מנדרייק 8.2 - רשמים ראשונים

beitar

New member
מנדרייק 8.2 - רשמים ראשונים

ראשית ההתקנה: חלקה ומהירה - הרבה יותר משוכללת גמישה וטובה מהמקובל ב XP/2000 לעניות דעתי.... (כל עוד אין תקלות בהתקנה, ולא היו תקלות אצלי). תקלה קטנה שכן הייתה בהתקנה, היתה צפויה, כשמגדירים את העכבר שלי כנטסקרול של גניוס, שזה אגב מה שהוא אמור להיות לדעתי, הוא גורם ל - X להשתגע משהו בכל מה שנוגע לשליטה על העכבר - אז הגדרתי PS/2 רגיל, כמו שהברירת מחדל מזהה אותו, לא הכי טוב, אבל זה רק התקנה, אפשר אח"כ לשחק עם זה. זיהוי החומרות האחרות מצויין, ללא מגע יד אדם, כולל הכרטיס רשת (רילטולק תואם ne2000), כרטיס המסך זוהה ללא מגע יד אדם (רק ניתה אפשרות לבחור את הרזולוציה הרצויה). בחרתי בהתקנה ב expert, אבל אם מה שקיבלתי זה ה expert לא ברור לי מהי התקנה רגילה... המערכת זיהתה את החלונות XP כ NT וה lilo עובד איתו היטב ממה שראיתי (אם כי ה XP לא ממש אהב את מה שנעשה לו וזרק איזה הודעת שגיאה, שאישור עליה גורם ל XP להמשיך לרוץ... אני חושב שזו בעיה ידועה של ה XP... ) כרגיל, במהלך ההתקנה ניתן להגדיר את הרשת ואת האינטרנט, יעיל ונוח, אבל לא תמיד מושלם (למה לא ניתן להגדיר DNS משני ?) עכשיו נעבור למערכת עצמה: לאחר האיתחול, מתגלה מין מסך צבעוני יפה (במקום העלאת הלינוקס הרגילה עם ה [OK] שאין לי מושג איך קוראים לזה... אני מדבר על שלב העלאת השירותים לאוויר), אבל זה לדעתי מיותר ומזיק... כי לא רואים שם מה רץ ... ומה קורה עם מה שעולה... אני מעדיף את המסך השחור האמין שנותן חיווי על השירותים שמורצים ! ה KDE הוא מערכת ברירת המחדל שלי - כאן התגלתה האכזבה הגדולה. זה שמדובר ב KDE2.2.2 זה ידוע לכולם, אבל משום מה הפאנל לא הופיע, וניסיתי 20 דקות להעלות אותו ללא הצלחה, ה KDE נראה אפרורי ומכוער (אני לא יודע איזה משחקים הם עשו עם המערכת, אבל זה נראה כמו חלונות של פעם, ולא כמו ה KDE שאהבתי לאהוב....). עברתי ל GNOME - שם זה נראה טוב יותר, אבל אני דווקא אוהב יותר את KDE... בכל מקרה, שם יש תפריטים בעברית, המערכת עובדת יפה, אפילו ה XCHAT הוא מגרסא חדישה ומתורגמת לעברית (אבל היות ואין האקינג של בידי בברירת מחדל, התפריטים כוללים עברית הפוכה... לדעתי ירייה ברגל). יש כלים חדשים לקינפוג החומרה, כלים גרפים כלומר, שנראים ועובדים על פניו ממש לא רע... לצערי, הסקאנר שלי לא נתמך, ובטח כבר לא ייתמך (UMAX 610P), לעומת זאת, המערכת של קינפוג החומרה נראית טוב, ועל פניו עושה עבודה מעולה... (אבל עדיין אני לא סגור על זה). לראשונה מזה כמה גרסאות של מנדרייק, הכרטיס קול והכרטיס רשת, שניהם עולים אצלי חלק עם האיתחול.... (אין את הבאג שעושה איתם בעיות באיתחול, שמצריכים הגדרות ידניות). לסיכומו של דבר: ממש לא רע. התקנה מעולה. GNOME מוצלח. KDE הרבה פחות לדעתי. מערכת עם המון כלים גרפים טובים. המערכת באמת עובדת לפי מה שראיתי. המון גמישות (אפשר להתקין החל מ 65 מגה בייט, יש המון אפשרויות אבטחה בהתקנה, אפשרויות שונות להתקנת חבילות ועוד ועוד ועוד...). אני מניח שיש מה לחכות ל KDE3....
מחכה לתגובות של אחרים.

