ממ. מוזר.

resputin

New member
ממ. מוזר.

המשפחה של אבא שלי מעולם לא הייתה השפויה במשפחות. רחוק מזה, אפילו. תככים, מזימות, תיקים במשטרה, אם שמסכסת בין הילדים שלה, אב שמשנה את הצוואה בצורה דרמטית שניה לפני שהוא נפרד מעולמנו ואחות אחת שמכרה את כולם בשביל הכסף, דודה [אחות של האם] שמגיעה מחו"ל במיוחד בשביל לסדר את העניינים. נשמע קצת כמו הסינופסיס של הטלנובלה העלובה הבאה של HOT3, או משהו, לא? בוא ונאמר שבגרסא האמיתית סבא שלי לא היה לא יהודה לוי ולא דן תורן. סבא שלי נפטר לפני כמעט חמש שנים. כשהוא היה בבית החולים, דאג להתריס את ילדיו אחד כלפי השני - למרות שגם כשהיה בריא נהג לעשות זאת, מילדותם. - אקט שבסופו של דבר הצטבר והתפוצץ לאחר שינוי הצוואה לטובת אחת האחיות בצורה דרמטית, התנהגות לא אנושית מצד אותה האחות כלפי שאר המשפחה (כולל האמא), פתיחת תיקים במשטרה על אי אילו מקרים שלא אפרטם, או בקיצור: בלאגן. איזה טוב שיש משפחה, הא? ממתי שסבי נפטר, סבתי - שהייתה בעלת זכויות על חצי מהצוואה וכן על צוואתו של סבי - 'חוזרה' ע"י אותה האחות, המשיכה בקו התנהגותו של סבי והמשיכה לסכסך בין האחים השונים, שיחקה על רגשות ועל כסף, פגעה והכריזה מלחמות עולם שלישי. סערות בכוס תה, לפעמים, ולפעמים לא. אפשר לומר שהנושא נטחן כמו מים, כל הצדדים נפגעו, השלימו ונפגעו שוב (מלבד אותה האחות, שדי הורחקה ע"י רוב האחים. אפשר לומר גם שהתרחקה בעצמה). לאחרונה הייתה קצת רגיעה בנושא, או שהאפטיות גדלה, אחד מהשניים. עד יום ראשון, לבערך. יום ראשון סבתא שלי חטפה התקף לב. די מאסיבי, למיטב ידיעתי, בדיוק שבתי מהבית חולים בעצמי (בדיקת עיניים) כששמעתי שזה קרה. עברה צנתור ונראה כאילו היא מחלימה ממנו יפה. היום, לפני ביקור רופאים, היא צלצלה לאבי להודיע לו שהיא נכנסת להתקלח - למקרה ויצלצל והיא לא תענה - בצאתה מהמקלחת כאשר אחת האחיות הגיעה לבקרה, ביקשה ממנה זו כי תסדר לה את השיער, תאפר אותה, תשים לה בושם.. רצתה להראות יפה, מטופחת. בשלבי סיום חשה בכאב ראש, ביקשה כדור. בעוד האחות יוצאת ממפתן הדלת לקרוא לאחות, חטפה התקף לב נוסף ונפטרה במקום. לפחות היא לא סבלה וזה היה קצר. ואני איפשהו אפטי. גם כשקיבלתי את הבשורה, גם עכשיו. זה מחוסר עיכול? זה מהשלמה מהירה? מחוסר קירבה? סתם מחוסר הומניות? נכון, אומנם אני "לא טוב" בדברים מהסוג הזה, מגיב בצורה לא הכי אמוציונאלית שיש וממשיך בסדר היום שלי, אבל משתדל להראות אמפטיה לשכולים ועדיין, איפשהו זה מטריד אותי. זו התנהגות נורמאלית? למרות שאני מחשיב את עצמי לרוב לאדם לא נורמאלי ממש. או בקצרה, משהו דפוק בי? [ועם זאת אני עדיין רוצה שאלון (האקס שלי, שנשארנו ידידים מאוד טובים, אחד האנשים היותר קרובים אליי) -ומשום מה רק הוא ועוד בערך שני אנשים, אבל בעיקר הוא - יאסוף אותי בין הזרועות שלו וייתן לי להעלם לכמה שעות.] סתם חשתי צורך לשתף. למרות שאני לא קורא או משתתף כאן ממש. המ. נו, נשלח.

Seidman

New member
מצטער להודיע לך

אבל אתה בן אדם נורמלי לחלוטין. קודם כל צר לי על מות סבתך. כשסבי החורג נפטר בצאת יום כיפור השנה, באמת שלא ידעתי איך לאכול את זה. מצד אחד הוא לא היה כל כך קרוב אלי, אבל עדיין ביקרתי אותו ואת סבתי הרבה בביתם (כאשר היו בחיפה, ולא בת"א או פולין...). ועדיין, לא הכרתי אותו ממש. אבל מצד שני, הוא עדיין היה חלק מהמשפחה הקרובה. השתתף באירועים משפחתיים (כאשר היו, אם היו), ובהחלט התקבל כבן בית מבורך בביתנו. ועדיין נשארתי אדיש. הבום הגיע אצלי רק אחרי חודשיים כשהבנתי שאני לא אראה אותו יותר. זה לא משנה כרגע מה עובר על המשפחה שלך וטיב היחסים ביניכם, אבל האדישות שלך נובעת כנראה מהיחסים ומהשנים הארוכות שפשוט הדחקת את כל היחסים בניכם מתחת לשטיח. וזה מובן לגמרי. ואישית אני לא אתפלא אם בחודש חודשיים הראשונים עדיין תשאר עם האדישות ועדיין לא תקלוט את זה שלא תראה אותה יותר, אבל אני רק יכול להבטיח לך שזה יתפוגג כשבאמת תבין שהיא לא חוזרת. אני רק מקווה בשבילך שתבין ששום דבר לא שווה איבוד קרוב, ובסופו של דבר הזמן של כולנו מוגבל כאן.

