מנגנונים כימיים וחיקויים

arvandor

New member
מנגנונים כימיים וחיקויים

שאלה לי אליכם- כיצד התפתחו כל אותם מנגנוני חיקוי שיש לאורגניזמים מסויימים? לדוגמא, פרח הדבורנית, שמחקה בצורתו דבורה, וכך מושך דבורים שיאביקו אותו. הגנים "מכירים" את הסביבה? שאלה שניה- אותם מנגנונים כימיים, כמו שיש לחיפושית מפציצנית- כיצד הם התפתחו? שאלה שלישית- מינים שעברו התפתחות קיצונית, כמו הארכת רגליים, או ניוון איברים מסויימים (לדוגמא, היען)- עברו שלבי ביניים? כלומר, בין רגליים קצרות ורגליים ארוכות (למשל), היה תחום מסויים שלא היה נותן למין יתרון כלל. תודה רבה מראש!!!

nכמ

New member
אני אנסה לענות..

כיצד התפתחו כל אותם מנגנוני חיקוי שיש לאורגניזמים מסויימים? הגנים "מכירים" את הסביבה? >>>>> הגנים לא "מכירים" את הסביבה ולא יודעים מה הם יוצרים, הגנים הם נטולי כל כיוון ותכלית. התהליך שבו נוצרות תכונות חדשות אצל אורגניזם הוא תהליך של: מוטציות גנטיות + ברירה טבעית.. בשלב הראשון יש סוגים שונים של מוטציות, חלקם מועילים לאורגניזם , וחלקם מזיקים. מכיוון שהאורגניזם נמצאים בתחרות מתמדת בינהם על שרידות, האורגניזם המוצלח הוא שישרוד. בקשר לפרח הדבורנית, הפרח לא "יודע" איזה סוגי מוטציות הוא צריך לעבור, בשלב ראשון יתכן והיו פרחים אשר לא מחקים בצורתם דבורה, בשלב שני התפתחו מתוך מוטציות פרחים אשר מחקים בצורתם דבורה. ומכאן, הדבורה נמשכה לפרח שמחקה אותה בצורתה, והמודל הקודם נעלם. שאלה שניה- אותם מנגנונים כימיים, כמו שיש לחיפושית מפציצנית- כיצד הם התפתחו? >>>> אני אשמח אם תפרט על המנגנונים שאליהם אתה מתכוון, אבל בעיקרון התשובה זהה לשאלה ששאלת ב-1, אם תרצה לקרוא כתבתי לא מזמן כיצד מנגנון מורכב כמו חוש הריח התפתח אצל האדם, תוכל לקרוא פה. שאלה שלישית- מינים שעברו התפתחות קיצונית, כמו הארכת רגליים, או ניוון איברים מסויימים (לדוגמא, היען)- עברו שלבי ביניים? כלומר, בין רגליים קצרות ורגליים ארוכות (למשל), היה תחום מסויים שלא היה נותן למין יתרון כלל. >>>>> לא בהכרח, שלבי הביניים יכולים להועיל ומועילים גם לאותו המין, אם רגליים קצרות היו חיסרון, רגליים ארוכות יותר ולו ב-1% היוו יתרון, וכך גם רגליים שהם ארוכות ב-2% מהוות יתרון על פני ה-1% וכו'..

למעלה