מנדלות

מנדלות

בזמן האחרון אני רואה יותר ויתר מנדלות בסביבה.
מצויירות, רקומות וסרוגות במסרגה אחת.
את הבוקר ביליתי במעקב אחר הוראות סריגה של מנדלה יפיפה שסרגה אומנית בשם Melody MacDuffee בעלת האתר המקסים Melody's Art
מלודי לא כותבת הוראות באתר אבל מצאתי הוראות וטוב יותר מזה תרשים למשהו פחות מתוחכם באתר אחר.
מה המשמעויות המסתתרות במנדלות?
האם ציירתן, רקמתם, קרשתן?

ענתא10

New member
מנדלה היא מעגל ריפוי

אני מאד אוהבת מנדלות, בעיקר מציירת אותן, ועובדת הרבה עם מטופלים.
יש משמעויות רבות להרכב הצבעים, מה בוחרים קרוב למרכז (אני) ומעגלים גדלים ומתרחקים מהמרכז, (משפחה, חברים, עבודה, רוחניות וכד'). יש מספר עקרונות לבנייה ותכנון מנדלות בחלוקות שונות (פרח החיים- חלוקה ל-6, חלוקה 4/8 ועוד).
המקור הוא טיבטי, שם מכינים מנדלות מחומרי טבע בכניסה לבית, ומניחים לרוח לפזר בהדרגה.
אני מפנטזת כבר זמן רב להכין מנדלה מבד.
אולי נכין מפגש מנדלות מטכסטיל? מה דעתכן?
מצרפת מנדלה שלי - ברכות, שהכנתי לזוג חדש

המנדלה שלך נהדרת והרעיון מצויין

אני אלמד את עצמי בינתיים לסורג מנדלות או נכון יותר אבדוק איך זה עובד.
יש לי המון חוטים בבית ונראה לי נהדר להתנסות ואז אפשר לעשות מפגש של טכניקות שונות להכנת מנדלות כולל העקרונות בבניית מנדלה.
רעיון מעולה.

מנדלות להשראה מהתרבות ההודית

מנדלות הן עיצובים שנועדו למשוך את העין למרכז.
תרבויות עתיקות רבות השתמשו מנדלות במדיטציה.
עיצובי הרקמות באתר מעובדים מעיצובי מנדלות מסורתיות מהתרבות ההודית.

פילוסופיה מעשית - קצת פילוסופיה וגם הוראות

יצירת מנדלה רקומה היא כמו לרקוד ביקום וביופי האינסופי שלו.

המנדלה היא מילה מהשפה המסורתית של מזרח הודו בסנסקריט שמשמעותה עיגול או השלמה. באופן מסורתי מציירים מנדלות או יוצרים אותם בחול.משתמשים בהם בשיטות רוחניות ומדיטציה המקובלים בבודהיזם.

העיצוב של חלקי הרקמה של המנדלה משמעותם לחלוק מרחב מקודש עם אסכולה עתיקה שיכול להיות בעלת השפעה עמוקה של ריפוי על העוסקים בעיצוב המנדלה רקמת מנדלה יכולה להרגיע את הנשמה ולהגיע לרמות העמוקות ביותר של הרגיעה.
הפסיכואנליטיקאי קרל יונג נהנה ליצור ציורים מנדלה ותאר אותם כייצוג של התת המודע ואת מרכז המנדלה כיצוג לאישיות הבונה את המנדלה.

ההתיחסות בזמן יצירת המנדלה חשוב לפחות כמו העבודה המוגמרת. אם מרגישים לחוצים, עצובים, עייפים, מבוהלים או קצת אבודים, יצירת המנדלה ורקימתה יכולים לשחזר את תחושת השלמות שלך. מנדלה המעוצב באופן יפהפה כבר ידע להפנט את האמן הרוקם והרוגע הנפשי יתווסף ויהיה לחלק מהתהליך האמנותי.

נזיר טיבטי המתכוון ליצור מנדלה יהיה חייב לעבור תקופה של שלוש שנים של לימוד ההיבטים הטכניים והפילוסופיה של האמנות .
בבודהיזם, יצירתו של מנדלה דורשת מעקב אחר סדרה של הוראות הדרושות להשגת הארה. טוהר,מוטיבציה והכוונה כדי ליצור מנדלה עם לב טוב.

צעדים פשוטים לרקמת מנדלה:

המנדלה צריכה להכיל ארבעה רבעים המייצגים חסד, חמלה, הזדהות ושוויון נפש.

הרבעים נרקמים מהמרכז החוצה.

באופן מסורתי, ארבעה נזירים עבדו באחדות ביצירת מנדלה, אחד בכל רבע. מכיוון שעובד אדם אחד על מנדלה אז כדי ליצור את האיזון הפנימי אפשר לרקום את הרבעים במקטעים כך שהם גדלים בקצב אחיד.

יש חמישה צבעי מעבר משמשים ליצירת מנדלות המבוססים על מה שמייצגים את הצבעים:

לבן: הגשר מהאשליה של בורות לחוכמה
צהוב: הגשר מהאשליה של אגו לשוויון
אדום: הגשר מהאשליה של אחדות לאחדות
ירוק: הגשר מהאשליה של קנאה לאהבה נצחית
כחול: הגשר מכעס לשמחה
(תרגום שלי מהאתר המצורף)

ש מ ש א

New member
תוספת קטנה להסבר של ורדה

ארבעת רבעי המנדלה הם אכן חסד, חמלה, הזדהות - ושיווי נפש, כמו שיווי משקל. לא שיוויון נפש, שמשמעו אדישות.
הכוונה למצב שבו לא נסטה מ"המרכז" שלנו, ושדברים [כמו כעס, רוגז, תאווה וכו'] לא יסיחו את דעתנו.

colibri

New member
הכל נפלא, חוץ מ...

...כותרת האתר.
Scared Art ? כלומר - האמנות המבוהלת?

חשבתי שזו פליטת מקלדת חד פעמית, במקום Sacred, אבל זה חוזר לכל אורך הדף... :-\

הקריתית

New member
ועוד בעיניין המנדלות הרקומות

האם אתן מכירות מנדלות של מרטינה וובר? יופי טהור!

למעלה