מן הכבד אל הקל

מן הכבד אל הקל

כדאי כבד עוף?
הוא בטוח טעים, אבל יש שמועות שהוא מלא מחלות וכולסטרול. מצד שני יש כאלה שטוענים שהוא דווקא טוב לגוף.
ומה לגבי החלבון שבו? שווה ערך לטונה / חזה עוף?
דעתכם?
 

ליבי3617

New member
שווה ערך זה לא

בטונה יש הרבה יותר חלבון מאשר בכבד.
חזה העוף הוא איפשהו באמצע. עד כאן מבחינת החלבון.

אי אפשר להשוות בכלל את כמות הכולסטרול שיש בכבד לעומת חזה עוף וטונה (פי כמה וכמה).
אין ספק שיש בכבד ערכים תזונתיים טובים אבל אל תשכח שהכבד מנקז אליו את כל הרעלים של הגוף, כלומר להפריז באכילת כבד לא מומלץ.
קל וחומר אם יש לך כולסטרול (ולי, אגב, לא ממש עבר הסיפור הזה מאז הניתוח ואם אני לא מקפידה על תזונה וספורט - הכולסטרול שלי גבוה).

הוא טוב.
אין ספק.
וגם טעים (היו לי תקופות כבד מטורפות).
אבל אם אתה שואל אחד לעומת השני - טונה וחזה עוף לוקחים.
 
הטונה לוקחת ובגדול אחריה עוף. כבד ניתן לאכול

אך בצורה מבוקרת - יש לו את יתרון הברזל אך לא הרבה מעבר לכך
 

S iv

New member
יתרון נוסף לכבד - ויטמין B1.

אחת לשבוע מנת כבד זה בסדר גמור.
 


 
למעלה