מנגנון לבובת מקל של חיה הולכת על ארבע

m d res

New member
מנגנון לבובת מקל של חיה הולכת על ארבע

שלום לכולם, האם למשהו יש סרטוט של מנגנון של בובת מקל של חיה הולכת על ארבה? או רעיון איך אפשר לעשות דבר כזה? מדובר בבובה של כלב שאמורה להראות ריאליסטית, גם בגודל, צריכה להיות מסוגלת לרוץ ובסצינה אחרת לדבר. אשמח לשמוע כל רעיון שיש לכם. תודה, מעין

מנגנונים לסופר-כלב

הי מעיין, קצת קשה לבנות בובה שתצליח לעשות הכל. בסופו של דבר מוצאים שהבובה כבדה מסורבלת ומרוב עצים - היער לא זז. לפעמים עדיף לבנות כפיל לצורך ביצועים מסויימים. חסרים נתונים כדי לדייק - מאיפה תופעל הבובה, זה לבמה? למצלמה? הנתונים האלה מאד חשובים. כמה אנשים יעילו את הכלב? האם הגוף ישא את עצמו או שצריך לתמוך בובה? יש עוד ים שאלות שאיתן אפשר להסתבך. וכדי לא רק לסבך - הנה 3 שרטוטים מתוך הספר המצויין כל כך של Hansjurgrn Fettig "Rod Puppets & Table-top Puppets" בהצלחה אילן

? האם אפשר לעשות תפפוח מדבר? ואיך

על אותו עיקרון אני צריכה תפוז מדבר, ללבוש על היד כבובת כפפה? אנא עזרתך.

מה הבעיה

יוצרים את הצורה של התפוח בספוג עושים פה ואף ואז מצפים בבד אדום וירוק עושים את העיניים וזהו.

תודה רועי אף פעם לא עבדתי עם ספוג

ואז אפשר להלביש על היד ולא יזוז? חוץ מהפה? כמו בובת כפפה?

בעקרון כן תלוי איך את מכינה אותה

אפשר לעשות שהפה יזוז ואפשר שהעיניים יזוזו אפשר לעשות כל מיני דברים השאלה איך את מכינה את הבובה. וכן זה אמור להיות כמו בובת כפפה. כמובן כמה שהבובה תהיה יותר גדולה יהיו יותר אפשריות להזזה והיא תהיה יותר מרשימה וגרנדיוזית.

רועי תודה, הבובה צריכה להיות מדברת ולכן הפה

הוא הכי חשוב , התפוח יוצא לטייל ופוגש כל מיני חיות בחיפושיו אחר דבש והוא מדבר איתם...תפוח לא יכול להיות גדול יותר מפרה או אפילו כלב או חתול..

לשחרזדה. יש סיפורים לאלף לילה ולילה

ויש יותר מאלף תשובות לשאלה שלך. אין תשובה אחת עקרונית. לתפיסתי, בובה היא כלי שנבנה כדי שיתאים לפעולה הנדרשת ממנו (זה מה זה אקדמאי...) והנובעת מהטקסט. ולכן.... כדי לענות לך ברצינות צריך לדעת מה ההקשר שבו פועלת הבובה (הצגה? שעת סיפור?), איך את רוצה להפעיל אותה (גלויה? סמויה? מאחוריה? מלפניה? מצדדיה? אחת שתיים שלוש!), כמה זמן יש לך כדי ללבוש ולהוריד אותה מהיד, מה הפעולות הדרמטיות שנובעות מההתרחשות הבימתית (ואםילו זו בובה של תפוח), האם יכולת ההפעלה שלך מאפשרת לך להשתלט גם על מנגנונים ועוד ועוד ועוד. שלחי לי את האינפורמציה הזו ואני אשתדל לענות לך מה הכי מתאים. אילן

תודה אילן - זה קשור לסיפור שאני מספרת,

התפוח מטטיל ופוגש חברים ומנהל איתם דיאלוגים.. ההפעלה גלויה לחלוטין. אין לי צורך במנגנונים, אני רוצה פשוט כמה שאפשר .. המון תודה על העזרה. באותו עיקרון אני צריכה גם תפוח זהב \ אם אדע אעשה אחרים כבר לבד.

למעלה