מנגנים קווין

gihona

New member
מנגנים קווין

מי מכם יודע לנגן על איזה כלי והאם אתם מנגנים שירי קווין? מהו השיר האהוב עליכם לנגינה?

e dor

New member
תופים

מכיוון שאני רק בשיעור 2 אז We Will Rock You זה מה שאני יכול
לא, סתם - עוד לא בדקתי תוים מסוימים - היופי של תופים זה שאני יכול לאלתר משהו שיתאים לקצב של השיר - אבל אני לא מנגן ממש עם חובבי קווין לצערי
השירים שאני הכי רוצה לדעת לנגן זה WATC, רדיו גה גה ו-Another One Bites The Dust פשוט כי השילוב של הבס עם התופים בשיר נהדר !

rainbow 1974

New member
אני

כבר לומדת על גיטרה חודשיים אבל יקח לי עוד איזה חודש עד שאני אתחיל לנגן שירים של קווין (לפי המורה שלי), בנתיים אני לומדת בעיקר שירים בעברית...

e dor

New member
לדעתי

על קלאסית Love Of My Life נשמע הכי טוב
לא ככה ? שיהיה בהצלחה !

rainbow 1974

New member
יש לי אקוסטית :p

אני מתה כבר לנגן את crazy little thing called love השיר הזה חמודי :) ותודה! מי יודע, אולי במפגש פורום הבא (בואו נקבע!!) אני כבר אוכל לנגן משהו נורמלי ואני אביא את הגיטרה שלי.

e dor

New member
גם טוב ../images/Emo13.gif

יאללה, אז במפגש הבא אני מביא תופים ! סתם סתם ...

הפורום ישן..

איפה כולם? הממ ניגנתי כמה שנים באורגנית (וקצת בפסנתר) אבל הייתי עושה הפסקות בנגינה עד שפרשתי מזה לגמרי.. אני מנסה לפעמים לנגן שירים של קווין אבל לא ברצינות. אז במפגש הבא אתם כבר תזהו אותי אני אביא את הפסנתר

gihona

New member
מה זה ישן? נוחר.

או לחלופין - אין כאן חברה שמנגנים. אני מנגנת על פסנתר המון שנים, ותמיד חלמתי לנגן שירים של קווין. לא רק את סידורי האקורדים שמופיעים בכל ההוצאות הרשמיות, אלא את הגרסאות המקוריות - כמו שפרדי מנגן... לאחרונה מצאתי את הדרך לעשות זאת, האמת אני כזו מפגרת שלא חשבתי על זה קודם - פשוט להשתמש בכל תכנת תווים פשוטה שממירה קבצי MIDI לגיליון של תווים... עכשיו אני מנגנת עיבוד נהדר של בו ראפ לפסנתר, עם כל החלקים. וגם את My Melancholy Blues, שזה שיר שתמיד חלמתי לנגן, ואת Good Old Fashion ואת Don't stop me now. ויש לי עוד הרבה על הכוונת, זה רק עניין של זמן. לנגן את השירים של פרדי על הפסנתר זה פשוט תענוג. הוא היה מלחין עם המון השראה.

e dor

New member
אני אוהב על הפסנתר את ...

ההתחלה של We Are The Champions - ממש יפה, את זה את יודעת ?

gihona

New member
וואיי

פעם ידעתי. אבל זה לא מסובך. בסך הכל וריאציה על B במול. באמת קטע יפה. אני עוד אדע שוב...

gihona

New member
טוב, עכשיו אני יודעת

עשית לי חשק. וריאציה על דו מינור וסי במול. אחחח, איזה שיר.

אני רואה שהתעורר קצת

אמא שלי רוצה שאני אחזור לנגן. לא משנה באיזה כלי ואני לא ממש רוצה לנגן. אבל אני דווקא מאוד רוצה לנגן את הפסנתר מהשירים של קווין. פרדי עשה עבודה נפלאה על הפסנתר והייתי רוצה לנסות את זה אבל כל האקורדים נשכחו מראשי. אני פשוט מקנאה בך שאת יודעת לנגן את כל זה. ד"א אחותי סיפרה לי שבמרכז המוסיקה איפה שהיא לומדת יש הרבה שמנגן את הרפסודיה. ד"א2 הצלחתי לשכנע אותה היום לנגן לי את love of my life והיא כבר הצליחה לעשות את זה יפה מאוד. ממושמעת שכמותה

אני גם מנגן פסנתר

רציתי לשאול אותך בדיוק למה את מתכוונת בין ההוצאות הרשמיות לבין מה , שפרדי מנגן ?

gihona

New member
תשובה

בספרים של קווין שיש בהם את התווים - יש לי ספר אחד כזה - יש בעצם סידור תווים שמכיל שני דברים: את התווים לקטע הווקאלי (כלומר השירה של פרדי או מי ששר) וליווי של אקורדים בלבד, רשומים בסימון הרגיל של אקורדים - A, B, C, Cm וכדומה. כלומר אם אתה מנגן שיר זה נשמע לקוני מאד - לא מתקרב לגרסא שאתה שומע באלבום. בשביל לנגן "כמו פרדי" אתה צריך אחד משני הדברים: שמיעה מוזיקאלית מעולה שמאפשרת לך להסיק מהאקורדים בלבד איזה וריאציה פרדי עושה עליו (על האקורד) בכל קטע מהשיר (בשירים כמו My Melancholy Blues זה יכול להיות לא פשוט), או את התווים המפורשים... מכיוון שאין לי שמיעה אבסולוטית (לצערי) אני נעזרת בתווים מפורטים כדי לנגן את הליווי לשיר על פסנתר כמו שהוא נשמע בגרסא המוקלטת של השיר.

Ekrembo

New member
תמיד יש דרכי קיצור...

www.mysongbook.com ולא צריך שמיעה אבסולוטית...צריך הרבה כח רצון

למעלה