מנדלבליט

dory30

Well-known member
זמנו של בנימין לוקשנקו שאול וספור. ישחטו אותו.

באמת אי אפשר.
אני מנסה להבין...
אם ההוראה שלא לצאת מסביבת ביתי מעל 500 מ'איך מנדלבליט חושב
לתת לי את הזכות להפגין??? אבל שיהיה בריא כי נראה לי שהבחור היה עושה לעצמו טוב
והולך הביתה או לפחות לנבצרות לחודש באיי יוון... הוא כבר לא מפוקס.
וזה ברור הוא לא עומד בלחצים מכל הפדיחות שמתגלות פה בכל יום...
הרי הוא תפר תיקים - ועשה זאת באופן לא מקצועי בעליל...
ובכלל משהו מכיר בפרקליטות בישראל מקצוענות???

Harrington

Well-known member
מנהל
מה תגידו לו?
שהוא מחרטט. אין שום בעיה לעצור את ההפגנות, עם או בלי סגר. אמנם אין בכך צורך מיוחד. הדבר הנכון הוא פשוט להקפיד גם בהפגנות על הגבלות הקורונה (קרי עטיית מסכה ושמירת מרחק, תוך הקפדה על מספר המתקהלים), למשל באמצעות חלוקת קנסות למפרים וכדו'.

אין בזה שום דבר שנוגד את הדמוקרטיה ואין שום איסור משפטי. מנדלבליט מדבר על פגיעה באמון הציבור אך זה, מה לעשות, כלל לא נושא שבסמכותו לדון בו.

SupermanZW

Well-known member
שהוא מחרטט. אין שום בעיה לעצור את ההפגנות, עם או בלי סגר. אמנם אין בכך צורך מיוחד. הדבר הנכון הוא פשוט להקפיד גם בהפגנות על הגבלות הקורונה (קרי עטיית מסכה ושמירת מרחק, תוך הקפדה על מספר המתקהלים), למשל באמצעות חלוקת קנסות למפרים וכדו'.

אין בזה שום דבר שנוגד את הדמוקרטיה ואין שום איסור משפטי. מנדלבליט מדבר על פגיעה באמון הציבור אך זה, מה לעשות, כלל לא נושא שבסמכותו לדון בו.
אולי שכחת באיזה מדינה אתה חי. בתחמניסטאן כבר מתכננים להגיע עם מסכות אנונימוס או מסכות פורים ולהחליף מקומות תוך כמה דקות כך שלא ידעו מי ראשי ההפגנות ומי הזנבות, מאות האנשים יגיעו ללא תעודות זהות וכולם יזדהו כ"משה כהן" במידה וידרשו, הלוגיסטיקה לא מאפשרת מעצר של מאות בבת אחת וקנסות על שמות פיקטיביים לא תקפים ממילא. מה גם שאפילו לשוטרים ולפקחים נמאס ואולי הם יבחרו לשתף פעולה עם המפגינים.

Harrington

Well-known member
מנהל
אולי שכחת באיזה מדינה אתה חי.
יודע דווקא היטב באיזו מדינה אני חי. עומד לחלוטין מאחורי דברי הקודמים.
במידה וקיימת בעיה מבצעית לאכוף את ההגבלות, יש כמובן לאסור את ההפגנות. אלא שאין כל בעיה לאכוף את ההגבלות. צריך רק לרצות. אין שום בעיה מבצעית במעצר כמות גבוהה של אנשים שמסרבים להזדהות. אגב, המפגינים טוענים שהם שומרי חוק. החוק מחייב להזדהות על-פי דרישת שוטר וגם להסתובב עם תעודת זהות בכיס.
אז אולי לא יעצרו 100% מהאנשים שמפרים את ההנחיות ומסרבים להזדהות אלא 20% בלבד. בהפגנה הבאה עוד 20% וכך הלאה. בסופו של דבר אנשים יפנימו שעם כל הכיף שלהם לצעוק בטמבליזיה 'ביבי פויה', הקנסות שהם ישלמו על כך (אם יפרו את ההנחיות) לא ממש שוות את זה.

