ממ.. שלום.. הגיע החורף..

dar dar5

New member
ממ.. שלום.. הגיע החורף.. ../images/Emo182.gif

ויש לי הופעה ביום שלישי באוניברסיטה בירושלים (אני שרה..) והגרון שלי כואב... אבל ממש .. חחח.. מיץ תפוזים וקלגרון לא עבד.. ניסיתי תה עם דבש וזה לא ממש משפיע יש עוד משהו?... תודה מראש... דרי

........

לגרגר מים שחלטת בהם מרווה לגרגר כוס ובה סה'כ שליש כמות מורכבת משמן זית ומיץ לימון

ה מוזה

New member
גוגל מוגל ../images/Emo13.gif

ועוד כמה עצות כאבי גרון: 100 גרם עלי מרווה חצי ליטר מים להרתיח יחד לקרר ולשתות. זה מר אבל זה עוזר פלאים.אפשר להמתיק מעט. גוגל מוגול טוב ומומלץ לכאבי גרון, דלקת גרון, התקררות, וחיזוק. הכנה: חלמון (צהוב של ביצה) כפית גדושה דבש. כוס חלב מורתח בחום סביל. לערבב היטב חלמון ביצה עם דבש. למזוז לאט ותוך כדי ערבוב את החלב לתערובת. לשתות חם. * העצות באדיבות גולשי הפורום *

משהו שבא לי לשאול את הסבתות

אולי לך יהיה רעיון? חלב ידוע כמעורר ליחה מספר אחד בגוף. אז איךאיךאיך זה ש...משתמשים בו לתרופה נגד הצטננות/נזלת? תמיד אני חוזרת אל השאלה הזו...

0 אור 0

New member
מדובר בערבוב של שיטות

לפי הרפואה הסינית (ואולי גם עוד שיטות) החלב ידוע כמעורר ליחה. אבל הסבתא שלי היתה פולניה (למען האמת מארגנטינה) ובחיים לא שמעה על הסינים ועל התורות שלהם - ואצלנו החלב עם הדבש עובד.

לא רק לפי הרפואה הסינית....דווקא

בכל אסכולות הנטורופתיה.הומאופתיה. וכד'.

0 אור 0

New member
אכן יש כמה אסכולות שמתנגדות לחלב

אני אישית מאמינה שהמאכלים המזיקים והמועילים הם ברמה האישית, ולא ניתן לפסול מזון שטוב לאחד רק בגלל שלשני הוא מזיק. אני השתעלתי במשך שנה שלמה בתור ילדה, עד שדודה אחת שלחה אותי לשתות חלב חם עם דבש שפתר את הבעיה בתוך ימים. האנטי הזה לחלב בפרט מרגיז אותי, מאחר שאני לא אוכלת בשר, ובסיס החלבונים במזון שלי הוא על מוצרי חלב (שטובים לי מאד) ומשום מה כל מיני נשמות טובות מוצאות לנכון לפסול זאת , ולהתערב עם השטות של הליחה (כולל כמה אנשים שאוכלים בשר, שותים קפה ומעשנים).

שטות זו לא אבל ברור

שלאף אדם אין זכות להתערב לך בתזונה. אני אישית אוכלת ודוגלת במידה.ז'א-לאכול מעט מכל דבר. לעשן מעט לשתות מעט קפה-פעם ביום ולאכול בשר מידי פעם(לא אדום)

ה מוזה

New member
אולי זה כל הקסם

שברפואה העממית , שזה פשוט עבד ועובד. קראתי לפני מספר ימים "סקופ" של איזו חברת מחקרים בחו"ל שגילו ששמן זית מונע מחלות לב , בחיוך קראתי כי אם היו שואלים כל סבתא גלילית או בדואית או ערביה המגדלת מטע זיתים היו חוסכים הרבה כסף על המחקר , כי הרי ידוע דורות רבים לאותן סבתות ששמן זית מונע מחלות לב ובריא לשריר החשוב ביותר הן לא עשו מחקרים , פשוט ידעו , סבתא של סבתא של סבתא ..שתתה שמן זית כפית ביום או כף , עבד. רפואה עממית של שבטים נידחים באמריקה הדרומית ובארצות שונות גם היא נחקרה ע"י חוקרים [ צמחים ,שרף עצים וכו'] ומצאו כי אותם "פרימיטיבים" ידעו את תורת המרפא שאותם חוקרים רק התחילו ללמוד וזה מה שהכי מסקרן בכל מה שנכלל במילה " רפואה עממית ,תרופות סבתא" שזה עובד.