מול

New member
בעיה ישנה עם ה genius .

אני בד"כ משתמש ב intli mouse וזה עובד .... חוץ מזה ,תודה רבה על הסקירה

matam haifa

New member
אז... מתחילים את ההורדה ../images/Emo127.gif

האם תוכל להעלות לכאן את השגיאה ש"מקפיץ" ה-XP ?

sguy

New member
אני מתחיל להתקין

בעוד מספר דקות אני אתחיל לשדרג את המנדרק שלי לגרסא 8.2 אחרי שאני אגמור להתקין, אתחבר שוב לאינטרנט ואשחק טיפה עם הדברים החדשים אני אחזור לכאן לדווח מה דעתי.

beitar

New member
היום בדקתי עוד קצת, הפעם יותר לעומק

ועוד כמה דברים שגיליתי: ראשית, כמו שחששתי הפאנל של ה KDE לא עובד אצלי, בשל איזו קריסה (ההודעת שגיאה נשלחת ל stderr), שאין לי לא כוח ולא רצון לבדוק את מהותה.. בכל מצב, כשעובדים עם root העסק דווקא רץ עם הפאנל (אבל מי עובד עם root ? לא נפלתי על הראש עדיין). גיליתי כמה ישומים חביבים שבאים איתה, ראשית שמחתי לגלות את xine בפנים (זה אחד הכלים הכי חזקים של תעשית הקוד הפתוח לניגון וצפיה בקבצי מולטימדיה, רק חבל שהממשק משתמש לבחירת הקבצים הוא כל כך עלוב ומעצבן, ולא תומך בעברית). עוד שמחתי לגלות שיש שם גם יישום גרפי נאה לעבודה עם ssh/telnet (כל פחדני העבודה בטקסט, יגלו שיש תוכנה נוחה מאוד, צבעונית ונאה). יש המון יישומים אחרים טובים ויפים, ושמתי לב שהלינוקס עובד היטב עם קבצים בשמות עברים שנוצרו ב XP..., וב KDE זה אפילו נראה נכון (לא הפוך !) הפורום הזה, עובד לא רע בקונקי, כולל האופציה של פתיחת ההודעה באותו עמוד (אבל לא ניתן לסגור את ההודעה שפתחת... ככה שעדיין יש באג עם הנושא הזה...) משהו נוסף שגיליתי, זה שהטרמנלים הזמינים ב CTRL+ALT+F1-6 אינם עובדים ב 80 על 25 כמקובל, כלומר אינם במוד טקסט אמיתי, אלא הם בעלי רזולוציה גבוהה יותר וזה נאה יותר לעיין, אבל התחושה פחות חלקה מין הסתם (בהבהוב של הסמן למשל).... לא יודע עד כמה זה שווה... כמובן שאפשר לבטל את רוב הדברים המרגיזים שהזכרתי כאן... עוד משהו לסיכום: יש אשף בכניסה ל X (הכניסה הראשונה של היוזר) שמאפשר לך לבחור הגדרות עבודה... הוא די מעצבן לדעתי... יש לו איזה שיטה לפתוח לך באמצע את קונקי, בלי התרעה, ותוך כדי לתת תחושה שהמחשב נתקע... הקיצר, עשיתם wizard, לפחות תעשו אותו נוח "ועובד" ולא מעצבן כל כך . זהו פחות יותר. הקיצר - אני די התאכזבתי... עם כל הכבוד לכלים, ולשיפור בעבודה עם החומרה... אין מקום לבאג כל כך מרגיז ומיותר עם KDE... ואפרופרו KDE -למרות ההבטחה ל kde3rc3, כמו שציין mavor זה לא קיים בדיסקים (לפחות לא ב 2 הראשונים ככל שסרקתי אותם) וגם לא ראיתי עדיין זכר לזה ב FTPים.

