ממ.. שיטה לזכור משהו כמו 50 מילים למבחן|אשוח|

zwitter zwitter

New member
ממ.. שיטה לזכור משהו כמו 50 מילים למבחן|אשוח|

פלוס כל מיני בניינים, נטיות פועל וכו'. איזה שיטות יעילות יש לזכור הרבה מילים ובכלל פרטים שונים למבחן שיהיה ממש בקרוב?

zwitter zwitter

New member
יה אני יודעת, אבל הוא עדיין נמצא

ברשימת האמוטיקונים של תפוז, אז , קיוויתי

shi1she

New member
בעיקרון אין שיטה אחת...

לכל אחד מתאים משהו אחר, וכל אחד זקוק למשהו אחר... באיזה כיתה איתה קודם כל? בעיקרון, אם אתה משתתף בשיעורים, ועושה שיעורי בית על האוצר מילים האלה וכל שאר הדברים, זה אמור באופן טבעי להיקלט לך כבר לפחות חלקית - בקשר למילים - אתה יכול לעשות טבלה של כל המילים - בערבית ובעברית - ולבחון את עצמך - להסתיר את המילה בערבית ולבדוק אם אתה יודע את מה המילה בערבית כשאה רואה את המילה המתאימה בעברית(או אם אתה צריך רק תרגום פסיבי - מערבית לעברית - אז הפוך...) ותכתוב לך בצד כל מילה שאתה נתקל בה - מה אתה חושב שהפירוש שלה/איך אומרים אותה בערבית, ככה אח"כ תוכל לבדוק את עצמך מה ידעת ומה לא - ותסמן V או משהו ליד המילים שידעת ומה שלא יודעת - תנסה לזכור את זה פעם ראשונה - בלי יותר מידי מאמץ - פשוט להסתכל על זה - לחזור על זה כמה פעמים בראש - על המילה והפירוש/תרגום ואח"כ לעבור על הטבלה שוב - על מה שלא ידעת קודם - ככה לפי כמה פעמים שאתה צריך - וככה תצמצם את המילים שאתה לא יודע - אם יש לך מילים ספציפיות שאתה לא מצליח לזכור - אתה יכול לעשות אסוציאציות - להדיג את המילה - לחשוב מה היא, הצליל שלה, הביטוי שלה מזכיר לך - מילה אחרת - מושג כל דבר - ובעקבות מה שזה מזכיר לך לבנות אסוציאציה שתוביל לפירוש המתאים(שלא תהיה מסובכת מידי - ותהיה הגיונית - ככה המח ישר יוביל אותך כל פעם דרך אותה אסוציאציה ותגיע לפירוש המתאים....) בקשר לדברים אחרים - נטיות פעלים וכאלה - זה בעיקר לתרגלללל חוץ מזה יש כל מיני שיטות לזכור דברים מסויימים למשל ניקוד של נטיית עתיד בניין 2, 3 הוא כמו בעברית ניקוד(וכןם ביטוי) המילה - שו-ל-מית(דמה, פתחה, כסרה=שורוק, פתח, חיריק..) אם תגיד באיזה כיתה אתה(מה חומר הלימוד שלך) ומה אתה מתקשה לזכור ספציפית, אולי אני אוכל לעזור יותר... ובוא ננסה לראות אם גם לי האשוח לא עובד...חחח |אשוח|

או קיי...

כמה עצות שלי: 1. להתחיל ללמוד כבר מחר על הבוקר (ולא יומיים לפני, כי זה לא יעיל כלל וכלל ! ! !) 2.לחלק את החומר כך שבכל יום לומדים 15 מילים. 3. בכל יום לומדים גם משהו נוסף (קצת תחביר וקצת פועל) איך לומדים מילים? - ראשית, עליך לקרוא את כל אותן חמש-עשרה מילים שאתה אמור ללמוד באותו היום (על-פי התכנון). - שנית, לומדים דרך כתיבת המילים ואמירתן בעל-פה. - שלישית לבחון את עצמך על-ידי הסתרת הפירוש (ערבי/עברי לסרוגין) ולהדגיש באמצעות מדגש כל מילה שלא הצלחת לִזְכֹּר - לחזור בכתב ובעל-פה על המילים הספציפיות שלא ידעת - לחזור על כל המילים (בעל-פה ובכתב) פעמיים. **שינון אוצ"מ בכל יום אמורה להיערך 30 דק' עד שעה. איך לומדים פעלים ובניינים? - ראשית, להכיר את צורת הבניין לדוגמה: בניין ראשון הוא فعَلَ , שני הוא فعّلَ וכדומה. - שנית, לעבור על טבלת הנטייה של כל הבניין בכל הזמנים (לא לדלג על אף זמן!) - לזכור יוצאי דופן - לזכור שורש מייצג לכל בניין כדי שיהיה דוגמה קבועה עבורך! איך לומדים תחביר? - ראשית עוברים על המחברת (בנושא מסויים) כולל דוגמות (!!!) אשר עוזרות להבין את החומר כראוי ! - מסכמים בנוסחאות את החוקים העיקריים לדוגמה: אינ ואחיותיה - {מילית אינ} --> נושא ביחסה שניה. אני מקווה שזה יעזור
בטאגליינס של הפורום שלנו יש חומרי לימוד שונים. פשוט להיכנס ולהתחיל ללמוד... בהצלחה, שבת שלום !

חחחח

ככה אני זוכר שהייתי לומד. רק אדגיש שמן הסתם, כל האמור בהודעתי הקודמת הוא בגדר הצעה בלבד, שכן לכל אדם יש יכולות שונות של זיכרון... שיהיה המון בהצלחה בבחינה

אני רק אוסיף למה שאמרו לפני...

אני לומדת מילים כשאני מתבססת על זיכרון צילומי. אני כותבת את המילים לפי סדר מסוים בעברית ואז אני כותבת אותן בערבית עד שאני מצליחה לכתוב את כל המילים נכון. אחרי זה המילים נקלטות לי בראש בגלל שהן היו בסדר מסוים ואז אני מבלבלת את הסדר כדי להיות בטוחה שאני יודעת את המילים ולא רק זוכרת לפי המיקום שלהן.

Bloodless

New member
אני פשוט...

כותבת אותן שוב ושוב, ואומרת אותן שוב ושוב. חלק אותן לקבוצות של 10 בכל פעם, שנן אותן, חזור עליהן עד שתזכור. כשאתה לומד את הקבוצה הבאה, חזור גם על הקבוצה הקודמת. אסוציאציות מאוד יכולות לעזור, אבל לא להכל אפשר למצוא אסוציאציה יעילה. כשאפשר, זה טוב, אבל אם אתה יכול ויש לך סבלנות לשפר את הזכרון והיכולת שלך לשנן זה יותר טוב. עם הזמן משתפרים בזה.

למעלה