מנדלברוט

א י ל ה

New member
מנדלברוט

שלום לכם, שוב אני מוצאת את עצמי מגיעה לכאן לברר משהו... מכירים את העוגיות האלה - המנדלברוט? או כפי שקוראים להן באיטליה - בישקוטי? עוגיות קשות קשות כאלה, עם שבבי שקדים בתוכן, שאם נוגסים בהן בלי טבילה הגונה בכוס תה, מסתכנים בשבירת שיניים... אז אני שואיילת, האם המנדלברוט הוא ה"לחם של מנדל"? ואם זה כך, אז איך זה מסתדר עם העובדה שמדובר בעוגיות שקדים? למישהו פה יש מושג? מודה מראש, א י ל ה
 
מענדלברויט או מאַנדלברויט

מענדלברויט = הלחם של מנדל. מאַנדלברויט = לחם שקדים. לא ידעתי שכך קוראים לעוגיות הללו. כנראה שקוראים להם "מאַנדלברויט" בגלל השקדים שמהם העוגיות עשויות.
 

א י ל ה

New member
וואלה

נפתרה התעלומה. הרבה תודה, יידישיסט. גם על הדיוק וגם על המהירות. לחיי כוס התה והמאנדלברויט! :)
 

fanti

New member
מנדלברויט / המטבח של שמוליק כהן

למי שמעוניין מצאתי את המתכון שסבתי ע"ה נהגה להכין בספרו המומלץ של שמוליק כהן לאוכל יהודי. 3 ביצים 3/4 כוס סוכן 3 כוסות קמח 1/2 1 כפיות אבקת אפיה 1/2 כוס שמן 1 כפית תמצית וניל 1 כף מים 50 גר´ שקדים פרוסים גס 3 כפות צימוקים בתבנית מלבנית גדולה ומשומנת 1. מחממים תנור לחום בינוני (180 צ) 2. טורפים את הביצים , מוסיפים הסוכר עד לתערובת אחידה 3. מנפים את הקמח עם אבקת האפייה 4. מוסיפים את השמן, תמצית הווניל והמים, לסירוגין עם הקמח, השקדים והצימוקים, בוחשים היטב בכף עץ אחרי כל הוספה. 5. מקמחים משטח עבודה, מחלקים את הבצק לשלושה וצרים כל חלק לגליל בגובה 2 ס"מ וברוחב 4 ס"מ, מתאימים את אורך הגליל לאורך התבנית. 6. מניחים את הגלילים בתבנית, ואופים כ- 20 דקות. 7. מוציאים את העוגות, חותכים באלכסון לפרוסות ברוחב 1.5 ס"מ ומניחים שוב בתבנית, על הצד החתוך, אופים כ- 15 דקות נוספות, מאחסנים בקופסה אטומה. העוגיות נשמרות לאורך זמן. ובנימה אישית , חבראלך, הייתי חייבת להביא את המתכון משום שהמנדלברויט הזכיר לי את בית סבתא... אז בתיאבון לכולם ....
 
למעלה