Lost Lullaby

New member
חוסר עיכול או חוסר קרבה, לדעתי

לפני כשלושה שבועות סבתי נפטרה וזה עוד טרי ומוכר לי... אני הייתי די אדישה בעניין, נראה לי. זה העציב אותי ועשה לי רע לראות את אמי וסבי שבורים ככה, אבל לי, באופן אישי, זה לא עשה משהו מיוחד. או לפחות עד ההלוויה... כי שם כניראה קלטתי ש"היי, אתם קוברים בו את סבתא שלי." אז נשברתי קצת. ועכשיו זה מן back to normal כזה. אולי זה השלמה מהירה עם המציאות, אולי זה עוד לא נקלט פשוט. אני מניחה שזה נורא שונה בין אנשים שונים...

../images/Emo24.gif

אני לא יודע מה להגיד בנושא הזה, אבל חשוב לי שתדע שאנחנו פה בשבילך בכל מקרה.

De-Panther

New member
../images/Emo24.gifזה בסדר גמור|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

להרגיש כל הרגשה במקרה כזה מה שאתה מרגיש לא הופך אותך לאדם רע אולי אתה פשוט שלם עם זה ומרגיש שזה כבר היה צריך לקרות או שסתם היית מרוחק מסבתא שלך אתה לא חייב לדעת את הסיבה... רק תדע שאין לך סיבה לחשוב שאתה לא בסדר בגלל מה שאתה מרגיש

TheBeast

New member
התגובות לדברים שכאלה משתנות..

אני מניח שעם משפחולוגייה כמו שלך- לא ניתן יהיה לומר שאתה אדיש או חסר רגישות במידה ואחד מאי-אלו הלך לעולמו. הרעיון הוא שאחרי כל מה שהצגת כאן ייתכן שמדובר בכמה דברים. או שאחרי כל התלאות שעברת במשפחה הזו, עם התסבוכות הללו, יש בך מין שחרור מסויים על כך שאולי זה ייגמר או נגמר. או שבכלל מדובר כאן בחוסר עיכול [כמו שליבי כבר הזכירה] סבא שלי נפטר לפני ארבעה חודשים לערך. [חשבתי שאוכל לספור את הימים אבל מאבדים את זה גם..] סבא אחר שלי נפטר כשהייתי בן שלוש. את שניהם אהבתי, את שניהם אני זוכר. אני זוכר את מי שהם היו, את החיוך שלהם, הנשיקות שלהם והחיבוקים שלהם. הייתי קרוב אליהם, נשברתי כשהם הלכו. ייתכן שאצלך, מתוך כל המהלומות שספגת במהלך הזמן- בחרת לא להישבר, לא יכולת להישבר, לא היית קרוב. זה לא דבר רע. יש בך המון מן האנושיות ולבטח שאתה מצוייד בלב רחב, הרי לא היית רושם את ההודעה הזו אם לא היה כך הדבר. אין בך שום דבר דפוק ועצם העובדה שאתה מחפש את הקרבה המסויימת ולהעלם לכמה שעות- זה מראה עד כמה שהתגובה שלך היא נורמלית, עד כמה היא הומנית.. תכאב קצת ותמשיך הלאה עם הזיכרון.. דברים כאלה הם מנת חלקנו בחיי היום יום. מצער, אבל חיים עם זה.

אז ככה:

- לפעמים לא מגיבים כי באמת לא חשים אובדן כזה גדול. - לפעמים לא מגיבים כי לא יודעים איך להגיב במשפחה שהמודל לתגובות רגשיות הולמות לא היה כל כך תקין. - לפעמים לא מגיבים כי זה כל כך שונה מכל מה שחווית עד עכשיו - שכנראה יקח זמן עד שיתעכל. - לפעמים מגיבים ב-delay. כלומר יש אנשים שלא מגיבים כשמת מישהו מהמשפחה - אבל כשהכלב של השכנים נדרס הם פתאום מוצאים את עצמם בוכים ולא מבינים למה. יש כל מיני סיבות. הן לא כל כך חשובות כרגע. מה שחשוב הוא ששמת לב לעצמך ולתגובות שלך ולפחות שמת עליהן סימן שאלה. וזה בסדר. לא לכל סימני השאלה יש תשובות באופן מיידי. אני מניחה שתמצא איזו תשובה שתספק אותך מתי-שהוא בהמשך. ו...תנחומי.

resputin

New member
אסון רודף אסון...

אמא של ידידה טובה שלי נפטרה לפני זמן קצר. גם דום לב. ודווקא על זה אני רוצה לקבור את עצמי מתחת לבלטות. |דמעה|

למעלה