פיתרון קסם, עובד תמיד...
היי דרי, גם אני שרה, וגם אני נתקלתי בדיוק בבעיה הזו: עוד יומיים הופעה, והגרון כואב, האף סתום ואת בעיקר מעדיפה לשתוק ולהתעטף בצעיף. אז ככה: 1. באמת, תתעטפי בצעיף. תשמרי על הגרון חם. 2. שעה לפני ההופעה (או החזרה שקודמת לה, מה שנוח לך) תעשי לעצמך אינהלציה ביתית: הרתיחי מים בקומקום, שיפכי את המים הרותחים לקערה, והתכופפי מעליהם כשאת מכסה את עצמך במגבת (כדי שהאדים לא יברחו). תנשמי כמה דקות טובות את המים הרותחים (כמה שאת רק יכולה לשאת את החום), ואחר כך שיטפי את הפנים במים פושרים-צוננים כדי להתרענן. רצוי לשבת כשאת עושה את זה, את עלולה לחטוף סחרחורת קלה. 3. קחי איתך להופעה תרמוס עם תה צמחים (רצוי אחד שיש בו מנטה) ממש, אבל ממש חם, ושתי ממנו בלגימות קטנות (השתדלי שהתה לא ייגע בלשון, כדי שלא תיכווי). גם זה מקל על הגרון. 4. ולסיום- יש בסופר פארם משהו חדש (יותר או פחות) שנקרא "clear voicw". מדובר בכדורים קטנים מג'לי, שאת מניחה בפה והם נמסים ומשחררים נוזל מנטה נהדר, שאני באמת לא זוכרת מה בדיוק הוא מכיל (הכל טבעי!) אבל הוא מחליק את מיתרי הקול ונותן הרגשה נהדרת!!! מומלץ בחום. אז... תרגישי טוב חמודה, והופעה מוצלחת!