מנגינה שלי..

הערות והצעות גם יחד

קודם הערה - המנגינה אינה בסולם סול כפי שרמזת בשם הקובץ, אלא בסולם דו. מבחינה הרמונית יש ארבעה אקורדים בכל הסיפור - פשוט, כמו שהבטחת
מתחיל בדרגה חמישית, נפתר לראשונה. שוב חמישית, שוב ראשונה. אחרי זה קדנצה רביעית->חמישית->ראשונה->שישית (סיום מדומה) וקדנצה לסיום - רביעית->חמישית->ראשונה. בקיצור - שיעור ראשון בהרמוניה מסורתית. מבחינה מלודית (ניתוח עפ"י הרמוניה מסורתית) : ישנו דיסוננס אחד בתיבה הראשונה והשלישית - שזה אותו דבר (הצליל לה על האקורד סול מג´ור), בתיבה חמש אותו שילוב, בתיבה שש יש את הצליל פה על אקורד דו מג´ור (אך הוא דיסוננס עובר - ולכן אינו מורגש) ובתיבה שבע יש את הצליל מי על אקורד סול (אך הוא דיסוננס שכן ומתפקד כקישוט לצליל רה, וגם כן אינו מתפקד כדיסוננס). השורה התחתונה - המנגינה קונסוננטית מדי, ולכן בקלות אפשר לפרש אותה כ"לא מעניינת מלודית". הליווי - מסורתי. כבר שכחתי איך קוראים למי שהמציא את זה, אבל אתה יכול להיות בטוח שזה קרה לפני כמה וכמה מאות שנים... מבחינה ריתמית גם כן לא קיים עניין במנגינה. והשורה התחתונה האחרונה שלי - מנגינה מסורתית למדי, ולא ממש יוצרת עניין.

Mr Peiser 2

New member
תודה על התגובה.

אקח את ההערות לתשומת ליבי. אני מלחין מתחיל עדיין..

BloodRoses

New member
עכשיו תורי:)

גם כן ה"יצירה" הראשונה שלי משום מה יצא לי ראג מאד ג´ופליני פשוט וצפוי

מיכלוש7

New member
אוי גד... זה ממש ממש חמוד! ../images/Emo99.gif

אני פשוט לא יכולה להפסיק לשמוע ת´קטע הזה! הוא ממכר!
אפשר בבקשה את התווים? אני מתה לנגן את זה! תשימי אותם בפורום, או שתשלחי לי במסרים! טוב? תודה!

BloodRoses

New member
עכשיו אני בהלם!!../images/Emo2.gif

לא ציפיתי לזה... תודה הנה התוים

orbiti

New member
נחמד ביותר

מנגינה פשוטה ויפה. לדעתי יכולת לגוון יותר את ההרמוניה, ולהשתמש בקצת יותר סינקופות במלודיה. דבר שהיה יכול מאד לתרום לקטע שלך הוא גיוון בבס: הבס רק תומך באקורדים אצלך וכמעט ולא עושה מהלכים מלודיים אמיתיים, שמאד חסרים בקטע. אני ממליץ למי שמעלה קטעים להוסיף קישורים אליהם ללוח היצירות (שנמצא בפס הכחול ליד שם הפורום, איפה שכתוב "לוחות") כדי שלא יעלמו במעמקי הפורום. למי שרוצה להעלות ישירות את הקובץ מתבקש לפנות אלי במסר או בדואר אלקרוני ואני אעלה אותו אל גלריית הקבצים הקבועה של הפורום.

BloodRoses

New member
כן...אני מודעת לכל מה שכתבת

בסה"כ לא השקעתי בזה הרבה זמן, זה היה יותר מן ניסוי בשביל עצמי ובשביל הפאן תודה:)

darm

New member
קטע מידי קלאסי...

שתי פסנתרים, רציתי רק להתנסות בכתיבה של משהו קלאסי.

SmellyOne

New member
מאוזן לא מקצועית-

חביב, אבל חסר נורא איזה גיוון נשארת על אותם תווים, וחסרה נורא תחושת הבאס.

orbiti

New member
נכון, יש בעיית מונוטוניות

הקטע נשאר על אותה הרמוניה כל הזמן, בלי שום גיוון או פיתוח. הוספת בס, כמו שאמרו באמת היתה עוזרת מאד, כמו בכלל הוספת קולות (שני פסנתרים, וכמעט לא ניצלת אותם). יש הרבה מרווחים מקבילים וזה נורא מפריע באוזן (אלא אם כן אתה מנסה ליצור מוזיקה יפנית, להם אין בעיות עם זה). נסה לעבד את הקטע מחדש ולהתחשב בביקורות שקיבלת.

למעלה