../images/Emo36.gifרווינסרה יקרה../images/Emo26.gif

בתקופת שרותי הסדיר סבלתי הרבה מאוד עם שקדים וכאבי גרון , וזה מה שתציע אז הרופא הגדודי במקום להלעיט אותי כל זמן המחלה עם כדורים.. איך זה בדיוק מרפא ומה התכונה של הזיתים השחורים ??.אין לי מושג .. לי זה מאוד מועיל....

תודה ../images/Emo140.gif אני מקווה ש

לא אזדקק לעיצה הזו בזמן הקרוב אבל כמה טוב ללמוד דברים חדשים.

dar dar5

New member
תושה רבה לכל מי שעזר לי~! ../images/Emo182.gif

היום ההופעה שלי... wish me luck (או איך שלא כותבים את זה
)

childling

New member
פיתרון קסם, עובד תמיד...

היי דרי, גם אני שרה, וגם אני נתקלתי בדיוק בבעיה הזו: עוד יומיים הופעה, והגרון כואב, האף סתום ואת בעיקר מעדיפה לשתוק ולהתעטף בצעיף. אז ככה: 1. באמת, תתעטפי בצעיף. תשמרי על הגרון חם. 2. שעה לפני ההופעה (או החזרה שקודמת לה, מה שנוח לך) תעשי לעצמך אינהלציה ביתית: הרתיחי מים בקומקום, שיפכי את המים הרותחים לקערה, והתכופפי מעליהם כשאת מכסה את עצמך במגבת (כדי שהאדים לא יברחו). תנשמי כמה דקות טובות את המים הרותחים (כמה שאת רק יכולה לשאת את החום), ואחר כך שיטפי את הפנים במים פושרים-צוננים כדי להתרענן. רצוי לשבת כשאת עושה את זה, את עלולה לחטוף סחרחורת קלה. 3. קחי איתך להופעה תרמוס עם תה צמחים (רצוי אחד שיש בו מנטה) ממש, אבל ממש חם, ושתי ממנו בלגימות קטנות (השתדלי שהתה לא ייגע בלשון, כדי שלא תיכווי). גם זה מקל על הגרון. 4. ולסיום- יש בסופר פארם משהו חדש (יותר או פחות) שנקרא "clear voicw". מדובר בכדורים קטנים מג'לי, שאת מניחה בפה והם נמסים ומשחררים נוזל מנטה נהדר, שאני באמת לא זוכרת מה בדיוק הוא מכיל (הכל טבעי!) אבל הוא מחליק את מיתרי הקול ונותן הרגשה נהדרת!!! מומלץ בחום. אז... תרגישי טוב חמודה, והופעה מוצלחת!

מורגי

New member
../images/Emo45.gif

בדיוק. ורצוי לא לאכול פירות הדר או לשתות חלבי לפני, כי זה מעורר את הליחות.

iditush11

New member
יש מס' פתרונות לכאבי גרון

קודם כל יש מאמר שכתבתי ונמצא בטאגליינס שמתייחס לכל מה לאיך לחסן את הגוף לקראת החורף ולהתמודד עם מחלות בין היתר כאבי גרון, מציעה לך לקרוא אותו. אם יש לך אפשרות אז את יכולה לעשות את הדברים הבאים: 1. לעשות חליטות מגרעיני פשתן שלמים ולשתות אותם, זה אמור להקל על כאבי גרון, גרעיני פשתן אפשר להשיג בכל חנויות הטבע למיניהן. 2. סירופ מבצל - לפרוס בצל לפרוסות דקיקות, להוסיף 2-3 כפות דבש ולהשרות למשך לילה שלם ובבוקר למחרת להשתמש במשרה כסירופ זה בעיקרון אמור להקל על כאבי גרון. 3. להכין חליטות או תה מהצמחים הבאים - ציפורן, מרווה, קמומיל. 4. למצוץ סוכריות המכילות אבץ ופרופוליס. 5. מיצים טבעיים כמו מיץ גזר או מיץ לימונים מחומם קלות עם ג'ינג'ר זה ממש עוזר, החימום תקף רק לגביי הלימון. מתכון פשוט - לימון אחד או שניים סחוטים, לערבב עם טיפה סוכר, למהול במים פושרים, להוסיף גרידה של ג'ינג'ר, כפית דבש ולחמם עוד פעם. או להכין תה מג'ינג'ר בלבד עם לימון סחוט ודבש. מקווה שעזרתי לך.

למעלה