ezaton

New member
בקשר לטרמינלים

הגדרת הרזולוציה של הטרמינלים נובעת מחלק מהקרנל שנקרא FrameBuffer (יש שם סימון לאיפשור בחירת רזולוציה במצב טקסט). ההגדרה עצמה נמצאת בד"כ בלילו, תחת video= וערך רלוונטי (יש כמה, אני לא זוכר בדיוק). זה עדיין מוד טקסט אמיתי, פשוט, להבדיל מדוס ומההרגלים שלנו, אפשר רזולוציות אחרות (שהרי הקרנל מתנהג אותו הדבר גם עבור מצב טקסט וגם עבור מצב גראפי). הסיבה לבעיות במשתמש ולא ב root ב KDE (ובכלל בחתיכות מה X) נובעת בד"כ מהגדרות Xresources. או דומיו, בספריית הביית של המשתמש ה"בעייתי" שגויות. איפוס המשתמש (או מחיקת הקבצים הנ"ל), או בחינה של הרשאות הקבצים יכולה לעזור. חשוב לזכור שהפצה, תהיה כאשר תהיה, צריכה להימדד בתוכנות שלה, ברמת באגים נמוכה, ורק בסוף בממשק הגראפי... שהרי ממשק גראפי קל יחסית (וכירורגי פחות) להחליף. Ez

אני חושב שהוא צודק ... רק תיקון קטן

ההגדרה ב lilo היא vga=771 או ערכים מספריים אחרים .. ניתן גם ליישם vga=ask או משהו בסגנון כך שיקפוץ תפריט המאפשר בחירת רזולוציה .. * אני זוכר רק את ה 771 כי איתו אני עובד , אני חושב שרזולוציה גבוהה יותר לא תהיה נוחה לקריאה - לפחות לי לא היה נוח .

ezaton

New member
נו שויין... vga

גם לי מותר לטעות. לא הרבה, אבל מותר
Ez

מותר ??? נראה לי

שחובה עלינו לטעות לפעמים .. הרי אנחנו לא לינוקס ..
אנחנו בני אדם ..
יום טוב .. * אתה יודע כמה פעמים אני טעיתי ??? לדוגמה אחת הטעויות המרכזיות שלי : נולדתי בארץ ולא על איזה אי שכוח אל .. עם חופים , דקלים , וכל השאר ..

תמר,

New member
מסכימה במאה אחוז

אבל עניין הטעות המרכזית, היא לא כ"כ שלך, אלא של ההורים שלך. (אתה אולי יכול למנוע מהילדים שלך טעויות גורליות כאלו
)

ezaton

New member
הורים אכלו בוסר, ושיני בנים תקהנה

או אלו שעם הבנים בפורום
Ez

ezaton

New member
הורים אכלו בוסר, ושיני בנים תקהנה

או אלו שעם הבנים בפורום
Ez

טל_V

New member
אממממ

מי אמר דקלים וחוף ים .. האמת שאני תקוע כאן עד לסוף לימודי, אח"כ אלוהים גדול. מצד שני, אם אני יגדל במקום מקסים עם דקלים וים כחול.. שקט כזה בלי פיגועים .. איפה אני יבלה את החופשות שלי ומימה אני ינוח בדיוק ???! אגב, כולם ראו את הכתבה על מיקרונזיה? טל

lizard

New member
בקרוב חברים אני לא פה....