SupermanZW

Well-known member
יודע דווקא היטב באיזו מדינה אני חי. עומד לחלוטין מאחורי דברי הקודמים.
במידה וקיימת בעיה מבצעית לאכוף את ההגבלות, יש כמובן לאסור את ההפגנות. אלא שאין כל בעיה לאכוף את ההגבלות. צריך רק לרצות. אין שום בעיה מבצעית במעצר כמות גבוהה של אנשים שמסרבים להזדהות. אגב, המפגינים טוענים שהם שומרי חוק. החוק מחייב להזדהות על-פי דרישת שוטר וגם להסתובב עם תעודת זהות בכיס.
אז אולי לא יעצרו 100% מהאנשים שמפרים את ההנחיות ומסרבים להזדהות אלא 20% בלבד. בהפגנה הבאה עוד 20% וכך הלאה. בסופו של דבר אנשים יפנימו שעם כל הכיף שלהם לצעוק בטמבליזיה 'ביבי פויה', הקנסות שהם ישלמו על כך (אם יפרו את ההנחיות) לא ממש שוות את זה.
זה תלוי בעיקר בכמות המפגינים ובתשובה לשאלה האם השוטרים מזדהים איתם.

Harrington

Well-known member
מנהל
זה תלוי בעיקר בכמות המפגינים ובתשובה לשאלה האם השוטרים מזדהים איתם.
שום קשר. גם שוטרים שמזדהים אוכפים את החוק כאשר הם מקבלים את ההוראה לעשות כן. לכמות כבר התייחסתי.

dory30

Well-known member
בתחמניסטאן יש סיכוי שהשוטרים יתמכו במפגינים.

אבל לא בהכרח יצטרפו אליהם, או יעזרו להם. אני מקווה שישרפו כמה מבני ממשלה או יחטפו שר. לוקחים מאיתנו את המדינה (והכוונה היא לכולם: חילוניים ודתיים, יהודים וערבים לא רק לשני אנשים) ואנחנו נשיב מלחמה. נעלה את ביבי ומושחתיו על המוקד.

Harrington

Well-known member
מנהל
לוקחים מאיתנו את המדינה (והכוונה היא לכולם: חילוניים ודתיים, יהודים וערבים לא רק לשני אנשים) ואנחנו נשיב מלחמה. נעלה את ביבי ומושחתיו על המוקד.
לי דווקא לא לקחו שום מדינה.
אני גם לא תומך בהעלאת מר נתניהו על מוקד כלשהו. החלפתו בבחירות? על זה אפשר לדבר.

נסיך.333

Well-known member
אולי שכחת באיזה מדינה אתה חי. בתחמניסטאן כבר מתכננים להגיע עם מסכות אנונימוס או מסכות פורים ולהחליף מקומות תוך כמה דקות כך שלא ידעו מי ראשי ההפגנות ומי הזנבות, מאות האנשים יגיעו ללא תעודות זהות וכולם יזדהו כ"משה כהן" במידה וידרשו, הלוגיסטיקה לא מאפשרת מעצר של מאות בבת אחת וקנסות על שמות פיקטיביים לא תקפים ממילא. מה גם שאפילו לשוטרים ולפקחים נמאס ואולי הם יבחרו לשתף פעולה עם המפגינים.
אז שיעצרו את כל מי שלא נושא תעודת זהות..
עפ"י חוק אנשים חייבים להיות עם אמצעי זיהוי. יש החלטות ממשלה וצריך לחייב את כולם לנהוג לפיהן
ולנגיד חומסטן זה כמו להגיד שהאספסוף רוצה לעשות מהפבה בניגוד למה שנקבע בחוק ובדמוקרטיה

למעלה