מנגנון מפלס מים במיכל הדחה לא עובד כשורה

Borisyo

Member
שלום,

על מיכל הדחה יש כפתור גדול לריקון מים מלא וכפתור קטן לריקון מים חלקי. במיכל הדחה יש מצוף שאחראי על כמות המים שיתרקנו אחרי לחיצת כפתור קטן / על רמת המים שנשארת אחרי פעולה זאת. יש עוד מנגנון שאחראי על מפלס מים כללי במיכל ומילוי מים והוא גם מצוף בעצמו. ראו 2 תמונות. יש תמונה עם מספרים בדביל להראות בפנים.

(1) מצוף לריקון חלקי עם פתח על גביו כאשר יש מילוי יתר של מים.

(2) לדעתי מצוף שמתחת למנגנון האחראי על מפלס מים כללי ומילוי מים

(3) בורג פלסטי לכיוונון גובה של מצוף (2)

הבעיה לאחרונה שאני חווה היא בריחת מים דרך פתח ניקוז עליון שמיועד למניעת הצפה. לפעמים מים מתמלאים טוב ולא בורחים ולפעמים כן בורחים. לפעמים שאני מוריד מים חלקית על ידי לחיצת כפתור קטן, המנגנון שאחראי על מפלס מים כללי במיכל ומילוי מים לא נכנס לפעולה ולפעמים כן נכנס לפעולה.

סובבתי בורג פלסטי שעל גבי מנגנון מפלס ומילוי מים אחראי על כוונון גובה של מצוף. וזה פעם היה פותר מילוי מים יתר אבל היום זה לא עקבי כי פעם זה עובד ואחר כך שוב מים ממלאים ובורחים למשך 5 שניות ואז מעט עוד חצי דקה.

חוץ מלמנוע מילוי יתר ובריחת מים יש עוד דבר שאני רוצה לסדר וזה רמת מים אחרי ריקון חלקי. עד עכשיו זה היה מרוקן 3/4 ואני רוצה שיתרקנו פחות. אולי 1/2 ככה שיישארו 1/2 או יותר. לא יודע מה הבעיה שאין עקביות. אולי יש משהו אחר שאני לא לוקח בחשבון אבל אני יודע 2 דברים. המצוף של ריקון חלקי ומצוף שבתוך מנגנון האחראי על מפלס מים כללי ומילוי מים תלויים זה בזה.

אמרו לי שאבנית שיכולה להיווצר בתוך המנגנון שאחראי על מפלס ומילוי מים. אמרו לי למלא מים חמים ולשים מלח לימון אבל לא אמרו כמה. אולי כדאי לפרק את המנגנון ולראות מה יש איתו? אף פעם לא פירקתי...

קבצים מצורפים

• 20220208_063337.jpg
    20220208_063337.jpg
    KB 373.1 · צפיות: 5
  • 20220208_063404.jpg
    20220208_063404.jpg
    KB 541.5 · צפיות: 5
  • 20220207_091324.jpg
    20220207_091324.jpg
    KB 475.7 · צפיות: 4
נערך לאחרונה ב:

חן 1111

Active member
אני מנחש שהבעיה היא במנגנון המילוי, זה שבצד ימין בתמונה, מתחת למס' 3.
הייתי מחליף אותו. זה לא כזה יקר. אתה יכול כמובן לפרק אותו ולהשרות את החלקים במלח לימון, חומץ וכד'. אין טעם למלא את הניאגרה בחומר כלשהו כי הוא לא יחדור למנגנון.

Borisyo

Member
@חן 1111 כמה זמן צריך להשרות במים? מים פושרים או חמים יותר טוב? כמה כפות שולחן של מלח לימון צריך להוסיף?

חן 1111

Active member
@חן 1111 כמה זמן צריך להשרות במים? מים פושרים או חמים יותר טוב? כמה כפות שולחן של מלח לימון צריך להוסיף?
לא יודע. תלוי כמה מים. אני אישית מעדיף חומץ נקי או חומר מסיר אבנית של קומקומים. חימום יכול לעזור. לא צריך הרבה זמן. אתה תראה את האבנית נעלמת די מהר, אם אכן יש אבנית.

Borisyo

Member
@חן 1111 היי. עוד שאלה יש לי.

שמתי לב שכאשר הכל עובד ואני לוחץ על כפתור לריקון חלקי המים מתמלאים ולא בורחים דרך פתח עליון. אבל כאשר אני לוחץ על כפתור גדול ומתרוקנים כל המים, זה גורם למילוי יתר ובריחת מים מפתח עליון וכרגע זה קורה כל פעם כשאני מוריד כל הפעם.

יש לי מנגנון הדחת מים עם מצוף באמצע כמו זה שבצד ימני בתמונה ויש על גביו פתח עליון לניקוז מים. המנגנון מילוי מים שלדעתי גם מצוף בצד שמאל.
מצוף-מנגנון-מפלס.jpg
יכול להיות עם כיוונון גובה של מנגנון מפלס מים גרמתי לכך?
איך המנגנון יודע מתי צריך למלא מים? איפה צריך להיות גובה המים בשביל שמנגנון ייכנס לפעולה?

תודה

נערך לאחרונה ב:

חן 1111

Active member
@חן 1111 היי. עוד שאלה יש לי.

שמתי לב שכאשר הכל עובד ואני לוחץ על כפתור לריקון חלקי המים מתמלאים ולא בורחים דרך פתח עליון. אבל כאשר אני לוחץ על כפתור גדול ומתרוקנים כל המים, זה גורם למילוי יתר ובריחת מים מפתח עליון וכרגע זה קורה כל פעם כשאני מוריד כל הפעם.

יש לי מנגנון הדחת מים עם מצוף באמצע כמו זה שבצד ימני בתמונה ויש על גביו פתח עליון לניקוז מים. המנגנון מילוי מים שלדעתי גם מצוף בצד שמאל.
צפה בקובץ המצורף 42377
יכול להיות עם כיוונון גובה של מנגנון מפלס מים גרמתי לכך?
איך המנגנון יודע מתי צריך למלא מים? איפה צריך להיות גובה המים בשביל שמנגנון ייכנס לפעולה?

תודה
המנגנון עם המצוף הכחול, הוא קובע את גובה המים. כשהמצוף עולה (כי הוא צף על המים), הוא מרים את הזרוע וכך סוגר את כניסת המים. הבורג הארוך מאפשר לכוונן באיזה גובה המצוף יסגור את כניסת המים. כמובן, צריך לכוון אותו כך שיסגור את המים לפני שהם מגיעים לגובה שבו הם גולשים דרך המגנון השני.
לא יודע מה הבעיה אצלך. ייתכן שכשהמים יורדים עד הסוף (הדחה מלאה) המצוף נתקע.
תנסה לשחק עם כוונון הגובה. תנסה גם לבדוק עם מכסה פתוח. כשהבעיה מופיעה, תזיז את המצוף ביד, תרים אותו, תראה אם זה משנה ומה זה בדיוק עושה.
בנוסף, מנגנון כזה עולה בערך 50 שקל. אולי שווה פשוט להחליף וזהו.

למעלה