נלך להפליג בימי העולם ךהשיט יכטות ברחבי תבל לנוח תחת עצי דקל בחופים מוזהבים כאשר ילידות המקום מביאות לי שתייה.... אשליות... סתםם, אני אוטוטו מתחיל להפליג ובתקווה תוך 3-4 שנים עם יכטה בעולם.

beitar

New member
אני מכיר את נושא ההגדרות של המשתמש

הדבר הראשון שעשיתי היה למחוק את הקבצי הגדרות של המשתמש.... (את .kde למשל ועוד כל מיני שנראו לי רלוונטים....) זה נראה לי משהו יותר חמור. בהפצה כמו מנדרייק, שמנסה להיות הפצה ידידותית וקלה, ובעיקר דסקטופ שימושי, יש חשיבות ליכולות הגרפיות הרבה יותר מבראד האט (שם למשל נתקלתי ב KDE מזוויע מבחינת היציבות, וזה בדוק על שני מחשבים שונים... וזה לא ממש הטריד אותי - אני עובד איתו בעיקר דרך SSH ללא כל שימוש בגרפיקה). מהמנדרייק אני מצפה ליותר בתחום - וכאן יש אכזבה משהו !

sguy

New member
תגובה

מסתבר שהורדתי ISO פגום לדיסק השני, דבר שעשה לי קצת בעית. כרגע אני מוריד את זה מחדש. בקשר לבעיה בKDE שלך בפעם האחרונה שהיתה לי בעיה במשתמש מסוים בKDE ולא במשתמש אחר שיניתי את השם של התיקיה kde. שבתקיית הבית של המשתמש דבר זה גורם לKDE לחשוב שהמשתמש לא השתמש אף פעם בKDE ואז הוא יוצר את ההגדרות הנפרדות לכל משתמש מחדש.

רוב מהומה על לא מאומה

התקנתי. התקנה דומה מאד עד זהה ל8.0 ול8.1. שנויים: אין אפשרות להגדיר את המנשק הירוק\כתום במהלך ההתקנה. חלק מהחבילות מוסתרות, ואין אפשרות שלא להתקינן. (XAWTV, וכמה מנהלי חלונות שאינם גנום\KDE). הKDE נראה זהה לזה של ה-8.1 (לפחות בשלוש לפנות בוקר - לא התעמקתי) כולל האשף המעצבן שלו. נוספו שני משחקים לרשימה (לא התקנתי אותם), ואין תמיכה בסורק שלי (אגפא, סנפ-סקאן300, ישן וכנראה שגם לא תהיה - בדיוק כמו בגרסה הקודמת). כרטיס מסך, קול, רשת ומודם - זיהה. זיהה קיום כרטיס טלויזיה, לא בדקתי האם עובד. (גרסה קודמת - זיהה כרטיס, אבל ממש לא עבד כיאות.)

ezaton

New member
ניסית לחפש פיתרון לסורק

בעצמך (לא לסמוך על ההתקנה?) אולי תמצא משהו אם תחפור עמוק ברשת. Ez

mavor

New member
קונטרה

יש לך את SANE שתומך בסורק שלך לינק מצורף (בשלא דפקה לא) ה XAWTA לא רע בכלל ואפילו עובד נדב

nahsh

New member
צורב:

להפתעתי, אחרי שרבתי עם גרסא 8 במשך חודשיים בערך, עד שהוא הסכים (בערך) לצרוב, הפעם, אמנם לא באופן אוטומטי, הצורב זוהה מייד, ותוכנות הצריבה הגיבו בהתלהבות. כנ"ל זוהה הDVD. הסתייגויות: 1. מאחר שלא היה לי מה לצרוב, לא ניסיתי לצרוב בפועל. 2. אמנם הDVD זוהה כDVD, אבל לא היה לי זמן לנסות ממש לראות סרט.

למעלה