מנדרייק 8.2

ezaton

New member
מנדרייק 8.2

גמלה בלבי החלטה - הבה ונעשנה לנו עגל מזהב, למען יראו ויראו, והתקנו מנדרייק 8.2 על מחשב אשר מיימים ימיה יודעים אנו שדפוק קלות פלוס הוא. והתקננו מנדרייק, והמחשב נטול מולטימדיה, וחסר תוספות, וירץ המחשב KDE בעברית, ונעשה לנו זבחים, ונראה כיצד יפול דבר. ונתקין מנדרייק, ולא רע הוא. התקנה נוחה (יחסית), צבעים מצויינים, המון שאלות מטופשות על מקלדות ועכברים, ושפות וילדים, קצת בעיות בזמן הגדרת ה X, שכן דפק המראה על המסך הישן והדפוק הזה (ונסתיימה התקנה בקול בכי), ונראה כי לא רע. ונאמר לאחרים - לא בדקנו בעובי קורה, אבל נראה דיי מבטיח. מי יתן ויוכיחו עצמם טובים מאוד, ונראה כי טוב. Ez

beitar

New member
אמרתי כבר שמנדרייק 8.2 עובד יותר

טוב ממה שראיתי ב7.2 בעבר.... ואני שמח שאתה גם מדווח על כך שהמערכת עובדת... האמת שהמנדרייק שעבדה הכי חלק ממה שניסיתי הייתה דווקא מנדרייק 7.0 (ניסיתי את 7.2 ועכשיו את 8.2). כל מיני בעיות עם עבודה אל מול הכרטיס קול/רשת פסו להן מן העולם. המערכת נראית ועובדת לא רע בכלל.. רק ה KDE מעצבן. נשדרג לגרסא 3 ואז נשחק עד שיעבוד כמו שצריך (אני מקווה !)

עז .. שאלה לי ..

אתמול או שלשום כתבת על כך שקל לדעת אם מישהו מפעיל שרת דואר .. או משהו בסגנון . חשבתי על זה ואני לא מצליח להבין איך אתה עושה את זה .. לדעתי הדרך היחידה היא לבצע סריקת פורטים ישירה על המערכות שלו כדי למצוא את שרת הדואר ופשוט לאתר את המערכות ש port 25 פתוח אצלם.. זה לא נראה לי כל כך קל מכוון שלך תדע מהם המספרי ה ip שלו מכוון שיכול להיות שהוא לא עובד עם טווח קבוע אלא טווח לתחנות ו ip אחרים לשרתים (או כל צורה מוטרפת אחרת העולה על דעתו). במרבית הארגונים אכן קל לעשות את זה דרך תשאול ה DNS אבל ב DNS אתה תראה מה שמנהל הרשת ירצה שתראה ולא בהכרח את התמונה האמיתית (כמאמר המשורר :"אתה רואה מה שאתה חושב שאתה רואה, אתה לא רואה מה אתה באמת חושב.."). בכל אופן, נראה לי שבהתייחסות שלך התייחסת לרשתות שהן "נורמאליות" ולאו דווקא לרשתות שיש בהן "דחלילים" למינהן אשר מסיבות של אבטחה מסתירים את השרתים שלהם ... תקן אותי אם לא בהנתי נכון .. תודה דורון אגב, יש לי עוד שאלה בקשר למשהו שכתבת פעם ב ynet (בקשר להחלפת kernel ).. אבל את זה אני ישאיר לפעם אחרת

למעלה