצמאי. היינו שלושה מתוך ארבעת הקירות צריכים להיות קירות בטון גם אצל השכנים. כמו כן, כל התקרות והקירות צריכים להיות רתומים אחד לשני (אופן ביצוע הברזל). ולכן, ממ"ד כהגדרתו ע"פ הג"א אי אפשר להקים. אבל מה כן אפשר לעשות... צריך לבדוק מה העומסים אותם מסוגלים לקבל העמודים והיסודות בקומה שמתחת (עמודים) ובקרקע (היסודות). אם הם יהיו מסוגלים לקבל משקלים של קוביית בטון מזויין אצלך, הייתי ממליץ בחום לבנות חדר בטון מזויין ע"פ תכנון הקונסטרוקטור. עובי קירות ותקרה, ע"פ המקסימום שהקונסטרוקציה אצל השכנים יכולה לשאת. ממ"ד זה 30 ס"מ, אבל אם אי אפשר, אז עושים מה שאפשר. עושים חלון ממ"ד, דלת ממ"ד וזה יותר טוב מכלום. וכמובן... משתלדים להכין עד מאי 2007, כי לפי אמ"ן... סיבוב שני.

mol3

New member
נ.ב. תכנון לרעידת אדמה

נושא נוסף ששכחתי לציין ועלול היות בעייה. חדר בטן מזויין מעל חדר בנוי שלק בטון וקירות בלוק, עלול להוות גם בעייה מבחינת תכנון לרעידות אדמה (אין טעם לפרט מדוע - הקונסטרוקטור שלכם בוודאי יסביר לכם). צריך לוודא שגם פה לא תהייה בעיה.

אני ובעלי החלטנו לעשות גם וגם ולמה?

מאחר והבית שלנו יהיה עם רעפים גבוהים, החלטנו לעשות גג שטוח ומעליו לעשות גג רעפים וכך יהיה לנו עליית גג. בעתיד אם אחד הילדים שלנו ירצה לבנות בעלית הגג אנחנו נוריד את הרעפים ונבנה קומה שניה. על גג רעפים אנחנו ממש לא מוותרים. בשבילנו בית - זה רעפים מעל!!!

אופס, רק עכשיו שמתי לב שהמשפט שלי

השתרשר כאן. דיברו כאן על בניה עם גג רעפים או בלי. אני הצגתי את עמדתי, אלא שמשום מה זה השתרשר לי כאן.

זה בהחלט אפשרי ואפילו רצוי

ודאי שזה אפשרי , שי ממ"דים גם בקומה עשירית, רק שזה מצריך שלד מתאים בקומה ראשונה וזה בהחלט מומלץ והוכח הייטב במלחמה האחרונה שתוספת מקום ממוגן רק משפרת, מסתבר שממ"ד בגודל המחוייב עפ"י החוק אינו מספק כשצריך לשהות תקופה של יותר מכמה דקות והוספת חדר ממוגן גם אם לא לגמרי (הוא יצא ממוגן ברמה סבירה מתוקף החיזוקים הנדרשים) רק יוסיף. מתוך נסיון צפוני במלחמה האחרונה תשקיעו בזה קצת יותר והרווח כולו שלכם ביום פקודה ומי יודע איפה החזית הבאה...

למעלה